Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ΟΥΕΦΑ δεν έχει λόγο να χάνει το χρόνο της μαζί μας

Δημοφιλή

Σε μια περίοδο που συζητούσαμε για το πως θα καταλήξει αυτό το πρωτάθλημα ήρθε αυτή η επιστολή της ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ, να ενημερώσει ότι κόβει τους ξένους διαιτητές από το ελληνικό πρωτάθλημα κι εν ολίγοις, πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας.

Μου έκανε εντύπωση που πολλοί… ειδικοί του ποδοσφαίρου τα έβαλαν με την ΟΥΕΦΑ που μας έστειλε μια τέτοια επιστολή!

Κανονικά, βέβαια, θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την ΟΥΕΦΑ που μας υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από μια Μπανανία (προφανώς, όχι μόνο ποδοσφαιρική) και πως αν δεν αλλάξουμε δεν έχουμε καμιά τύχη να γίνουμε μια κανονική χώρα (όχι μόνο ποδοσφαιρική).

Πριν ψέξει κανείς την ΟΥΕΦΑ, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει τί ήταν αυτό που την έκανε να αποσύρει τους ξένους διαιτητές από το πρωτάθλημά μας.

Η καταγγελία του Νορβηγού Έσκας, που έπαιξε στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 ότι μετά το ματς δέχτηκε απειλές, η καταγγελία του Δανού Κέλετ, που έδωσε πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο στο 97’, ότι έγινε… καροτσάκι στο φινάλε και φυσικά η καταγγελία του Ιταλού Μάσα, ότι κάποιος τον κλώτσησε στα “αχαμνά” στη φισούνα, λήγοντας άρον άρον το Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Κι αυτό που μάλλον έκανε την ΟΥΕΦΑ να σκεφτεί ότι η κατάσταση εδώ είναι μη αναστρέψιμη, ήταν όταν έμαθε ότι παρότι ο διαιτητής έγραψε στο φύλλο αγώνα το περιστατικό με την κλωτσιά, από το κατηγορητήριο αυτή η… λεπτομέρεια απουσίαζε. Μα είναι δυνατόν;

Η ΟΥΕΦΑ, που είναι μια επιχείρηση παραγωγής ποδοσφαιρικού προϊόντος, που κάνει μεγάλους τζίρους και κερδίζουν όλοι, κατάλαβε ότι δεν έχει λόγο να χάνει τον χρόνο της μαζί μας, εδώ η κατάσταση έχει ξεφύγει, και δυστυχώς δύσκολα θα επανέλθει.

Μας αφήνει λοιπόν να κολυμπήσουμε στην παρακμή μας, μέχρι αυτή η παρακμή να αρχίζει να μας πνίγει, ώστε να μας αναγκάσει είτε να καθαρίσουμε μόνοι μας τη μπουγάδα, είτε να εξαφανιστούν όλοι οι σοβαροί άνθρωποι από το ποδόσφαιρο και να το αφήσουν σ΄ αυτούς που το… αγαπούν με τον δικό τους τρόπο.

Αυτό που έκανε η ΟΥΕΦΑ μ΄ εμάς, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη πολλοί…

Από την επόμενη σεζόν, οι ξένοι διαιτητές μας τελειώνουν, όπως και ο ξένος αρχιδιαιτητής. Και τί θα συμβεί στο επόμενο πρωτάθλημα, με τις σημερινές συνθήκες, δεν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς.

Θα κληθούν να παίξουν στα παιχνίδια Έλληνες διαιτητές, που αφενός έχουν να παίξουν σημαντικό παιχνίδι δυο τρία χρόνια, κι αφετέρου τρέμουν και τη σκιά τους.

Να μην τα πολυλογούμε, δε θέλει και πολλή φαντασία. Η τοξικότητα του χρόνου θα τρυπήσει το μεδούλι, αυτά που είδαμε φέτος και με ξένους διαιτητές δεν θα είναι τίποτα.

Ίσως πρέπει να φτάσουμε στον πάτο και στα άκρα, για να καταλάβουμε ότι αυτό το “ποδόσφαιρο”, στο τέλος θα μας αρρωστήσει όλους.


Τελευταία νέα

Έρχονται… ανάσες για ΠΑΟΚ

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έχουν δώσει οι «ασπρόμαυροι», προκαλεί προβληματισμό, αφού οι ποδοσφαιριστές του...

Στην ίδια κατηγορία