Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η… ιδιαίτερη σχέση Μελισσανίδη με διαιτητές!

Δημοφιλή

H επίσημη -πιο επίσημη από το «φύλλο αγώνα» δεν γίνεται- καταγγελία «φωτιά» του Ελβετού διαιτητή, Στέφαν Κλόσνερ, για την «επίσκεψη» του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Γιάννη Παπαδόπουλου στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, απέδειξε ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο τίποτε δεν άλλαξε.

Πρακτικές από το… ένδοξο παρελθόν, τακτικές που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, άλλωστε ο 68χρονος επιχειρηματίας έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τέτοιου είδους «περιστατικά», γι’ αυτό και πέραν του αρχικού σοκ, δεν προκάλεσε δα και μεγάλη εντύπωση το περιστατικό στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που περιέγραψε αναλυτικά στην έκθεση του ο Κλόσνερ.

Με αφορμή το νέο κρούσμα, για το οποίο οι δύο παράγοντες κλήθηκαν σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή, θυμηθήκαμε κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, όπου ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ έχει πρωταγωνιστήσει στα χρόνια της ενασχόλησής του με το χώρο του ποδοσφαίρου, στον οποίο άλλωστε έχει μια παρουσία δεκαετιών.

Ύστερα από δύο χρόνια σε Γ’ και Β’ Εθνική, τη σεζόν 2015-16, η Ένωση επιστρέφει στη Σούπερ Λιγκ και αρχίζουν διαδοχικά περιστατικά με πρωταγωνιστή τον Μελισσανίδη. Τον Ιανουάριο του 2016 στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ξάνθη επισκέφθηκε τα αποδυτήρια των διαιτητών στο ΟΑΚΑ, εκφράζοντας τα παράπονα του στον Μιχάλη Κουκουλάκη για τα σφυρίγματα του.

Ένα μήνα αργότερα τα πράγματα ξεφεύγουν με τη φραστική επίθεση προς τον παρατηρητή διαιτησίας, Δημήτρη Κύρκο, κατά τη διάρκεια ενός ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όπως αναφέρθηκε στο φύλλο αγώνα: «Μετά τη λήξη του αγώνα, ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Κύρκος Δημήτριος, δήλωσε πως στο 30’του αγώνα ο κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και του επιτέθηκε φραστικά ο κ. Μελισσανίδης Δημήτριος, λέγοντάς του σε έντονο ύφος: «Αρχ…ι τι ήρθες να κάνεις εδώ; Πάλι στον ίδιο αγώνα ρε ξεφτιλισμένε; Καλά τα γράφει ο Δουκάκος ότι είσαι κολλητός του Βασσάρα και παίζεις συνέχεια. Θα σε λιώσω. Θα σε πνίξω με το κασκόλ. Θα σε γαμ…ω γ…ώ τη συμμορία σας». Μετά το τέλος του ημιχρόνου κινήθηκε πάλι ο ίδιος προς το μέρος του και τον απείλησε λέγοντάς του: «Θα σε τινάξω στον αέρα, ξέρω που μένεις και τι κάνεις. Είσαι μέλος της συμμορίας».

Mε μία γραπτή δήλωση, ο Δημήτρης Μελισσανίδης υποστήριξε πως τα γραφόμενα «δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα» και στις 10 Μαΐου η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τον αθώωσε, κρίνοντας ότι «έλαβε μεν χώρα φραστικό επεισόδιο σε έντονο ύφος, αλλά αυτό συνέβη στις κερκίδες και όχι εντός του αγωνιστικού χώρου, άρα δεν στοιχειοθετείτε η πειθαρχικώς διωκόμενη παράβαση».

Στο ίδιο διάστημα, ο πρώην  διεθνής διαιτητής Γιώργος Κύζας είχε καταγγείλει ότι πριν από τον ημιτελικό του Κυπέλλου, Ατρομήτου-ΑΕΚ 1-2, επικοινώνησε μαζί του από σταθερό τηλέφωνο, άτομο που του συστήθηκε ως «Δημήτρης Μελισσανίδης» και του είπε να έχει τον νου του, επειδή σε λίγες εβδομάδες θα αλλάξουν όλα στη διαιτησία!

Όντως, τα πράγματα άλλαξαν στην ΕΠΟ, κατ’ επέκταση και στη διαιτησία, το αφεντικό της ΑΕΚ δεν απασχόλησε για μεγάλο χρονικό διάστημα το χώρο του ποδοσφαίρου με ανάλογες περιπτώσεις, μέχρι το Φεβρουάριο του 2019 και την επίσκεψη του στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ στο ημίχρονο ενός αγώνα με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας. Με σκοπό να εκφράσει και πάλι τα παράπονά του για τη διαιτησία του Τάσου Παπαπέτρου.

ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το περιστατικό του 2019 πέρασε, δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τις ποδοσφαιρικές αρχές, όπως δεν είχαν απασχολήσει και οι καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη, στα διοικητικά συμβούλια της Σούπερ Λίγκας, όπου «φωτογράφιζε» τον Δημήτρη Μελισσανίδη, για τις επιθέσεις σε Γιάννη Τσαχειλίδη και Χριστόφορο Ζωγράφο το 2014, για να φτάσουμε την περασμένη Κυριακή και το νέο επεισόδιο αυτή τη φορά με τη συνοδεία του Γιάννη Παπαδόπουλου και του Βασίλη Δημητριάδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία