Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Η διακοπή θα μας επηρεάσει όλους»

Δημοφιλή

Ήταν μια από τις «ηχηρές» μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, αφού ανηφόρισε από τον Πειραιά στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο Μενέλαος Κοκκινάκης βγαίνει Τετ Α Τετ στη FORZA και μιλά για την διακοπή, τις δυσκολίες που έφερε το Lockdown στον αθλητισμό αλλά και την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις.

Η χρονιά ξεκίνησε με μια μεγάλη αλλαγή για εσένα αλλά φαντάζομαι ότι δεν έχει εξελιχθεί όπως την περίμενες έτσι;

«Ήρθα από μια ομάδα σε μια άλλη ομάδα που τα τελευταία χρόνια επίσης πρωταγωνιστεί στο ελληνικό βόλεϊ. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να παίξουμε πολλούς αγώνες. Ζούμε περίεργες καταστάσεις, αθλητές και παράγοντες προσπαθούν να κάνουν το βόλεϊ δυνατό για να καταφέρουμε να αγωνιστούμε. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ότι μας λένε οι ειδικοί για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους αγώνες».

Πως σου φάνηκε η απόφαση να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ αλλά όχι το δικό σας;

«Νομίζω ότι ήταν λίγο παράλογο. Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που δεν έχει τη σωματική επαφή των άλλων δύο αθλημάτων. Άλλωστε έχουμε και το παράδειγμα της περασμένης σεζόν που το πρωτάθλημα στο βόλεϊ ολοκληρώθηκε. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να παίζουμε. Το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει με καλές προδιαγραφές και ουσιαστικά λίγο πριν πάρει… μπροστά, σταμάτησε. Εννοείται ότι έχω άποψη για ότι συμβαίνει αλλά θέλω να την κρατάω για τον εαυτό μου, αποφεύγω  να αναλώνομαι. Προτιμώ να κρατάω το μυαλό μου ήρεμο και καθαρό για να περνάω χαλαρά την τη κάθε μου μέρα».

Θεωρείς ότι η διακοπή άλλαξε τους συσχετισμούς στο πρωτάθλημα; Ποιοι οι στόχοι σας εφόσον αρχίσετε ξανά;

«Η διακοπή θα επηρεάσει 100% όλες τις ομάδες, δεν τίθεται ζήτημα. Τώρα το ποια ομάδα είναι φαβορί δεν είναι σημαντικό τη δεδομένη στιγμή. Αρχικά κάθε αθλητής πρέπει να σκεφτεί την σωματική του ακεραιότητα, αλλά και για το βιοποριστικό ζήτημα που έχει προκύψει μετά την διακοπή. Για τους περισσότερους αθλητές το βόλεϊ είναι η βασική ασχολία και πηγή εσόδων. Έτσι  βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες αυτό το διάστημα. Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για στόχους, τη δεδομένη στιγμή μας αφορούν άλλα πράγματα. Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ξέραμε αν θα επιστρέψουμε καν στις προπονήσεις, αν θα παίξουμε»

Πλέον έχετε επιστρέψει στις προπονήσεις. Πόσο χρόνο θεωρείς ότι θα χρειαστείτε για να είστε έτοιμοι για επίσημα παιχνίδια;

«Είναι σίγουρα σημαντικό που επιστρέψαμε αλλά θεωρώ ότι ο χρόνος προετοιμασίας εξαρτάται και από τον εκάστοτε αθλητή. Ωστόσο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα χρειαστούμε σίγουρα συνολικά είκοσι μέρες με ένα μήνα για να μπορέσουμε να βρούμε τα χτυπήματα μας και να παρουσιαστούμε στους αγώνες όσο πιο έτοιμοι γίνεται».

Πως ήταν διαμορφωμένη η καθημερινότητα σου το διάστημα της διακοπής;

«Είμαι ένας άνθρωπος που γενικότερα μου αρέσει να περνάω χρόνο στο σπίτι, ασχέτως ιού ή καραντίνας. Οπότε θα πιω ένα καφέ τον πρωί ενώ έκανα το πρόγραμμα γυμναστικής μου, κυρίως στο σπίτι, προκειμένου να διατηρηθώ σε καλή κατάσταση».

Τι σου αρέσει να κάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Ασχολούμουν από πριν με κάποια video games και αυτό έχει φανεί αρκετά χρήσιμο το διάστημα της καραντίνας καθώς περνάω χρόνο και επικοινωνώ παράλληλα με τους φίλους μου. Όταν είμαι με παρέα θα παίξουμε playstation κάποιο ποδόσφαιρο ή μπασκετάκι. Επίσης πολλά χρόνια παίζω Dota και Counter Strike, μεγάλωσα με τέτοιου είδους παιχνίδια».

Σου αρέσει να παρακολουθείς κάτι σαν φίλαθλος;

«Αν βρω χρόνο θα παρακολουθήσω κυρίως τα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια από βόλεϊ και ποδόσφαιρο. Φυσικά αν έχω την ευκαιρία θα δω κάποιους αγώνες τόσο του Τσιτσιπά όσο και του Γιάννη Αντετοκούμπο».

Προηγούμενο άρθροΓράμμα στον Αϊ-Βασίλη
Επόμενο άρθροΑπό Έβρο μέχρι και Κρήτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπέος: «Αν δεν τους φτάνουν τα εισιτήρια να πάνε στο ΟΑΚΑ»

Ο Αχιλλέας Μπέος αποχώρησε από τη σύσκεψη της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, λέγοντας πως ανοίγει το...

Στην ίδια κατηγορία