Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η νέα εποχή της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που ο Θανάσης Χατζόπουλος αποφάσιζε να εμπλακεί ενεργά με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Μπάνε Πρέλεβιτς να αποχωρήσει αφήνοντας πίσω του μια εταιρεία σχεδόν «ρημαγμένη» με πολλά χρέη και χωρίς καμία σχεδόν παρακαταθήκη για το μέλλον. Μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια να εμπλακεί ο επιχειρηματίας (αγνώστων λοιπών στοιχείων) Γιώργος Καραμάνος, ο ΠΑΟΚ μετά το τέλος της σεζόν 2019-20 ουσιαστικά έμεινε ακυβέρνητος.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό, της σεζόν 2018-19 ο κύκλος εργασιών της ΚΑΕ ήταν 1.080.146,17 ευρώ και έκλεισε με ζημιές ύψους 979.335,76 ευρώ!

Ο ΠΑΟΚ όφειλε μόνο σε πρώην παίκτες της ομάδας 971.000 ευρώ. Συνολικά το χρέος (χωρίς να υπολογίζονται οι «ενέσεις ρευστότητας» της οικογένειας Σαββίδη), υπολογίζονταν περίπου σε 4 εκ. ευρώ.

Το περιβάλλον ήταν αποτρεπτικό για κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο. Ουσιαστικά ο μπασκετικός ΠΑΟΚ δεν έψαχνε για επενδυτή αλλά για έναν… τρελό.

«Δυστυχώς θα το χαρακτήριζα σαν… επικίνδυνη αποστολή. Εγώ, όμως, έχω μεγαλώσει με το μπάσκετ και δε θα μπορούσα να αφήσω αυτό το τμήμα να καταρρεύσει. Γι’ αυτό μπήκα. Με θεωρούν πολλοί τρελό που μπήκα για να προσπαθήσω», δήλωνε σε μια από τις πρώτες του συνεντεύξεις ο Θανάσης Χατζόπουλος.

Οι βασικές του επιδιώξεις από τις πρώτες ημέρες παρουσίας του στα γραφεία της ΚΑΕ ήταν οι εξής:

Να γίνει μια λεπτομερή καταγραφή της οικονομικής κατάστασης στην εταιρεία. Να γίνει σαφές προς ποιες κατευθύνσεις ο ΠΑΟΚ οφείλει ποσά και τι περιθώρια υπάρχουν για διακανονισμούς.

Να αρχίσουν να αποπληρώνονται άμεσα κάποιες από τις βασικές υποχρεώσεις της ΚΑΕ (αυτό έγινε με δανεισμό από τον ίδιο τον Χατζόπουλο), ώστε να συμπληρωθεί χωρίς προβλήματα ο φάκελος συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Να δημιουργηθεί γρήγορα ένα αξιόμαχο ρόστερ που σαν βασικό στόχο θα είχε να εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατό την παραμονή στην κατηγορία.

Να αποκαταστήσει την σχέση της ομάδας μπάσκετ με την οικογένεια Σαββίδη.

Να βοηθήσει στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της ΚΑΕ και των φιλάθλων, σχέσεις που είχαν διαταραχθεί αρκετές φορές… Ο ΠΑΟΚ έψαχνε εκείνη την περίοδο ένα πρόσωπο προκειμένου να συσπειρώσει τον κόσμο κόντρα στην εσωστρέφεια και στη διχόνοια.

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ

Ο Θανάσης Χατζόπουλος αποδείχθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες περιόδους του από το 2000 και έπειτα (σε οικονομικό επίπεδο),καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δείχνει έτοιμος να ορθοποδήσει ξανά οικονομικά έχοντας απαλλαγεί από βαρίδια του παρελθόντος χάρις την αποφασιστικότητα της διοίκησης αλλά και της μεγάλης βοήθειας του κόσμου. Ο ΠΑΟΚ πλέον ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα κτίζοντας σε στέρεες βάσεις το μέλλον του. Σε αντίθεση με άλλες ΚΑΕ, ο ΠΑΟΚ δεν έχει εξαρτήσεις από κέντρα αποφάσεων, δεν ανήκει σε «σφαίρες» επιρροής κανενός μεγαλόσχημου παράγοντα δεν είναι… ορντινάτσα του «συστήματος» που έμαθε να  χρησιμοποιεί ομάδες αλλοιώνοντας το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ πορεύεται αυτόνομος και αυτοδύναμος, όμως επιτάσσει η ιστορία του.

Σχετικά με τις επιδιώξεις της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για το προσεχές μέλλον αυτές είναι κυρίως οι εξής:

Αύξηση του μπάτζετ για την σεζόν 2021-22. Κάτι που ήδη ο κ. Χατζόπουλος ανακοίνωσε στη τελευταία συνέντευξη Τύπου.

Αύξηση εσόδων της ΚΑΕ. Ήδη έχει επιτευχθεί συμφωνία για την φανέλα με γνωστή στοιχηματική εταιρεία.

Προσήλωση στο θέμα της εξυγίανσης προκειμένου να μην «εκτροχιαστεί» η μεγάλη προσπάθεια που έφερε την ΚΑΕ ένα βήμα πριν την απαλλαγή της από χρέη.

Βελτίωση των εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη και στο απώτερο μέλλον περαιτέρω  ανάπτυξης της Ακαδημίας του.

ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΘΕΜΑ 

H θέση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ σε οικονομικό επίπεδο δεν είναι ακόμη τέτοια που να την κάνει ελκυστική για έναν υποψήφιο ενδιαφερόμενο επενδυτή. Ο Θανάσης Χατζόπουλος πιστεύει πως αυτό θα συμβεί -εφόσον τηρηθεί το πλάνο εξυγίανσης- μέσα στην επόμενη διετία. «Είμαι εδώ μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα. Όταν θα ξεχρεώσει, θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι να την πάρουν και να την ανεβάσουν επίπεδο, τουλάχιστον με οικονομικά δεδομένα καλύτερα. Δεν είμαι μεγιστάνας, δε μπορώ να κάνω τεράστια μπάτζετ. Είμαι όμως ειλικρινής», δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος επαναλαμβάνει όταν του τίθεται το ερώτημα σχετικά με το αν θα ήθελε να γίνει το απόλυτο αφεντικό της ΚΑΕ πως δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο και πως δεν θέλει να κάνει μακροπρόθεσμα πλάνα σε μια περίοδο ασταθή από όλες τις απόψεις. Δεν αποκλείει όμως τίποτα: «Ας πηγαίνουμε βήμα-βήμα, να βελτιώνεται οικονομικά και αγωνιστικά η ομάδα και θα δούμε τι θα γίνει. Μπορεί να κερδίσω και το Τζόκερ και να την αναλάβω. Που ξέρετε;», λέει.

ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Μέσα σε διάστημα ενός περίπου χρόνου το έργο που παρήγαγε η διοίκηση του κ. Χατζόπουλου ήταν πολύ μεγάλο. Μόνο αν συγκρίνει κάποιος την θέση στην οποία βρίσκονταν η ομάδα το 2019 αγωνιστικά και οικονομικά σε σχέση με αυτή του 2021 μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της διαφοράς.

Ας δούμε όμως τι συνέβη τους τελευταίους 12 μήνες:

Η διοίκηση κατάφερε να μηδενίσει(!) το χρέος προς πρώην καλαθοσφαιριστές και προμηθευτές. Τον Αύγουστο είναι υπολογισμένο να καταβάλει μια τελευταία δόση σε πρώην παίκτη προκειμένου να κλείσει ένα κεφάλαιο συνολικού κόστους άνω των 900.000 ευρώ. Ουδείς στο ξεκίνημα της σεζόν μπορούσε να πιστέψει πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

κατάφερε να έχει αποπληρώσει στο σύνολο του το περσινό ρόστερ. Κάτι που είχε να συμβεί από το πρώτο έτος της διοίκησης Απόστολου Αλεξόπουλου(πριν το 2000). Παράλληλα διευθέτησε κάθε εκκρεμότητα που υπήρχε με την FIBA. Ο ΠΑΟΚ σε αντίθεση με πολλές άλλες ομάδες δεν έχει εναντίον του πλέον κανένα ban.

Αποκατέστησε το όνομα του ΠΑΟΚ στην αγορά παικτών –μάνατζερ. Ο ΠΑΟΚ έγινε ξανά αξιόπιστος και θελκτικός προορισμός για καλαθοσφαιριστές.

Νοικοκύρεψε σε μεγάλο βαθμό την εταιρεία. «Πλέον λειτουργούμε διαφορετικά. Πρώτα λαμβάνουμε προσφορές για μια υπηρεσία που χρειαζόμαστε και έπειτα προχωρούμε σε συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη ο κ. Χατζόπουλος. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ (όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε), εξοικονόμησε αρκετά χρήματα τουλάχιστον από δυο τέτοιες συμφωνίες αλλάζοντας συνεργαζόμενες εταιρίες προς όφελος του.

Σε αγωνιστικό επίπεδο έδειξε σχετικά γρήγορα αντανακλαστικά όταν κατέστη σαφές πως η επιλογή Μέξα δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Σε προσωπικό επίπεδο η σχέση του κ. Χατζόπουλου με τον Ελληνα τεχνικό ήταν και παραμένει καλή, όμως μπήκε σε προτεραιότητα το συμφέρον του ΠΑΟΚ.

Συσπείρωσε τον κόσμο, κάτι που αποδείχθηκε από την συμμετοχή 10.000 περίπου φιλάθλων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, γεγονός που έδωσε έξτρα οικονομική ώθηση στην ομάδα.

Οδήγησε ξανά την ομάδα στην Ευρώπη (μετά από ένα χρόνο αποχής) και μάλιστα με απευθείας παρουσία στους ομίλους μιας αξιόλογης διοργάνωσης όπως είναι το BCL.

Ο ΠΑΟΚ ανανέωσε πριν το τέλος της σεζόν τον προπονητή του, Άρη Λυκογιάννη (ούτε επί Σούλη Μαρκόπουλου δεν ολοκληρώνονταν συμφωνίες πριν το τέλος της χρονιάς), ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια επέκτειναν για 2η συνεχόμενη σεζόν την συνεργασία τους τρεις Αμερικανοί παίκτες.

Ένας μεγάλος στόχος που έχει θέσει η διοίκηση Χατζόπουλου είναι να πετύχει ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας έχοντας οριοθετήσει έναν αριθμό 5.000 περίπου εισιτηρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

O ΠΑΟΚ της Τούμπας μπορεί την πρόκριση, ο ΠΑΟΚ του Μάξιμιρ όχι

Ο ΠΑΟΚ είναι πετυχημένος στη φετινή ευρωπαϊκή του αποστολή. Κι αυτό δεν αλλάζει, ό,τι κι αν συμβεί στα παιχνίδια...

Στην ίδια κατηγορία