Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η αποστολή, που ήρθε σε πέρας

Δημοφιλή

Χρειάστηκε να περιμένει τέσσερις μήνες για να πάρει εκ νέου φανέλα βασικού σε αναμέτρηση πρωταθλήματος ο Αντερσον Εσίτι με τον Νιγηριανό μέσο να εκπληρώνει τις αγωνιστικές εντολές που είχε λάβει από τον Αμπέλ Φερέιρα

Ο Άντερσον Εσίτι ήταν μια από τις τελευταίες, χρονικά, μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού αλλά ήταν από τους… «πρώτους» που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα του Δικεφάλου, στα επίσημα παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ από τις αρχές Αυγούστου και για τον επόμενη μήνα.

Ο Νιγηριανός μέσος έγραψε την τελευταία του συμμετοχή στο πρωτάθλημα ως βασικός για το 2019 στις 14 Σεπτεμβρίου, και περίμενε στον πάγκο για τέσσερις μήνες μέχρι να ξαναπάρει φανέλα βασικού. Διάστημα σαφώς μεγάλο, με τους λόγους που τον κράτησαν εκτός να είναι αγωνιστικοί, όπως επίσης αγωνιστικοί ήταν και οι λόγοι που τον έφεραν εκ νέου στο αρχικό σχήμα.

Όντας ένας ποδοσφαιριστής με συγκεκριμένα αλλά και ξεκάθαρα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ο Αμπέλ Φερέιρα τον είχε στον πάγ(κ)ο όντας ικανοποιημένος από όσα έπαιρνε από τους υπόλοιπους μέσους, έχοντας καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό τόσο σε δημιουργικό όσο και σε ανασταλτικό επίπεδο.

Όταν ήρθε η αναμέτρηση με την ΑΕΚ, υπήρχαν δυο θέματα τα οποία ο Αμπέλ Φερέιρα κλήθηκε να λύσει. Από τη μια ήταν ο βαθμός ετοιμότητας των Μαουρίσιο και Ντόουγκλας Αουγκούστο. Υψηλός μεν αλλά όχι στο 100%. Από την άλλη, η συζήτηση για την «σκληράδα» του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή σε συνδυασμό με το γεμάτο κορμιά κέντρο της ΑΕΚ. Ο Άντρσον Εσίτι ήταν περισσότερο επιλογή και λιγότερο ανάγκη για τον Φερέιρα, που ήθελε μια αμυντικογεννή «σταθερά» στο πλευρό του Γιόζιπ Μίσιτς.

Στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ο Εσίτι είχε το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας σε πάσες, καθώς έφτασε στο 93%. Για το χώρο ευθύνης του, και τη πίεση που ασκούσαν επάνω του οι παίκτες της ΑΕΚ, ο καθένας αντιλαμβάνεται πόσο κομβικό ρόλο είχαν οι πάσες του. Όσο για την πίεση που δέχθηκε, και μόνο που ήταν ο δεύτερος σε ντρίμπλες που επιχείρησε (από τον ΠΑΟΚ) τα λέει όλα. Είχε συνολικά 5 με ποσοστό επιτυχίας 80%, ενώ βάσει στατιστικής ήταν και ο μόνος ποδοσφαιριστής που δεν είχε απώλεια κατοχής της μπάλας. Το τεστ ετοιμότητας που κλήθηκε να δώσει ο Εσίτι, σε ματς που «έκαιγε» ήταν σημαντικό και ο Νιγηριανός αντεπεξήλθε στο ρόλο του.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ

Ο Άντερσον Εσίτι ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ έχοντας το απόλυτο σε συμμετοχές στις πρώτες επτά αναμετρήσεις, καθώς είχε συμμετοχή σε όλες, είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή. Ο Αμπέλ Φερέιρα αναζητούσε να βρει τις ισορροπίες στον άξονα, με τον Εσίτι να δίνει σταδιακά τη θέση του στον Ντόουγκλας Αουγκούστο, και ενεργοποίησε τον Νιγηριανό στο ξεκίνημα του 2020, βάζοντάς τον εκ νέου στην εξίσωση της μεσαίας γραμμής σε ένα διάστημα με αγώνες κυπέλλου αλλά και αναμετρήσεις μεσοβδόμαδες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα.

ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ ΕΣΙΤΙ – ΜΙΣΙΤΣ

Είναι μερικές φορές που τα παιχνίδια των αριθμών προκύπτουν στοιχεία που μπορούν να σε παραπλανήσουν. Οι Γιόζιπ Μίσιτς και Αντερσον Εσίτι έχουν συνυπάρξει συνολικά για 400 αγωνιστικά λεπτά σε οκτώ αναμετρήσει. Και οι οκτώ βρήκαν στο φινάλε τους νικητή τον ΠΑΟΚ. Και η αναφορά στον Μίσιτς έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Κροάτης είναι ο μέσος που έχει τα περισσότερα λεπτά συνύπαρξης με τον Νιγηριανό στον άξονα.

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στη λίστα με τους συμπαίκτες, το όνομα του Ομάρ Ελ Καντουρί εμφανίζεται μόνο στις τέσσερις Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Οι δυο Αφρικανοί δεν έχουν αγωνιστεί ταυτόχρονα σε κανένα από τα παιχνίδια πρωταθλήματος ή κυπέλλου, και έχει ενδιαφέρον το αν θα έρθει η στιγμή που θα βρεθούν ως συμπαίκτες από εδώ και στο εξής.

ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ ΓΑΝΔΗ

Κάθε αρχή και δύσκολη για τον Νιγηριανό μέσο, ο οποίος τη σεζόν 2016-17 είχε μεν γράψει 37 συμμετοχές με τη φανέλα της Γάνδης – στην οποία είχε βρεθεί από την ομάδα της Εστορίλ – όμως ένας σημαντικός αριθμός αφορούσαν παρουσίες ως αλλαγή. Στον Δικέφαλο, ο Εσίτι μετρά 13 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με τις εννιά εξ’ αυτών να είναι ως βασικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία