Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Η κατάλληλη στιγμή να έρθω στον ΠΑΟΚ»

Δημοφιλή

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ συνεχίζει τις κινήσεις ενίσχυσής της και στο πλαίσιο αυτό απέκτησε την ταλαντούχα πλεϊμέικερ Κατερίνα Κουκμίση που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Α1 με την ομάδα της Πυλαίας. Η 20χρονη διεθνής αθλήτρια μιλά στη FORZA για το… άλμα στην νταμπλούχα ομάδα του Δικεφάλου αλλά και τους στόχους της με τις «ασπρόμαυρες».

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με το χάντμπολ;

«Ξεκίνησα πριν από περίπου έντεκα χρόνια. Το γήπεδο της Πυλαίας βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι μου και έτσι ξεκινήσαμε στην ομάδα εγώ και τα αδέρφια μου και συνεχίζουμε ακόμα την ενασχόληση μας με το άθλημα. Είμαστε πέντε αδέρφια και τα τέσσερα παίζουν σε επίπεδο Α1. Ο Νικόλας, που ξεκίνησε πρώτος και ο Κωνσταντής αλλά και η αδερφή μου, Μαγδαληνή. Γενικότερα υπάρχει πολύ… χάντμπολ μέσα στο σπίτι μας».

Ο ΠΑΟΚ πώς προέκυψε και τι σε έκανε να πεις “ναι” στην πρόταση του;

«Η πρώτη επαφή με τον ΠΑΟΚ έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με τον κόουτς Πελεκίδη και δεν το σκέφτηκα πάρα πολύ. Αυτό που με έκανε διστακτική αρχικά ήταν το ότι θα άφηνα την Πυλαία στα μέσα της σεζόν. Τα κορίτσια αλλά και ο κόουτς μου είπαν ότι έχω στηρίξει την ομάδα τόσα χρόνια και πως μπορώ να φύγω. Πάντα ήθελα να πάω σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί και ήταν η κατάλληλη στιγμή να βρεθώ στον ΠΑΟΚ».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου ερχόμενη στην κορυφαία ομάδα της χώρας;

«Νομίζω ότι μια τέτοια μεταγραφή σου φέρνει κίνητρο αλλά και λίγο άγχος. Δεν πρόκειται για κάτι που το έχω συνηθίσει αλλά μου αρέσει που είμαι εδώ. Εγώ θέλω από την πλευρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα και να βοηθηθώ μέσα από την ομάδα για να φτάσω ψηλά».

Ποιο το μεγάλο σου όνειρο;

«Δεν κρύβω ότι μακροπρόθεσμος στόχος είναι να ακολουθήσω κάποια στιγμή τα βήματα των Ελληνίδων αθλητριών που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Είναι ένα βήμα που θα ήθελα να κάνω στο μέλλον».

Πως ήταν όλο αυτό το διάστημα που έμεινες μακριά από προπονήσεις και αγώνες;

«Ήταν λίγο δύσκολο. Βέβαια εγώ μέρα παρά μέρα έκανα την προπόνηση μου σε ανοικτό γήπεδο. Βέβαια μόνο που μου έγινε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ ήταν ένα κίνητρο για να συνεχίσω την ατομική δουλειά, ούτως ώστε να μπω στην ομάδα με την καλύτερη φυσική κατάσταση».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Τώρα με την καραντίνα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι συγκεκριμένα. Παράλληλα με το χάντμπολ, ασχολούμαι με τις σπουδές μου και τα μαθήματα μου στο τμήμα λογιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τώρα με την εξεταστική θα υπάρχει ένα θέμα χρόνου, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω να ισορροπήσω το πρόγραμμα μου ανάμεσα σε σχολή και χάντμπολ».

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Προσπαθώ να περνάω αρκετό χρόνο με την οικογένεια μου, με κάποιο επιτραπέζιο. Εναλλακτικά θα καθίσω να δω κάποια σειρά».

Τι κρατάς και τι πετάς από το 2020;

«Θέλω να κρατήσω μόνο τις καλές στιγμές είτε στο κομμάτι του χάντμπολ είτε στην προσωπική μου ζωή. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν τόσο άσχημη χρονιά για εμένα. Ήρθα κοντά με ανθρώπους και κατάλαβα αρκετά πράγματα. Το μεγάλο αρνητικό είναι ότι μπήκε ένα στοπ στην αγωνιστική δράση και στον αθλητισμό γενικότερα».

Και μια ευχή για το 2021;

«Αρχικά εύχομαι υγεία και να τελειώσει με κάποιον τρόπο όλη αυτή η περιπέτεια με τον κορονοϊό για να επιστρέψουμε στις ζωές μας. Επίσης στο κομμάτι του αθλητισμού εύχομαι να μην βιώσουμε ξανά τέτοια διακοπή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ασπρόμαυρο ραντεβού στο Παλατάκι

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Απόλλων Πατρών...

Στην ίδια κατηγορία