Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η κανονικότητα που αποτελεί, χωρίς κουβέντα, τη νέα… ομερτά

Δημοφιλή

Το φετινό πρωτάθλημα είναι απλώς ακόμα ένα μάθημα. Και με τον όρο… “πρωτάθλημα”, αναφέρομαι στην (εξω)αγωνιστική περίοδο που διανύουμε. Ένα άδικο, επίπονο, εκνευριστικό μεν, πάντα μάθημα, δε. Στον δύσμοιρο τόπο που ονομάζεται Ελλάδα 2020, δε στερεύουν οι φρέσκες ιδέες εξαπάτησης, δολιοφθοράς, λαμογιάς, διαπλοκής, προπαγάνδας, συνομωσίας και διαφθοράς. Επιπλέον όσων δεινών είχε ήδη υποστεί αυτή η χώρα και οι όλο και σπανιότερα εκπλησσόμενοι πολίτες της, ήρθε ως επιστέγασμα και η περιλάλητη “κανονικότητα” να σκεπάσει τα πάντα.

Κατάλαβαν πλέον και οι εντελώς απονήρευτοι, πως “κανονικότητα” είναι η νέα ομερτά. Είναι το πρόσχημα με το οποίο τα στρατεύματα λυσσασμένων (καθόλου αφανών πια) στρατηγικών συνεταίρων και… βαρύτατων στηριγμάτων της κυβερνώσας παράταξης, επιτίθενται εναντίον όλων όσων στέκονται ανάμεσα σε κείνους και τα συμφέροντά τους. Χωρίς ντροπή, χωρίς φρένο, χωρίς όριο. Φαταουλικώς… Η “επιστροφή στην κανονικότητα” τάχα, που… διασάλευσαν οι προηγούμενοι, που μεταξύ διαφόρων άλλων ζητημάτων είναι και η αποκαθήλωση του ΠΑΟΚ από όσα πέτυχε τα τελευταία χρόνια. Και φυσικά η επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή.

Η… κανονικότητα έχει για χαλάκι να σκουπίζει τα παπούτσια της την ισονομία, την ισοπολιτεία και εν τέλει βεβαίως, τη δημοκρατία. Έχει ενεργοποιήσει ισχυρότατους μηχανισμούς ελέγχου παντού, η κανονικότητα: στη Βουλή που συχνά νομοθετεί αλά καρτ, την κυβέρνηση όπου συμμετέχουν ξεδιάντροποι θιασώτες της, τη δικαιοσύνη που κωλυσιεργεί, φοβάται ή σιωπά, την ενημέρωση όπου παίζει με όρους σκληρού και ανενόχλητου μονοπωλίου προπαγάνδας, την τοπική αυτοδιοίκηση διαχειριζόμενη τον τρίτο δήμο και την εθνική οικονομία, με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Μιλάμε για το… εγχειρίδιο της μετατροπής μιας κρατικής οντότητας, σε μπανανία…

Η ομάδα των περήφανων υποστηρικτών της ασπρόμαυρης φανέλας και των ιδανικών που πρεσβεύει από την ίδρυσή της ακόμα και το προσφυγικό της DNA, σε συνδυασμό με την παρουσία της οικογένειας Σαββίδη στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ, δημιούργησαν συνθήκες που η… κανονικότητα αδυνατεί να διαχειριστεί. Όσο κι αν εκβιάζει, πιέζει, καθυστερεί και εμποδίζει τις δουλειές του Ιβάν και του ΠΑΟΚ, κανείς δε μπορεί να τον εκβιάσει. Κι έτσι ο ΠΑΟΚ, τιμωρείται. Δεν συνθηκολογεί, δε φιλάει δαχτυλίδι, δεν παίρνει ένα ψίχουλο που του πετάνε, για να τους αφήσει να συνεχίσουν το τσιμπούσι τους – διεκδικεί την πρωτιά. Αυτό συνιστά διαρκή απειλή για την κανονικότητα.

Δυστυχώς η κανονικότητα έχει μετεξελιχθεί ΚΑΙ σε πολιτικό θέμα και μετατρέπεται σταθερά σε πολιτειακό. Γιατί όσα συμβαίνουν, παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα και τις επιταγές του. Έχουν στρεβλώσει ό,τι είχε απομείνει όρθιο από το πολίτευμα και την “ψυχή” του. Δεν υπάρχει δημοκρατία, όταν επικρατεί αυτή η ανωμαλία που βάφτισαν μάλλον με διάθεση τρολαρίσματος “κανονικότητα”. Όλα περνούν από το φίλτρο αυτής της οργάνωσης, που έχει πια και πολιτικό βραχίονα, όπως… θρυλείται πως έχει και βραχίονες εκτελεστικούς, κάθε είδους.

Το μάθημα που πρέπει να μείνει είναι πως όλα τα γήπεδα που παίζει μπάλα ο αντίπαλος, χρειάζονται αντίπαλο δέος. Κι αν το κεντρικό όλων είναι η πολιτική σκηνή, ίσως η ώρα πλησιάζει να υπάρξει δράση. Από μια Ελλάδα εκτός λεκανοπεδίου, που τυγχάνει επί μονίμου βάσεως, να αντιμετωπίζεται όπως οι κακότυχοι που στοιβάζονται στα σύνορά της: Με περιφρόνηση.

ΜΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ

Η ανατροπή του σκορ στον ημιτελικό της Τούμπας είναι ένα συμβάν που απαγορεύεται να περάσει στα ψιλά. Γιατί η λύσσα και η ενέργεια που οδήγησε σε όσα συνέβησαν από το 0-2 και μετά, είναι ο μόνος οδηγός για ολοκλήρωση της χρονιάς, με κατάληξη που αρμόζει στην ομάδα και στο ρόστερ.

ΑΣ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ… ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ

Δε χωράει ο νους μου πως αφήνουμε περιθώρια στο μυαλό μας ό,τι μπορεί οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να έχουν… μειωμένη απόδοση, επειδή δε γουστάρουν τον προπονητή. Και καλό είναι, για την πνευματική και ψυχική υγεία ενός κλαμπ, ακόμη κι αν κάποιοι υποψιάζονται πως υπάρχει μία στο εκατομμύριο, να το κρατάνε μέσα τους. Αν είναι μέλη της διοίκησης ή του οργανισμού, να διαλύουν κάθε πιθανότητα να συμβαίνει, δίχως να δημιουργείται αναταραχή και ανωμαλία.

Υπάρχουν παίχτες που εμπνέονται ή απογοητεύονται, που “σκίζονται, ντεφορμάρονται ή χάνουν την πίστη τους, αλλά δεν υπάρχουν στον ΠΑΟΚ παίχτες που “στήνουν” τον προπονητή. Ειδάλλως, να το κλείσουμε μόνοι μας… Και προς αυτήν την κατεύθυνση, δέον είναι να συμβάλλει όποιος μπορεί, σε όλα τα “πατώματα” της πυραμίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία