Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η μεγάλη ώρα του Ολιβέιρα

Δημοφιλή

Ήταν και είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του ΠΑΟΚ σε όλη αυτή τη σεζόν που διανύουμε. Υπάρχει κάποιος που δεν κατάλαβε πόσο πολύ ο Δικέφαλος πληγώθηκε από την μεγάλη απουσία του Νέλσον Ολιβέιρα; Τα δύσκολα πέρασαν όμως για τον Πορτογάλο, ο οποίος αν όλα κυλήσουν ομαλά και στο τελευταίο κομμάτι της αποθεραπείας του, θα παίξει με τον ΠΑΟΚ και πάλι μέσα στον Μάρτιο.

Ήταν 12/8 όταν ο Νέλσον Ολιβέιρα έπαθε τη ζημιά στους χιαστούς, χωρίς να το καταλάβει, σε εκείνο το ματς ΠΑΟΚ-Μποέμιανς. Στις 21/8 ο Πορτογάλος εγχειρίστηκε και κάπως έτσι πλησιάζει τώρα να κλείσει έξι μήνες από την επέμβαση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για τον Ολιβέιρα ήταν ο πρώτος τόσο μεγάλος τραυματισμός και σε αρκετές φάσεις της αποθεραπείας έβγαλε ένα άγχος, μια και δεν γνώριζε όλη τη διαδικασία. Οι ειδικοί λένε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, πέρα από το σώμα, πρέπει να ετοιμαστεί και το μυαλό, ώστε κυρίως να μην φοβάται στις κινήσεις που πρέπει να γίνονται.

Το θέμα είναι, τώρα τι γίνεται;

Από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είχε εκπονηθεί ειδικό πρόγραμμα και από τις αρχές του 2022, ο Πορτογάλος βρίσκεται πλέον στα χέρια των υπεύθυνων γυμναστών αποκατάστασης. Από τις πρώτες ημέρες του χρόνου ξεκίνησε η προσπάθεια να φθάσει στο 100% της σωματικής και φυσικής του κατάστασης και τότε μπήκε ένα χρονοδιάγραμμα δουλειάς που θα έφθανε στις 40 ημέρες.

Το διάστημα αυτό τελειώνει και όλοι περιμένουν τα τελικά τεστ ώστε από τα τέλη του μήνα να μπει με την ομάδα και εφόσον όλα πάνε καλά, τον Μάρτιο να αρχίζει να παίζει.

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Νέλσον Ολιβέιρα αποτέλεσε για τον Ραζβάν Λουτσέσκου την πρώτη και βασική επιλογή στη θέση του φορ. Ήταν η πρώτη προσωπική επιλογή του Ρουμάνου προπονητή από την ώρα που επέστρεψε, ένας παίκτης για τον οποίο δεν έκανε πίσω το περασμένο καλοκαίρι, παρά τις όποιες διαπραγματευτικές δυσκολίες είχε η υπόθεση.

Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να συμφωνήσει με τον ελεύθερο τότε Ολιβέιρα διήρκησε πάνω από έναν μήνα. Και όμως ο Λουτσέσκου δεν συζητούσε για άλλον, παρά μόνο για τον συγκεκριμένο.

Όταν κάποια στιγμή κλήθηκε να δικαιολογήσει εκείνη την επιμονή του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε πει: «Πρώτα απ’ όλα είναι διαφορετικός παίκτης από τον Σφιντέρσκι. Οπότε έχουμε δύο διαφορετικούς τύπους επιθετικών. Είναι ένας πειθαρχημένος ποδοσφαιριστής. Μπορεί να βοηθήσει στο πρέσινγκ. Το δεύτερο στοιχείο είναι πως μπορεί να μας βοηθήσει όταν υπάρχει υψηλή πίεση από τον αντίπαλο. Να πάρει τη μπάλα με πλάτη και να την κρατήσει, να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε. Έχει καλή κίνηση στις γραμμές, στην πλάτη της άμυνας και μέσα στο κουτί μπορεί να τελειώσει καλά τις σέντρες, να τελειώσει και ο ίδιος της φάσεις». Ο Σφιντέρσκι έφυγε, αλλά όλα τα άλλα τα κρατάμε γιατί… πράγματι τα είδαμε στα ματς που έπαιξε ο Πορτογάλος με τον ΠΑΟΚ.

ΟΣΑ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΟΛΙΒΕΙΡΑ

Τον Νέλσον Ολιβέιρα τον είδαμε στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, αλλά και στα πρώτα δύο παιχνίδια της χρονιάς με τους Ιρλανδούς της Μποέμιανς. Ήταν πράγματι εντυπωσιακός, αφού είχε δέσει απόλυτα με την ομάδα. Ήταν ξεκάθαρα ο καλύτερος της προετοιμασίας, μια κι έκανε τα πάντα στην επίθεση! Είχε αντιληφθεί από νωρίς τις απαιτήσεις του Λουτσέσκου και από τη μία έπαιζε για την ομάδα ανοίγοντας χώρους, ενώ από την άλλη τελείωνε εκπληκτικά τις φάσεις.

Και στο πρώτο ματς του Δουβλίνου, κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά για το 2-1 έπειτα από ένα εύκολο γέμισμα στην περιοχή, γκολ που έτσι… απλά δεν έχουμε ξαναδεί φέτος, αφού η ομάδα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ για να σκοράρει.

Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή του Ολιβέιρα μια και αυτή θα σημάνει την μεγάλη ενδυνάμωση της επιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ που προφανώς υστερεί ποιοτικά σε αρκετά σημεία. Από τη στιγμή (τον επόμενο μήνα) που ο ποδοσφαιριστής αρχίζει να παίζει, ο ΠΑΟΚ θα είναι και πάλι πληρέστατος μπροστά έχοντας εκείνον, τον Άκπομ, τον Τσόλακ και φυσικά τον Γιώργο Κούτσια που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ.

Προφανώς και οι τέσσερις δεν μπορούν να μείνουν ενόψει της επόμενης μεγάλης (από πλευράς προσδοκιών) σεζόν, τότε που ο Λουτσέσκου θα πρέπει να πάρει απόφαση τι ακριβώς θέλει και ποιοι πρέπει να παραμείνουν ώστε να είναι απόλυτα καλυμμένος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σταθερά βήματα για Έκονγκ

Με τους Γιάννη Κωνσταντέλια και Ιβάν Νάσπεργκ να... αποχωρούν από το ιατρικό δελτίο του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας, με τον...

Στην ίδια κατηγορία