Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η επόμενη ημέρα για τους πρωταθλητές

Δημοφιλή

Η δημιουργία της β΄ ομάδας του ΠΑΟΚ ασφαλώς και επηρεάζει το σχεδιασμό της αντίστοιχης Κ-19 ενόψει της νέας σεζόν.

Κι αυτό γιατί, ποδοσφαιριστές, που με τα…παλιά δεδομένα θα συνέχιζαν στην ακαδημία, τώρα θα στελεχώσουν τον ΠΑΟΚ Β΄ (πέρα από τους Πανίδη, Τάχατο, Καλουτσικίδη και Γιαξή, που, έτσι και αλλιώς, έχουν ξεπεράσει πλέον το ηλικιακό όριο).

Αυτό σημαίνει ότι το ρόστερ της ομάδας νέων θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένο σε σύγκριση με φέτος, όπως προανήγγειλε κι ο Στέλιος Μαλεζάς στις δηλώσεις του: «Πρόκειται να υπάρξουν πολλές αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε να διαχειριστούμε μια βαριά κληρονομιά. Εδώ και πολλά χρόνια η ακαδημία του ΠΑΚ βγάζει παίκτες και εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και τις επόμενες γενιές ποδοσφαιριστών».

Oι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες, που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής (όχι στο σύνολό τους) στο πρωτάθλημα νέων Κ-19 της ερχόμενης σεζόν είναι οι γεννηθέντες το 2002. Αυτοί είναι (από το ρόστερ που ολοκλήρωσε τη σεζόν) οι Μπαλωμένος, Παναγιώτου, Αβεντισιάν, Γρόσδης, Καραμπέρης, Τσοπούρογλου, Πιπιλιάρης, Τσάνι και Ζάμπου (στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ανήκει κι ο Γκορτεζιάνι, που έχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων της πρώτης ομάδας).

Είναι σαφές ότι θα στην Κ-19 της ερχόμενης σεζόν θα προωθηθούν παίκτες της φετινής Κ-17. Άλλωστε, αρκετοί από αυτούς ανέβηκαν από φέτος-μετά την επανέναρξη της σεζόν-στην ομάδα του Μαλεζά, παίρνοντας και –άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο-σημαντικό χρόνο συμμετοχής (όλοι τους γεννηθέντες το 2004). Αυτοί ήταν οι Μοναστηρλής, Τασιούρας, Τσίκος, Κουλούρης, Σμυρλής, Σπυράκος, Ιορδανίδης και Μπάμπουρας, Υπάρχουν, βέβαια, και οι γεννημένοι το 2003, κάποιοι, μάλιστα, απ’ αυτούς, και πιο συγκεκριμένα οι Κουτεντάκης, Μανωλιούδης και Κουλιεράκης, ήταν πρωταγωνιστές στη σεζόν, που ολοκληρώθηκε πριν μια εβδομάδα (στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ανήκουν και οι Τσιόπτσης, Κιτσάκης, Δαρέλας και Τσιακούμης).

Οσο για τον Μαλεζά, που ευτύχησε να αναδειχθεί πρωταθλητής στην παρθενική του σεζόν ως προπονητής, ετοιμάζεται πλέον για την πρώτη πλήρη σεζόν του στον πάγκο, μια και φέτος ανέλαβε τα καθήκοντα του στα τέλη Οκτωβρίου, όταν και ο Πάμπλο Γκαρσία διαδέχτηκε τον Αμπέλ Φερέιρα στην πρώτη ομάδα.

*Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν εναντίον του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Μοναστηρλής (βασικός τερματοφύλακας της περσινής Κ-17) έκανε το ντεμπούτο του με την Κ-19. Το ίδιο συνέβη με τους Χρήστο Ιορδανίδη και Μάριο Μπάμπουρα, που φέτος ανήκαν στο ρόστερ της Κ-17.

Εξάλλου, ο Λάμπρος Σμυρλής, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3 στο ματς με τον Παναθηναϊκό, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Κ-19. Ο νεαρός επιθετικός, πριν τη διακοπή της σεζόν εξαιτίας της πανδημίας, είχε προλάβει να σκοράρει πέντε φορές σε τρεις συμμετοχές του με την Κ-17. Για πρώτη φορά (φέτος) σκόρερ ήταν και ο Δημήτρης Τσοπούρογλου.

*Την πρώτη θέση των σκόρερ της Κ-19 μοιράστηκαν οι Κούτσιας και Γκορτεζιάνι (δεν είχαν συμμετοχή στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, μια και τρεις ημέρες αργότερα άρχισαν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου), πετυχαίνοντας από οχτώ γκολ ο καθένας. Πέντε τέρματα σημείωσε ο Κωνσταντέλιας, τρία ο Αβεντισιάν και από δύο ο Γιαξής και Σπυράκος. Εκτός των Τσοπούρογλου και Σμυρλή, από ένα γκολ πέτυχαν και οι Κουτεντάκης, Κουλούρης, Γρόσδης, Πανίδης, Παναγιώτου και Κουλιεράκης.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Είκοσι ημέρες ξεκούρασης έχουν στη διάθεση τους οι παίκτες της Κ-19, μια και το ραντεβού για την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν έχει οριστεί για τη Δευτέρα 19 του μηνός. Πάντως, τέσσερις ημέρες νωρίτερα θα περάσουν από τις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Με την ελπίδα, τουλάχιστον, ότι η νέα σεζόν θα είναι κανονική και απαλλαγμένη από κορονοϊό, για πρώτη φορά μετά από δύο περιόδους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Βλέπει ζεστά την περίπτωση Μπάμπα η Μπρέντφορντ»

Τα βλέμματα από την Αγγλία φαίνεται πως έχει τραβήξει ο Μπάμπα Ράχμαν, που κάνει εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα...

Στην ίδια κατηγορία