Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η κερκίδα παίρνει και πάλι ζωή

Δημοφιλή

Μετά από τρεις «κρύους» τελικούς, χωρίς δηλαδή την παρουσία κόσμου στις εξέδρες, το ερχόμενο Σάββατο υπολογίζεται να βρεθούν μέχρι και 50 χιλιάδες φίλαθλοι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ

Φθάνει πια με το καταθλιπτικό θέαμα των άδειων κερκίδων, που ήταν ακόμη πιο αποκρουστικό στους τελικούς κυπέλλου των τελευταίων χρόνων. Ναι, το ερχόμενο Σάββατο θα υπάρχουν κενές ζώνες ασφαλείας-και μάλιστα μεγάλες-στο Ολυμπιακό στάδιο, αλλά θα υπάρχουν και 50 χιλιάδες φίλοι του ποδοσφαίρου για την τελική μονομαχία του Παναθηναϊκού (θα είναι τυπικά γηπεδούχος) με τον ΠΑΟΚ.

Ο τελικός της διοργάνωσης του 2018 ήταν ο τελευταίος, που διεξήχθη παρουσία κόσμου. Στο παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (0-2) είχαν διατεθεί 35.545 εισιτήρια, μ’ άλλα λόγια το στάδιο ήταν μισογεμάτο, μια και η αστυνομία είχε ζητήσει να υπάρχουν μεγάλες κενές ζώνες ασφαλείας.

Ένα χρόνο αργότερα, στο ίδιο γήπεδο και με το ίδιο ζευγάρι φιναλίστ (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0), ο τελικός ήταν των… προσκλήσεων. Η ΕΠΟ, αλλά κι οι δύο αντίπαλες ομάδες, δεν μπορούσαν παρά ν’ αποδεχτούν την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για διεξαγωγή του αγώνα χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Ο Βασιλειάδης είχε επικαλεστεί «το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στους τελευταίους δύο τελικούς Κυπέλλου που διεξήχθησαν στον Βόλο το 2017 και το ΟΑΚΑ το 2018», όπως και «τα ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και άλλα που απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις». Η συνέπεια ήταν να δοθούν μόλις 120 προσκλήσεις στις δύο ΠΑΕ, από 100 στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ενώ άλλες 600 προσκλήσεις διατέθηκαν για τις ανάγκες της ομοσπονδίας.

Την τελευταία διετία ο κορονοϊός απέτρεψε από μόνος του την παρουσία οπαδών, τόσο πρόπερσι στο Πανθεσσαλικό στάδιο (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1), όσο και πέρσι στο Ολυμπιακό στάδιο (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2). Πλέον η πανδημία υποχώρησε, στα γήπεδα επιτρέπεται η πληρότητα στο 100% και το ερχόμενο Σάββατο θα κυριαρχεί το ασπρόμαυρο χρώμα στη μία πλευρά του σταδίου και το αντίστοιχο πράσινο στην άλλη.

Από την πρώτη στιγμή οι δύο φιναλίστ επέμειναν για όρους διεξαγωγής του αγώνα ανάλογους μ’ αυτούς του 2014, όταν και πάλι είχα τεθεί αντιμέτωποι. Τα 22 χιλιάδες εισιτήρια για την κάθε πλευρά ήταν ο στόχος τους, κάτι το οποίο εξασφάλισαν τελικά, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της Αστυνομίας, που «φύλαγε τα ρούχα της για να έχει τα μισά», ζητώντας να δοθούν από δεκαεφτά χιλιάδες εισιτήρια.

Στην τελική σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας αποφασίστηκε τελικά να δοθούν από 21.478 εισιτήρια σε κάθε φιναλίστ(αξίας από δεκαπέντε μέχρι 25 ευρώ, ενώ αμφότεροι θα έχουν από μία θύρα με εισιτήρια των 50 ευρώ), ενώ 5.504 εισιτήρια θα διαθέσει η ΕΠΟ για τις ανάγκες της (Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, παλιοί ποδοσφαιριστές και προπονητές, άνθρωποι του ποδοσφαίρου γενικά).

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα καθίσουν στις θύρες 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Α, 32, 33, 34, 35, ενώ οι φίλοι του ΠΑΟΚ στις θύρες 11Β, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21, 22, όπως, δηλαδή, είχε συμβεί στους τελικούς του 2014 και του 2018. Οι θύρες θ’ ανοίξουν στις 16.00, τέσσερις ώρες πριν τη σέντρα (από την πλευρά της Αστυνομίας έγινε σύσταση για προσέλευση των φιλάθλων όσο το δυνατόν νωρίτερα από την έναρξη του τελικού, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις κατά την είσοδό τους).

«Τα μέτρα τάξης που θα ισχύσουν στον τελικό θα είναι πρωτόγνωρα ως προς την αυστηρότητά τους. Θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι και ουδείς θα πλησιάσει στο γήπεδο χωρίς ονομαστικό εισιτήριο και χωρίς την ταυτότητά του. Θα διαθέσουμε πολύ μεγάλο αριθμό δυνάμεων και θα γίνονται έλεγχοι από κάθε σημείο εκκίνησης μέχρι τις θύρες του Σταδίου» διαβεβαίωσε ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Γιώργος Γιάννινας.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με επιστολή της προς τον Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και στις τέσσερις εταιρίες που διαχειρίζονται την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ζήτησε την λήψη μέτρων ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής, έγκαιρη και χωρίς καθυστερήσεις μετάβαση (και επιστροφή) των φιλάθλων της ομάδας. Σε αυτό το πλαίσιο υποβλήθηκε αίτημα ώστε οι εκδρομείς να διέλθουν από τα διόδια χωρίς στάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

BMW M2: Βελτιωμένες και έτοιμες για πίστα!

Αναβαθμισμένες νέες BMW M2 διαθέσιμες για ενοικίαση και trackdays στο Nürburgring και στο Spa-Francorchamps, δια χειρός AC Schnitzer και...

Στην ίδια κατηγορία