Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η κουβέντα για τους φορ

Δημοφιλή

Το κακό φέτος με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν ότι είχε πρώτο σκόρερ τον Κούρτιτς με δεκαοχτώ γκολ. Το κακό ήταν ότι οι φορ του δεν κατάφεραν καν να πλησιάσουν την επίδοση του Σλοβένου χαφ, αφήνοντάς τον στη «μοναξιά» του…Ετσι, για δεύτερη σερί σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ένας παίκτης, για τον οποίο ελάχιστοι θα ποντάριζαν στην αρχή της χρονιάς (τη σεζόν 2020-21 ο τίτλος πήγε στον Τζόλη με δεκαέξι γκολ). Η αμέσως προηγούμενη φορά, που ένας μη φορ είχε βγει πρώτος σκόρερ ήταν την περίοδο 2015-16, όταν ο Μακ είχε τελειώσει τη σεζόν με 20 γκολ, επίδοση που του εξασφάλισε τη μεταγραφή στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Το πράγμα φέτος με τους φορ του ΠΑΟΚ «στράβωσε» από την αρχή της σεζόν. Ο τραυματισμός του Ολιβέιρα ανέτρεψε το συνολικό σχεδιασμό του Λουτσέσκου, που υποχρεώθηκε σε αναζήτηση ενός ακόμη παίκτη για να καλύψει το κενό του Πορτογάλου. Ο Ακπομ ήταν η «σίγουρη» λύση, έστω κι αν στην πορεία δεν αποδείχθηκε κι η απολύτως ενδεδειγμένη.

Στα μισά της σεζόν, η επιστροφή του δανεικού Τσόλακ οδήγησε σε νέα καραμπόλα. Ακπομ, Τσόλακ και Σφιντέρσκι, αναμένοντας, μάλιστα, και την επάνοδο του Ολιβέιρα από τον τραυματισμό του, δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που η χρησιμοποίηση ενός φορ στον αγώνα ήταν ο κανόνας του Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ βγήκε κερδισμένος οικονομικά από την πώληση του Σφιντέρσκι στη Σάρλοτ, τη στιγμή που παρέμεναν στο ρόστερ του άλλοι δύο (Ακπομ, Τσόλακ) συν ένας φορ (Ολιβέιρα). Στην πράξη αποδείχτηκε ότι ο Πορτογάλος δεν είχε τα χρονικά περιθώρια για να ανεβάσει στροφές και να κερδίσει τη θέση του βασικού φορ, o Ακπομ έβρισκε δίχτυα με ακόμη μικρότερη συχνότητα σε σύγκριση με το πρώτο μισό της σεζόν, ενώ ο Τσόλακ, όσο κι αν προσπάθησε, παρέμεινε μακριά από τις εντυπωσιακές επιδόσεις, που είχε να επιδείξει κατά το διάστημα του δανεισμού του στη Μάλμε.

Η νέα σεζόν θα βρει τον ΠΑΟΚ με δίδυμο φορ τους Ολιβέιρα και Τσόλακ (και τρίτο τον Κούτσια) και… βλέπουμε. Οσο μεγάλη κι αν η επόμενη σεζόν, όσο μεγάλος κι αν είναι ο αριθμός των παιχνιδιών, δεν μπορεί ν’ αποκτηθεί άλλος «καθαρόαιμος» φορ, όσο υπάρχουν στο ρόστερ και ο Ολιβέιρα κι ο Τσόλακ. Αντίθετα, ένας από τους εξτρέμ, που θ’ αποκτηθεί, ενδέχεται να συνδυάζει την ικανότητα να αγωνίζεται και στην κορυφή της επίθεσης, αυξάνοντας έτσι τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας. Βέβαια, η συζήτηση μπορεί ν΄ αλλάξει αν έρθει πρόταση για τον Τσόλακ, οπότε τα νέα δεδομένα θα οδηγήσουν και σε αναγκαστική αλλαγή πλεύσης.


Τελευταία νέα

«98 χρόνια Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων»

Τα 98 χρόνια ζωής συμπληρώνει ο ΠΑΟΚ, αφού σαν σήμερα εγκρίθηκε το καταστατικό των «ασπρόμαυρων» από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης...

Στην ίδια κατηγορία