Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Wednesday, May 20, 2026

H εθνική πόλο γυναικών έχει… τελικό

Δημοφιλή

Η Εθνική Ελλάδας πόλο γυναικών συνεχίζει την προσπάθειά της στο τουρνουά του Ρότερνταμ, μπαίνοντας στη δεύτερη αγωνιστική των θέσεων 5-8, με την αναμέτρηση απέναντι στην Αυστραλία (15:00) να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την πρόκριση στο Super Final που θα διεξαχθεί στο Σίδνεϊ.

Η επικράτηση με 14-9 επί της Ουγγαρία έδωσε ώθηση στην ελληνική ομάδα, η οποία πλέον κρατά την τύχη της στα χέρια της. Το σύνολο του Χάρης Παυλίδης έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις και να ανεβάσει την απόδοσή του όταν χρειάζεται.

Η μάχη για την πρόκριση έχει συγκεκριμένους όρους: στο Super Final περνούν οι πέντε πρώτες ομάδες της Division I. Η Ελλάδα εξασφαλίζει σίγουρα το εισιτήριο αν καταλάβει την 5η θέση, ενώ υπάρχει και ένα εναλλακτικό σενάριο πρόκρισης ως 6η, υπό την προϋπόθεση ότι η διοργανώτρια Αυστραλία θα τερματίσει πέμπτη. Αυτό καθιστά το μεταξύ τους παιχνίδι καθοριστικό.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής δημιούργησαν ευνοϊκές συνθήκες. Η ελληνική νίκη σε συνδυασμό με το άνετο 22-10 της Αυστραλίας απέναντι στην Ιαπωνία διαμόρφωσαν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο: αν η Ελλάδα πάρει τη νίκη, τότε θα χρειάζεται απλώς να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί απέναντι στην Ιαπωνία για να «κλειδώσει» την πρόκριση.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here




Τελευταία νέα

Αινιγματικός για το μέλλον του ο Πεπ Γκουαρντιόλα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε για την απώλεια του τίτλου, αλλά και με το μέλλον του στη Σίτι. Η ισοπαλία...

Στην ίδια κατηγορία