Το συναισθηματικά φορτισμένο αντίο της Σουηδικής ομάδας στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ.
Ο Τάχα Άλι είναι το πρόσωπο που απασχολεί την επικαιρότητα, καθώς χθες (13/7) προσγειώθηκε στην Θεσσαλονίκη και σήμερα (14/7) ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Δικέφαλο.
Με την σειρά της λοιπόν, η Μάλμε αποχαιρέτησε τον Σουηδό εξτρέμ, ενώ ταυτόχρονα του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα.
Η σχετική ανακοίνωση της Μάλμε:
«Η Μάλμε συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ για τη μεταγραφή του Τάχα Άλι.
Ο Τάχα Άλι εντάχθηκε στη Μάλμε FF ενόψει της σεζόν του 2023 και είχε έξι γκολ και επτά ασίστ στο Allsvenskan κατά τη διάρκεια της πρώτης του χρονιάς, όταν κατακτήσαμε το Σουηδικό Πρωτάθλημα.
Την επόμενη χρονιά έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του νταμπλ. Την άνοιξη ήταν ο πρώτος σκόρερ στον τελικό του κυπέλλου και όταν εξασφαλίσαμε το 24ο σουηδικό πρωτάθλημα το φθινόπωρο, ο Τάχα έκανε μια σημαντική ανατροπή στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο εναντίον της IFK Γκέτεμποργκ. Αρχικά ισοφάρισε το προβάδισμα της Γκέτεμποργκ μετά από μια σόλο επίθεση και στη συνέχεια έπαιξε μέχρι το καθοριστικό γκολ του Ούγκο Μπολίν με 2-1.
Με το διασκεδαστικό στυλ παιχνιδιού του, είναι ένας από τους αγαπημένους του κοινού στο Eleda Stadium και εξίσου δημοφιλής συμπαίκτης στα αποδυτήρια.
Συνολικά, ο Τάχα Άλι κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Σουηδικό Πρωτάθλημα, ένα χρυσό μετάλλιο στο Κύπελλο Σουηδίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, έκανε επίσης το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα και ήταν μέλος της σουηδικής εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Τώρα η καριέρα του συνεχίζεται στην Ελλάδα. Η Μάλμε έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ για την πώληση του Τάχα Άλι.
Η Μάλμε του εύχεται καλή επιτυχία!».
Από την πλευρά του και ο ίδιος ο παίκτης έστειλε ένα ευχαριστήριο μήνυμα τόσο προς την ομάδα, όσο και προς τους οπαδούς, στο πλαίσιο της τελευταίας συνέντευξης που παραχώρησε ως παίκτης της Μάλμε:
«Μετά από τρεισήμισι φανταστικά χρόνια, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω τη Μάλμε ΦΦ. Είμαι ευγνώμων για κάθε προπόνηση, κάθε αγώνα, κάθε αποτυχία και κάθε επιτυχία. Πάνω απ’ όλα, είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους με τους οποίους είχα την ευκαιρία να μοιραστώ το ταξίδι. Κάνατε αυτά τα χρόνια αξέχαστα.
«Ο Τάχα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο κατά τη διάρκεια της θητείας του μαζί μας και έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό παίκτη για την ομάδα. Έχει προσφέρει ποιότητα στο επιθετικό παιχνίδι και έχει συμμετάσχει σε πολλές από τις επιτυχίες μας τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είχε επίσης την ευκαιρία να δείξει τον εαυτό του στη διεθνή σκηνή κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και εκεί έδειξε πραγματικά σε τι επίπεδο βρίσκεται. Αυτό αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς που έχει καταβάλει και της εξέλιξης που έχει σημειώσει στη Μάλμε.
Ταυτόχρονα, ο Τάχα είναι ένα άτομο που έχει σκορπίσει ενέργεια και χαρά κάθε μέρα και υπήρξε ένας πολύτιμος συμπαίκτης. Τώρα μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Τάχα για όλα όσα έχει κάνει για τη Μάλμε και να του ευχηθούμε καλή τύχη»




