Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η κρυφή ατζέντα

Δημοφιλή

Μονάχα μια στιγμή ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μετά την υπόθεση της Ε.Ε.Α., δείχνοντας ότι προσπαθεί να εξυπηρετήσει τον Ολυμπιακό στο θέμα της ΕΠΟ

Αφού πρωταγωνίστησε στην υπόθεση της Ε.Ε.Α., η οποία με πρόεδρο τον κουμπάρο του, πήγε να διαλύσει τον ΠΑΟΚ και να τον οδηγήσει σε υποβιβασμό, καταφέρνοντας εντέλει να στιγματίσει τον Δικέφαλο και να κρίνει τον πρωταθλητή, ο υπουργός αθλητισμού παλεύει για το… κόλπο γκρόσο. Να “αλώσει” την ΕΠΟ και να την οδηγήσει εκεί που συμπτωματικά θέλει ο Ολυμπιακός.

Όλως παραδόξως, η ατζέντα του Αυγενάκη για την ΕΠΟ συμπίπτει με τα πάγια αιτήματα του Ολυμπιακού, από την ώρα που έχασε τον έλεγχο της Ομοσπονδίας με την αποπομπή της διοίκησης Γκιρτζίκη κι έχασε την επιρροή του στις Ενώσεις

Ο Αυγενάκης πήρε την πρωτοβουλία να αλλάξει την ημερομηνία τέλεσης των εκλογών της ΕΠΟ και να παίξει ρόλο στην εκλογή νέας διοίκησης, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, να παραβιάσει τη συμφωνία με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ στη συνάντηση του Big 4, που έγινε στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου και πέρα από τις αντιδράσεις, που προκαλεί στο εξωτερικό, να βάλει και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο στην… μπούκα της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ!

Στη συνάντηση της 22ης Ιανουαρίου, συμφωνήθηκε ότι οι εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν μέχρι τον Ιούλιο και το ισχύον εκλογικό σύστημα (εκλογή από τις Ενώσεις), το οποίο μπορεί να αλλάξει, ΜΟΝΟ με απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Ο Αυγενάκης ήρθε τώρα να μεταθέσει τις εκλογές για το φθινόπωρο, ανοίγοντας την εκλογική βάση και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόχος είναι να ψηφίσουν στις εκλογές της Ομοσπονδίας όλα τα σωματεία της χώρας, για να αποδυναμωθούν οι Ενώσεις. Όλως τυχαίως, είναι κάτι που επιθυμεί διακαώς ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει χάσει την επιρροή του στις Ενώσεις και ζητά μεγάλη διεύρυνση της εκλογικής βάσης. Αυτό, άλλωστε, είναι πάγιο αίτημα του Ολυμπιακού, από την ώρα που έχασε τον έλεγχο της ΕΠΟ με την αποπομπή του Γκιρτζίκη και ακολούθως τον έλεγχο των Ενώσεων.

Το γεγονός που μεγαλώνει τις υποψίες για τον ρόλο του Αυγενάκη, είναι το ότι στην ανακοίνωση που βγήκε την Πέμπτη από την Γ.Γ.Α., αναφέρεται ότι για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, δημιουργείται μητρώο σωματείων από την γενική γραμματεία αθλητισμού. Αν το συνδυάσει αυτό κανείς, με την διαρροή ότι το μητρώο σωματείων γίνεται επειδή η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει τον επόμενο μήνα οικονομική ενίσχυση των σωματείων, οι… κακοπροαίρετοι άρχισαν ήδη να σκέφτονται πως πρόκειται για μια απόπειρα “φακελώματος” των σωματείων και ενίσχυσής τους ενόψει και τον εκλογών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΣ

Αν ευοδωθεί αυτό το σχέδιο, η ΕΠΟ θα πάει σε εκλογές το φθινόπωρο με εκλέκτορες όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, που στο μεταξύ θα έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, θα αποκτήσουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και θα έχουν ενισχυθεί οικονομικά (από την κυβέρνηση διέρρευσε ότι η ενίσχυση θα αφορά τα σωματεία όλων των αθλημάτων).

Σχετικά με την διεύρυνση της εκλογικής βάσης, και όλα αυτά τα σενάρια, από την πλευρά του Αυγενάκη δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο και το μόνο που έκανε ο υπουργός αθλητισμού, ήταν να προσπαθήσει να εξηγήσει την πρωτοβουλία του να μεταθέσει τις εκλογές της ΕΠΟ, παραβιάζοντας τα συμφωνηθέντα με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.

«Για την ΕΠΟ ισχύει ό,τι και για τις άλλες Ομοσπονδίες ως προς τον χρόνο των εκλογών, υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη Διακήρυξη Προθέσεων με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του και είναι προφανές ότι πρόκειται για προσπάθεια να κερδίσει χρόνο, δικαιολογώντας την απόφασή του.

Ο Αυγενάκης είχε συμφωνήσει με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για εκλογές τον Ιούλιο, πριν τη λήξη της θητείας των εποπτικών οργάνων των διεθνών συνομοσπονδιών, ωστόσο τώρα τα γυρίζει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το γραφείο του, διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται περί προσωπικής πολιτικής, αλλά για κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, ρίχνοντας την ευθύνη για το σχέδιο που ξεκίνησε να εφαρμόζεται για το “ξήλωμα” της σημερινής κατάστασης στην Ομοσπονδία, στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην απεργία

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις συντακτών της χώρας. Διαβάστε αναλυτικά… «Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ,...

Στην ίδια κατηγορία