Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η ξεχωριστή θέση που έχει ο ΠΑΟΚ στην ιστορία της Μπάγερν

Δημοφιλή

Η Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει σήμερα 8/3 την Παρί Σεν Ζερμέν, με τους Γερμανούς να συμπληρώνουν 500 αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έτσι, ήδη στη Γερμανία ξεπηδούν συνεχώς αφιερώματα αναφορικά με τους παλαιότερους αγώνες των Βαυαρών στα Κύπελλα Ευρώπης.

Όλα αυτά έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Όσο περίεργο και αν φαίνεται αυτό, ο παρονομαστής αυτός είναι ο ΠΑΟΚ! Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε αρκετά κείμενα της Γερμανίας στην πλούσια παρουσία της της Μπάγερν Μονάχου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υπάρχουν μόλις δύο ομάδες που κατάφεραν να την κρατήσουν στο μηδέν και να μην σκοράρει εναντίον τους

Η μία ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ (0-0) και η άλλη είναι η Άστον Βίλα που είχε καταφέρει μάλιστα να επικρατήσει επί της ομάδα με έδρα την Βαυαρία με 0-1. Θυμίζουμε πως το στις 2 Νοεμβρίου του 1983 ο Δικέφαλος είχε αντιμετωπίσει τη Μπάγερν στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Κυπέλλου UEFA. Οι «ασπρόμαυροι» στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο ήταν καταπληκτικοί, αλλά αποκλείστηκαν στα πέναλτι και με τη βοήθεια της διαιτησίας.

Η παρουσία του Ζαν Μαρί Πφαφ κάτω από τα δοκάρια της βαυαρικής ομάδας προκαλούσε δέος. Δεν ήταν όμως ο περίφημος Βέλγος γκολκίπερ η αιτία που καθόρισε το αποτέλεσμα. Ήταν ο Άγγλος διαιτητής Άρθουν Ρόμπινσον. Με μια (ή μάλλον δύο) τουλάχιστον περίεργες αποφάσεις, δίνει στον Αουγκεντάλερ (γνωστό για τις πολύ δυνατές εκτελέσεις του) τρεις ευκαιρίες να σκοράρει.

Ο Μλάντεν Φορτούλα, αποκρούει το πρώτο σουτ, αλλά βλέπει τον Άγγλο να δίνει επανάληψη. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται δευτερόλεπτα αργότερα. Ίδια κατάληξη, ξανά διαμαρτυρίες. Με την τρίτη ο Γερμανός βρίσκει δίχτυα και οι συμπατριώτες του ξανά το χρώμα τους…

Ήταν η βραδιά που ο Ούλι Χένες είχε αναγκαστεί λόγω της απόδοσης των παικτών του Δικεφάλου να ομολογήσει: «Απέναντί μας βρήκαμε 11 κομπιούτερ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ».

Οι ενδεκάδες που είχαν αγωνιστεί σε εκείνο το ματς:

Μπάγερν Μονάχου(Ούντο Λάτεκ): Πφαφ, Νάχτβαϊχ, Ντιρνμπέργκερ, Μπάιερλότσερ, Αουγκεντάλερ, Λέρμπι, Πφλίγκλερ, Κράους, Μ. Ρουμενίγκε, Μάτι (69′ Ντ. Χένες), Κ. Χ. Ρουμενίγκε (36′ Ντελ Χάιε).

ΠΑΟΚ (Παλ Τσερνάι): Φούρτουλα, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Μπανιώτης, Ψαρράς, Σκαρτάδος, Γεωργόπουλος (115′ Μαλιούφας), Αλεξανδρίδης, Χρ. Δημόπουλος, Κούδας (56′ Βασιλάκος), Κωστίκος.


Τελευταία νέα

Ώρα ανόδου για τον ΠΑΟΚ!

Για τον ημιτελικό του Final-4 της Futsal League B', ο ΠΑΟΚ mαteco αντιμετωπίζει στο Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας 3, το...

Στην ίδια κατηγορία