Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Η πολιτεία αδιαφόρησε για εμάς»

Δημοφιλή

Μετά από αρκετό διάστημα το ποδόσφαιρο γυναικών επέστρεψε στην κανονικότητα, με τις ομάδες να ξεκινούν αρχικά τις προπονήσεις. Η αρχηγός του ΠΑΟΚ, Θωμαή Βαρδαλή μιλά στη FORZA για τους δύσκολους μήνες τις διακοπή, το αίσθημα αδικίας που βιώσαν αλλά και τον ξεκάθαρο στόχο του Δικεφάλου, που δεν είναι άλλος από την κορυφή!

Πως σου φάνηκε η προηγούμενη χρονιά;

«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλες μας. Έχουμε περίπου δέκα μήνες να αγωνιστούμε για το πρωτάθλημα, ενώ το καλοκαίρι κάναμε κανονικά την προετοιμασία μας και αγωνιστήκαμε και στο Champions League. Πάνω που βρήκαμε κάποια φόρμα μετά από τρεις μήνες αποχής, ήρθε πάλι η διακοπή που μας πήγε πίσω».

Περίμενες ότι θα βιώσετε μια ακόμα διακοπή, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν;

«Ο κορονοϊός είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους, κανείς δεν αμφιβάλει για αυτό. Ωστόσο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρε  τα πρωταθλήματα γυναικών διεξάγονταν κανονικά, τουλάχιστον οι πρώτες κατηγορίες τους. Σε εμάς δεν έγινε αυτό και είναι φυσικό να μας δυσαρεστεί.. Ευτυχώς τώρα επιστρέψαμε στις προπονήσεις και ελπίζουμε να ξεκινήσει και το πρωτάθλημα».

Πλέον επιστρέφετε στο γήπεδο, αρχικά για προπονήσεις. Είχες χάσει τις ελπίδες σου;

«Προσωπικά περίμενα να επιστρέψουμε μετά τα Χριστούγεννα και δεν ξέρω για ποιο λόγο εμείς μείναμε απ’ έξω, είμασταν το μοναδικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας που δεν είχε ξεκινήσει προπονήσεις. Εκεί άρχισα να χάνω τις ελπίδες μου για την επιστροφή. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, όπως και όλα τα κορίτσια που αρχίσαμε τις προπονήσεις. Το να κάνεις προπόνηση μόνη σου δεν είναι το ίδιο με την ομαδική, τόσο για πρακτικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Ανυπομονώ και ελπίζω να αρχίσει και το πρωτάθλημα, γιατί σίγουρα θέλουμε εμείς να είμαστε αυτές που θα το κατακτήσουμε για να παίξουμε ξανά στην Ευρώπη».

Πόσο διάστημα θεωρείς ότι θα χρειαστείτε για να είστε σε θέση να αγωνιστείτε χωρίς ρίσκο;

«Ιδανικά πιστεύω ότι σίγουρα θα χρειαζόμασταν ένα μήνα προετοιμασίας και πάλι θα ήταν δύσκολο να φτάσουμε στο 100%. Έστω τρεις εβδομάδες για να μην διακινδυνεύσουμε την υγεία μας με κάποιο τραυματισμό. Όλες οι ομάδες θα έχουν θέμα στον ρυθμό και αυτό θεωρώ ότι θα είναι το δυσκολότερο κομμάτι για όλες»

Θεωρείς πως αδικηθήκατε σε σχέση με άλλα αθλήματα που επέστρεψαν νωρίτερα;

«Υπάρχει ένα αίσθημα αδικίας. Θεωρώ ότι η πολιτεία αδιαφορεί για εμάς μέχρι τώρα. Μπορεί να μην θεωρούμαστε επαγγελματίες αλλά τέτοιο διαχωρισμό δεν μπορώ να τον καταλάβω. Από όσα γνωρίζω, η ΕΠΟ εξ αρχής είχε καταθέσει το πρωτόκολλο, αλλά είχαμε αδικαιολόγητη. Επίσης ήταν ντροπή για την χώρα να παίζουμε σαν Εθνική, κόντρα σε μια ομάδα όπως η Γερμανία χωρίς ούτε μια προπόνηση».

Πως ήταν η καθημερινότητα σου το διάστημα της καραντίνας, αλλά και της διακοπής των προπονήσεων;

«Είμαι από τις τυχερές γιατί τα πρωινά εργάζομαι στην εταιρία του πατέρα μου και έτσι δεν είμαι ολόκληρη την ημέρα μέσα στο σπίτι. Στη συνέχεια, αφού επέστρεφα ακολουθούσα το ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων που μας είχε δοθεί από την ομάδα. Πρακτικά έτσι κύλησε όλο το προηγούμενο διάστημα».

Πως διαχειρίστηκες τον επιπλέον ελεύθερο χρόνο που είχες στη διάθεση σου;

«Τόσο ελεύθερο χρόνο δεν θυμάμαι να είχα ποτέ ξανά στη ζωή μου, τουλάχιστον από τα δώδεκα και μετά που ξεκίνησα τις υποχρεώσεις μου με την ομάδα. Φρόντισα να τον εκμεταλλευτώ κάνοντας κάποια πράγματα για τον εαυτό μου, που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα ήταν δυνατό. Βέβαια όταν είσαι μακριά από αυτό που αγαπάς, δεν μπορείς να το απολαύσεις τόσο πολύ. Σου δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Μπάμπα ξεπέρασε τον εαυτό του

Ο Ράχμαν Μπάμπα αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι προκειμένου να κλείσει η… τρύπα που υπήρχε στο αριστερό άκρο...

Στην ίδια κατηγορία