Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Η επιστροφή πρέπει να γίνει σταδιακά»

Δημοφιλή

Στην ανάγκη να γίνει σταδιακά και με προσοχή η επιστροφή στην αγωνιστική δράση, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, στάθηκε ο Βασίλης Μασλαρινός μιλώντας στη FORZA. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ «ΚΥΑΝΑ» τοποθετήθηκε επίσης για τις επιπτώσεις της καραντίνας στις ομάδες, αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα.

-Πως έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητα σας, εν μέσω της καραντίνας;

«Όπως όλοι, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Είμαστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι και βγαίνουμε μόνο για τα απαραίτητα. Η κατάσταση που βιώνουμε με την επέλαση του κορονοϊού είναι σίγουρα πρωτόγνωρη και οφείλουμε να προσαρμοστούμε σε αυτή».

-Πως βιώνετε σαν ομάδα την διακοπή αγώνων και προπονήσεων;

«Υπάρχει σχεδόν καθημερινή επαφή με τα κορίτσια. Θέλουμε να ξέρουμε ότι είναι καλά. Όταν ζεις κάθε μέρα, για δυο- τρεις ώρες με κάποιους ανθρώπους είναι παράξενο να μην τους βλέπεις. Η κάθε μια ακολουθεί το δικό της πρόγραμμα γυμναστικής και είμαστε στην αναμονή, εφόσον οι συνθήκες επιτρέψουν την επιστροφή στην αγωνιστική δράση»

-Έχουν δοθεί προγράμματα στην ομάδα, από εσάς και το τιμ σας;

«Σε γενικές γραμμές συνεννόηση με τις αθλήτριες. Κάποιες είναι πιο έμπειρες και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, στις υπόλοιπες έχουμε δώσει κάποιες κατευθύνσεις, ενώ είμαστε σε επικοινωνία με το σύνολο των αθλητριών».

-Πόσο μπορεί να επηρεάσει η καραντίνα τις ομάδες;

«Όσο και να προπονηθείς μόνος σου, όταν πρόκειται για ομαδικό άθλημα δεν μπορεί να συγκριθεί με την προπόνηση στο γήπεδο. Η απάντηση για τις επιπτώσεις του Lock down θα δοθεί όταν με το καλό βγούμε από αυτή την κατάσταση. Σίγουρα η επιστροφή πρέπει να γίνει σταδιακά και με προσοχή».

-Πόσο καιρό θεωρείτε ότι θα χρειαστεί η ομάδα σας, ούτως ώστε να είναι έτοιμη για ένα επίσημο παιχνίδι;

«Σε συζήτηση που κάναμε και με τον γυμναστή της ομάδας, καταλήξαμε το ότι θα χρειαστούν περίπου τέσσερις εβδομάδες προπονήσεων για να αποφύγουμε τραυματισμούς. Δεν έχει να κάνει μόνο με την συνοχή της ομάδας, αλλά και με την επανένταξη του αθλητή σε υψηλές εντάσεις».

-Έχει ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα για το αν θα πρέπει να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Ποια η άποψη σας;

«Η δική μου άποψη συγκλίνει με αυτή των περισσότερων προπονητών. Αν είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, πρέπει να γίνει προφυλάσσοντας την υγεία των αθλητών. Να μην γίνει μόνο για να γίνει, να υπάρχει νόημα. Επίσης θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις ξένες, καθώς όλες οι ομάδες τις έχουν αφήσει να επιστρέψουν σπίτια τους».

ΠΑΟΚ φέτος είχε μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα. Τι πήγε καλά και τι όχι;

«Όταν μια ομάδα στηρίζεται στις ξένες αθλήτριες, αυτό μπορεί να την οδηγήσει σε σκαμπανεβάσματα. Εμείς σαν ΠΑΟΚ ξεκινήσαμε από επιλογή μας, με μια ξένη λιγότερη (δυο αντί για τρεις) ενώ στη συνέχεια τραυματίστηκε η Αλέξις. Στην πορεία η ομάδα άρχισε να ανταποκρίνεται, κάναμε κάποιες καλές νίκες. Ήρθαν και δυο παιδιά για να μας ενισχύσουν και για αυτό και στο τέλος επανήλθαμε, παίρνοντας κάποιες νίκες που χρειαζόμασταν».

-Πού τοποθετείτε τον πήχη, εφόσον ολοκληρωθεί η σεζόν;

«Εμείς αυτή την στιγμή είμαστε στα Play off και χρειαζόμαστε μια νίκη στα δύο παιχνίδια που απομένουν για να εξασφαλίσουμε μαθηματικά την θέση μας σε αυτά. Εφόσον αυτή έρθει, θα πάμε στα Play Off για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Έτσι έπεσε η αυλαία (video)

Ο ΠΑΟΚ έφτασε για δεύτερη φορά στα προημιτελικά του Conference League, πάλεψε όσο μπορούσε στους δύο αγώνες απέναντι στην...

Στην ίδια κατηγορία