Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ για πρόκριση»

Δημοφιλή

Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ το προηγούμενο καλοκαίρι μετά από απουσία έξι χρόνων. Και από τον πάγκο της γυναικείας ομάδα του Δικεφάλου (σεζόν 2012-13) βρέθηκε στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας νέων Κ-15.

Η κλήρωση του Δικεφάλου με την Μπεσίκτας μας έδωσε την αφορμή να συνομιλήσουμε με τον Μερτ Ισμπιλίρ. Γεννημένος στη Σμύρνη και πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής του πανεπιστημίου Αιγαίου της τουρκικής πόλης, αφιερώθηκε από νεαρή ηλικία στην προπονητική (είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A). Στην Ελλάδα βρίσκεται την τελευταία δεκαετία, έχοντας εργαστεί κατά σειρά (σε επίπεδο ανδρών) σε Καλλονή, Παναιτωλικό, Τρίκαλα και Κέρκυρα. Η νέα σεζόν τον βρίσκει και πάλι στο πλευρό του Αλέξανδρου Αλεξιάδη, αυτή τη φορά στην Κ-16 του ΠΑΟΚ.

Για ποιο λόγο έφθασε η Μπεσίκτας να έχει προβλήματα οικονομικής φύσεως;

«Είναι αλήθεια ότι αυτήν την περίοδο η Μπεσίκτας αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Εχουν φθάσει στο σημείο ν’ απευθυνθούν στους φιλάθλους τους, ζητώντας οικονομική βοήθεια. Τις προηγούμενες ημέρες οργάνωσαν μια καμπάνια και μπόρεσαν να συγκεντρώσουν 80 εκ. λίρες Τουρκίας, κάτι λιγότερο από δέκα εκ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια έκαναν πολυδάπανες μεταγραφές και, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η τουρκική λίρα άρχισε να χάνει αξία, είχαν ως συνέπεια να δημιουργηθούν αυτά τα προβλήματα. Η Μπεσίκτας δεν είναι εκείνη η ισχυρή ομάδα, που είχε παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ πριν από τρία χρόνια. Καμία σχέση. Εχουν αποχωρήσει αρκετοί παίκτες και νομίζω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ΠΑΟΚ ν’ αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας. Θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα απέναντί της».

Πως υποδέχτηκαν στην Τουρκία το αποτέλεσμα της κλήρωσης;

«Ακουσα τις δηλώσεις του προπονητή της Μπεσίκτας, που υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για την ομάδα του. Πριν την κλήρωση, πάντως, υπήρχαν δηλώσεις ακόμη και από τον πρόεδρο της Μπεσίκτας, που τόνιζε ότι η Τραμπζονσπόρ ήταν η ομάδα, που άξιζε να αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Μπεσίκτας πιστεύουν ότι δεν έχουν τις δυνατότητες να προχωρήσουν στη διοργάνωση. Από την άλλη, κάποιοι αντιμετωπίζουν το παιχνίδι σαν μια εθνική υπόθεση Ελλάδας-Τουρκίας. Θα πρέπει να ξεφύγουμε από αυτές τις καταστάσεις. Εδώ μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, είναι αθλητισμός και τίποτα άλλο. Δεν χωράει καμία άλλη σκέψη».

Ποια είναι τα ατού της Μπεσίκτας και ποιες οι αγωνιστικές αδυναμίες της;

«Μετά την επιστροφή από την καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού, μπόρεσε και συγκέντρωσε πολλούς βαθμούς, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τη Σίβασπορ και να τερματίσει στην 3η θέση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του νέου προπονητή και παλιού παίκτη της, του Σεργκέν Γιαλτσίν, ο οποίος κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να βελτιώσει την εικόνα της. Βέβαια, έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή, η ομάδα αναζητά δεξί και αριστερό μπακ, όπως και τερματοφύλακα, αλλά και φορ. Η πιο σταθερή γραμμή της, εκεί που δεν έχει τόσες απώλειες, είναι στο χώρο του κέντρου. Ακόμη και να κάνει μεταγραφές, οι παίκτες που θα έρθουν δεν θα μπορέσουν να είναι έτοιμοι για το παιχνίδι της Τούμπας. Για αυτό λέω και πάλι ότι ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη κλήρωση, μια και βρίσκει την Μπεσίκτας στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων».

Ποια είναι η δυναμική της Μπεσίκτας στο πρωτάθλημα της Τουρκίας;

«Παραδοσιακά συγκαταλέγεται στις τρεις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Από άποψη φιλάθλων, τον περισσότερο κόσμο τον έχουν η Γαλατασαράι και η Φενερμπαχτσέ. Όμως η Μπεσίκτας έχει πιο φανατισμένους οπαδούς, που κάνουν πολύ θόρυβο με τις εκδηλώσεις τους μέσα στα γήπεδα. Και, από αυτήν την άποψη, μπορούμε να πούμε ότι μοιάζουν με αυτούς του ΠΑΟΚ».

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ

Στην ερώτηση τι ρόλο μπορεί να παίξει το γεγονός ότι ο αγώνας θα είναι μονός, ο Μερτ Ισμπιλίρ απαντά: «Κατ’ αρχήν να πω ότι η Μπεσίκτας άρχισε προετοιμασία μόλις την περασμένη Δευτέρα, συνεπώς ο χρόνος προπονήσεων μέχρι το ματς της Τούμπας είναι συνολικά μόλις δύο εβδομάδων. Είναι πολύ μικρό αυτό το διάστημα. Κι αυτό είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, ξέρουμε ότι το ματς θα γίνει χωρίς φιλάθλους, άρα και η Μπεσίκτας δεν θα έχει την πίεση του κόσμου. Βέβαια, ακόμη και να είχε κόσμο, δεν θα ήταν πρόβλημα, γιατί στο τουρκικό πρωτάθλημα έχουν συνηθίσει στην πίεση, όταν αγωνίζονται μακριά από τις έδρες τους. Όπως και΄ να έχει, ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα στα προγνωστικά για την πρόκριση».

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που υπάρχετε! Είσαστε η παρηγοριά μου εδώ στην Ρόδο.
    Π.Α.Ο.Κ. παντού!!!!
    Τσιμπρής Θωμάς πυροσβέστης από Βέροια με μετάθεση στην Ρόδο. Χάρη στο ίντερνετ με κρατάτε ” ζωντανό ” !!!!
    Όπως και μέσο του ιντερνετικού radio primo.
    Σας ευχαριστώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία