Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025

Η Μπόντο Γκλιμτ πέταξε εκτός Ευρώπης τον ΟΣΦΠ

Δημοφιλή

H νίκη του Oλυμπιακού 2-1 επί της Μπόντο Γκλιμτ δεν ήταν αρκετή για να τον στείλει στους προημιτελικούς του Europa League, καθώς είχε ηττηθεί 3-0 στη Νορβηγία.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Χογκ στο 36΄ και ο Ολυμπιακός «γύρισε» το ματς με δύο γκολ του Γιάρεμτσουκ (53΄,65΄) από ισάριθμες ασίστ του Μουζακίτη.

Το 3-0 του πρώτου αγώνα ήταν ένα τεράστιο βουνό το οποίο έπρεπε να ανεβούν οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ, δεδομένων και των δύο πολύ σημαντικών απουσιών του Ελ Κααμπί και του Κωστούλα.

Ο Βάσκος προπονητής προσπάθησε με ένα «τρικ» να αιφνιδιάσει τους Νορβηγούς, αφήνοντας εκτός 11άδας και τον Γιάρεμτσουκ, άρα ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς «καθαρόαιμο» επιθετικό. Η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν εμφανής, με την κατοχή της μπάλας κοντά στο 70% και αρκετές προϋποθέσεις για προβάδισμα. Σημαντικότερη όλων η προβολή του Τσικίνιο στο 20΄ που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Χάικιν.

Η Μπόντο, παρότι ήταν εμφανώς προβληματική στα πρώτα 20-25 λεπτά, περίμενε τη δική της στιγμή. Και όταν της παρουσιάστηκε, δεν την άφησε να πάει χαμένη: υποδειγματική αντεπίθεση στο 36΄, σέντρα στο «πίσω» δοκάρι του Χάουγκε και υπέροχο τελείωμα από τον Κάσπερ Χογκ για το 0-1. Η πρόκριση ουσιαστικά είχε κριθεί.

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, χάρη στις δύο αλλαγές του Μεντιλίμπαρ στην ανάπαυλα. Την ασίστ του Χρήσου Μουζακίτη, αξιοποίησε ο Γιάρεμτσουκ ο οποίος έγραψε το 1-1 στο 53΄. Και αμέσως μετά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τσικίνιο!

Ο Ροντινέι ανέλαβε την εκτέλεση στο 62΄, αλλά ο Χάικιν απέκρουσε, στην πιο καθοριστική φάση του αγώνα. Όμως, μόλις τρία λεπτά αργότερα το γκολ μπήκε, ξανά με τους ίδιους πρωταγωνιστές της ισοφάρισης. Νέα ασίστ του Μουζακίτη, νέο ( τελείωμα από τον Γιάρεμτσουκ και… 2-1 στο 65΄.

Στο 81΄ χάθηκαν δύο διαδοχικές ευκαιρίες με τους Πάλμα και Ρέτσο. Στο 87΄ αποβλήθηκε ο Κωσταντής Τζολάκης που ανέτρεψε τον Χέλμερσεν κι έτσι στα τελευταία λεπτά, γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν ο Πάνος Ρέτσος, καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές!

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Πιρόλα, Ορτέγκα (75΄ Μπρούνο), Έσε (46΄ Μουζακίτης), Ντάνι Γκαρθία, Ροντινέι, Όρτα (46΄ Γιάρεμτσουκ), Τσικίνιο (83΄ Μπιανκόν), Ζέλσον Μαρτίνς (79΄ Πάλμα)

Μπόντο Γκλιμτ (Κιέτιλ Κνούτσεν): Χάικιν, Σιόβολντ (69΄ Γουένμπανγκόμο), Γκούντερσεν, Μπιέρτουφτ, Μπιέρκαν, Εβγεν (90΄+2΄ Μαάτα), Μπεργκ, Σάλτνες (90+2΄ Άουκλεντ), Μπλόμπεργκ, Χάουγκε, Χογκ (69΄ Χέλμερσεν)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ




Τελευταία νέα

Βάζουν στο… κλίμα και τον Γκράντισον (video)

Μπορεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Τζέικομπ Γκράντισον, να αφέθηκε εκτός επιλογών από τον Μάσιμο Καντσελιέρι για δεύτερη...

Στην ίδια κατηγορία