Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, 2026

«Η αποβολή του Τάισον άλλαξε τα πάντα»

Δημοφιλή

Μιλώντας σε ΜΜΕ της Ρουμανίας αναφορικά με την πρώτη ευρωπαϊκή «μάχη» μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Στεάουα Βουκουρεστίου για μία θέση στους «16» του UEFA Europa League, ο Ντόρινελ Μουντεάνου (σ.σ Ρουμάνος τεχνικός και πρώην ποδοσφαιριστής) ανέλυσε με τη σειρά του τη μονομαχία των δύο ομάδων, έχοντας παραδεχθεί ότι το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ευνοϊκό για τους «ασπρόμαυρου», ωστόσο, η αποβολή του Τάισον στο 43ο λεπτό ήταν μια καθοριστική στιγμή που άλλαξε την ισορροπία του παιχνιδιού.

 

Συγχρόνως, ο Ρουμάνος προπονητής στάθηκε στις πολύτιμες αλλαγές του Ηλία Χαραλάμπους στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, επαινώντας τους Αντρέι Γκεοργκίτα-Ντάουα, με τον πρώτο «να αλλάζει τη δυναμική του παιχνιδιού με το γκολ της ισοφάρισης» και τον δεύτερο «να σημειώνει το καθοριστικό γκολ της ολικής ανατροπής στην Τούμπα». Όσο για την ευρωπαϊκή παρουσία της αντιπάλου του ΠΑΟΚ, ο Ντόρινελ Μουντεάνου τόνισε ότι η Στεάουα είναι η μοναδική ομάδα στη Ρουμανία που έχει διατηρήσει σταθερή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, έχοντας μάθει από τα λάθη του παρελθόντος.

Αναλυτικότερα όσα επισήμανε μετά την πρώτη ευρωπαϊκή «μάχη» των ΠΑΟΚ-Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα:

«Μου άρεσε αυτό που είδα. Ήταν ένα πολύ καλό ματς. Ένα ματς στο οποίο η Στεάουα ήξερε τι ήθελε. Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήταν ελαφρώς ανώτερος με καθαρές ευκαιρίες. Στη συνέχεια, αφού επήλθε η αριθμητική ανισορροπία, η FCSB έλεγχε το παιχνίδι. Επιπλέον, έκανε αρκετές αλλαγές για να κερδίσει το παιχνίδι. Το γεγονός μάλιστα πως έχει μία εξέχουσα πορεία στα ευρωπαϊκά κύπελλα τα τελευταία χρόνια τη βοηθάει αρκετά. Έχουν μια πολύ καλή ομάδα, ένα πολύτιμο ρόστερ που τους επιτρέπει να διαχειριστούν τόσο τους αγώνες πρωταθλήματος όσο και εκείνους στην Ευρώπη. Δεν εκπλήσσομαι καθόλου από το ταξίδι της μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Αυτοί που ηγούνται της μοίρας του συλλόγου έχουν καταλάβει πολλά πράγματα από το σύγχρονο ποδόσφαιρο, ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια. Δηλαδή, λιγότερη συζήτηση και περισσότερη προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες, στην κατανομή των αγώνων στο πρωτάθλημα και στα ευρωπαϊκά κύπελλα, στη συγκέντρωση στο γήπεδο και σε ό, τι κάνουν σε αυτά τα παιχνίδια. Βαδίζουν σε δύο πολύ ισχυρά μονοπάτια, σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έμαθαν από το παρελθόν».




Τελευταία νέα

Ολοκληρώθηκε η αφαίρεση του Cube στο Παλατάκι (pic)

Μετά από απόφαση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, είχε ξεκινήσει η διαδικασία αφαίρεσης του cube από την οροφή του PAOK Sports...

Στην ίδια κατηγορία