Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η 35η χώρα που γνωρίζει τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

H επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa Conference League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά σχετικά με το background της αναμέτρησης.

Το Γιβραλτάρ είναι η 35η χώρα στην οποία ταξιδεύει ο ΠΑΟΚ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA και το συνδυάζει με την είσοδο του στην κυρίως διοργάνωση του Conference League, αφού οι αγώνες του μέχρι τώρα ήταν για τα προκριματικά.

Μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει τέσσερις αγώνες στα ευρωπαϊκά κύπελλα για τα προκριματικά και μετρά δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Έχουν ήδη σκοράρει πέντε διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, ενώ έχει πάρει κι ένα γκολ από αντίπαλο, αφού ο Γκάλεσιτς είχε σημειώσει αυτογκόλ στο ΠΑΟΚ-Ριέκα 1-1.

Αυτή η αναμέτρηση θα είναι η 205η στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τον ΠΑΟΚ, με τον απολογισμό του να έχει φτάσει στις 73 νίκες, 57 ισοπαλίες και 74 ήττες, ενώ ο συντελεστής των γκολ είναι στο 291-285.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης παραμένει στην πρώτη θέση των συμμετοχών στις διοργανώσεις της UEFA για τον ΠΑΟΚ, με 60 αγώνες και ακολουθεί ο Στέφανος Αθανασιάδης με 53. Τρίτος στην λίστα και πρώτος εν ενεργεία είναι ο Φερνάντο Βαρέλα με 42 αγώνες, ενώ ο Μπίσεσβαρ χρειάζεται ακόμη τρία ματς για να μπει στην κορυφαία δεκάδα όλων των εποχών και να εκτοπίσει από αυτή τον Λέο Μάτος που έχει 30.

Τα περισσότερα τέρματα για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη έχουν έρθει από τον Στέφανο Αθανασιάδη που μετρά 20, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 14. Τρίτος είναι ο Ρόμπερτ Μακ με 11, ενώ ο πρώτος εν ενεργεία είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με 8 στην 5η θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι «ασπρόμαυροι» αριθμοί κόντρα σε Απόλλωνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά τις υποχρεώσεις του για τα Play Out της Basket League από το Παλατάκι, υποδεχόμενος τον Απόλλωνα...

Στην ίδια κατηγορία