Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Γύρισα έτοιμος για τον ΠΑΟΚ!»

Δημοφιλή

Μετά από την πρώτη χρονιά στην Α1, με το σκουφάκι του ΟΦΘ, ο Πολυμέρης Προσινικλής επιστρέφει στον ΠΑΟΚ, γεμάτος παραστάσεις. Ο 21χρονος πολίστας, μιλάει στη FORZA για την σεζόν που έρχεται, αλλά και για την ιδιαίτερη συνύπαρξη με τον αδερφό του, Νίκο, που επίσης επέστρεψε φέτος το καλοκαίρι στον Δικέφαλο.

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με την πισίνα και το πόλο;

«Ήμουν αρκετά μικρός, κοντά στα 10. Είχε ξεκινήσει τότε ο αδερφός μου και όπως καταλαβαίνεις ακολούθησα από την αρχή τα δικά του χνάρια. Από τότε μέχρι σήμερα, βρίσκομαι ανελλιπώς μέσα στις πισίνες, με μια μπάλα».

Πότε κατάλαβες ότι θα ασχοληθείς σοβαρά με το πόλο;

«Ένιωθα ότι αυτό που με ευχαριστεί και ήθελα να κάνω, ήταν να βρίσκομαι κάθε βράδυ στην πισίνα. Όσο μεγάλωνα, και πήρα συμμετοχές και διακρίσεις σε ηλικιακά πρωταθλήματα, με κέρδιζε  αυτό το άθλημα και έτσι το συνέχισα».

Προέρχεσαι από μια «γεμάτη» σεζόν στην Α1, με τον ΟΦΘ. Τι σου έδωσε η περασμένη σεζόν;

«Σαφώς ήταν μια σεζόν που μου έδωσε πολλά. Είχα για πρώτη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδα στην Α1, με τον ΟΦΘ. Το πρόσημο είναι αδιαμφισβήτητα θετικό, αφού αγωνίστηκα στο κορυφαίο επίπεδο και μάζεψα πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις, που θα με βοηθήσουν στην χρονιά που έρχεται».

Πόσο διαφορετικός επιστρέφεις στον ΠΑΟΚ, μετά από την περσινή σου «γεμάτη» σεζόν;

«Αντιμετωπίζω αυτή την πρόκληση διαφορετικά. Δεν υπάρχει αυτό το άγχος, που είχα τα προηγούμενα χρόνια, πριν μπω σε έναν αγώνα. Πλέον νιώθω πιο έτοιμος για τον ΠΑΟΚ, τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι, όσο και στο αθλητικό, αφού έχω ήδη μια χρονιά στην Α1».

Ποιοι οι στόχοι για την σεζόν που ξεκινάει, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

«Αρχικά ο στόχος της ομάδας είναι η είσοδος στα play off. Ωστόσο όταν αγωνίζεσαι σε μια ομάδα με την δυναμική του ΠΑΟΚ, αυτός είναι ο μίνιμουμ στόχος. Πρέπει να βρεθούμε εκεί και στην συνέχεια να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προσωπικά, θέλω να δίνω κάθε μέρα τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε αγώνα η προπόνηση, να ακούω τον προπονητή και να συνεργάζομαι καλά με τους συμπαίκτες μου».

Φέτος θα βρεθείς με τον αδερφό σου, Νίκο, ως συμπαίκτης. Πόσο ιδιαίτερη είναι αυτή η συνύπαρξη;

«Από τον αδερφό μου μαθαίνω πράγματα σε καθημερινή βάση, πέραν της πισίνας είμαστε σχεδόν όλη την υπόλοιπη ημέρα μαζί. Είναι ένα από τα πρότυπα μου και είναι πολύ όμορφο να αγωνίζομαι  με τον Νίκο. Νιώθω μια παραπάνω… ασφάλεια, όντας ο μικρός αδερφός».

Ασχολείσαι με κάτι άλλο, εκτός από το πόλο;

«Σπουδάζω φυσικοθεραπεία και είμαι στο τέταρτο έτος της σχολής μου. Παράλληλα με την σχολή και το πόλο, παρακολουθώ και μαθήματα ισπανικών».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Η ημέρα ξεκινάει με σχολή και στην συνέχεια έχουμε, τουλάχιστον μια, προπόνηση με την ομάδα. Με αυτό σαν δεδομένο, δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος, έτσι προσπαθώ κυρίως να τον εκμεταλλευτώ για την ξεκούραση μου. Ωστόσο, όταν κάνεις πράγματα που αγαπάς, δεν θες να τα στερηθείς, παρά την όποια κούραση. Αυτό είναι και το κίνητρο για να αντέχεις στην καθημερινότητα».

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Αν το πρόγραμμα βολέψει, φυσικά θα ήθελα να βγω μια βόλτα με τους φίλους μου, για ένα καφέ. Αν μείνω σπίτι, θα προτιμήσω σίγουρα κάποια ταινία ή σειρά».

Αγαπημένο είδος ταινιών;

«Μου αρέσουν κυρίως οι αστυνομικές αλλά και οι κωμωδίες. Μια από τις αγαπημένες μου ταινίες ήταν το “Seven”».

Από σειρές τι παρακολουθείς;

«Παρακολουθώ αρκετά Αγαπημένη σειρά αυτό το διάστημα είναι το “Peaky Blinders”».

Τι μουσική ακούς;

«Μπορώ να ακούσω τα πάντα, αλλά κυρίως ελληνικά και λαϊκά. Μου άρεσε πολύ ο Παντελίδης».

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Νέα εντάλματα για συλλήψεις

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το πώς «έδεσε» η Ελληνική Αστυνομία την υπόθεση και οδήγησε στην...

Στην ίδια κατηγορία