Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιατί το… όπλο του Ολιβέιρα έπαθε εμπλοκή

Δημοφιλή

Στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν, ο βασικός σέντερ-φορ του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 825 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα δίχως γκολ και διανύει μία παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας που επηρεάζει αισθητά τον Δικέφαλο.

Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ειδικός επί του θέματος, είχε πει ότι το γκολ για έναν επιθετικό μοιάζει καμιά φορά με ένα μπουκάλι κέτσαπ. Υπάρχουν φορές που χτυπάς, χτυπάς, χτυπάς και δεν βγαίνει ούτε σταγόνα. Και ξαφνικά έρχεται η στιγμή που η ροή γίνεται ασταμάτητη και δεν μπορείς να το ελέγξεις ούτε κι εσύ.

Όταν ο Νέλσον Ολιβέιρα άνοιγε το σκορ στο 13ο λεπτό στο Δημοτικό Στάδιο της Λαμίας στην αναμέτρηση της 7ης Ιανουαρίου, συνέχισε ένα εντυπωσιακό προσωπικό σερί που τον ήθελε να σκοράρει στα 6 από τα τελευταία 7 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ήταν μία περίοδος που ο Πορτογάλος φορ βρισκόταν με κλειστά μάτια με τους συμπαίκτες του, μία περίοδος που ένιωθε καλά, μία περίοδος που με έναν μαγικό βρισκόταν στο μέρος που έπρεπε, την ώρα που έπρεπε.

Από εκείνη την ημέρα όμως, ανήμερα του Αγιαννιού, το μπουκάλι μπούκωσε. Έκτοτε, δεν έπεσε ούτε σταγόνα κέτσαπ στο πιάτο. Αυτό ήταν το τελευταίο γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στο πρωτάθλημα! Έκτοτε πέρασαν 11 παιχνίδια με τον Πορτογάλο στο γήπεδο, δίχως εκείνος να βρει δίχτυα (για να τα λέμε όλα έχει σκοράρει και στον επαναληπτικό προημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό από το σημείο του πέναλτι).

Πέρασαν 825 λεπτά ενεργής συμμετοχής του στην Super League, δίχως αυτός να καταφέρει να κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται! Για να το κάνουμε πιο λιανά, πέρασαν 13 ώρες και 45 λεπτά καθαρού ποδοσφαίρου ή 18 ημίχρονα (και κάτι ψιλά), δίχως ο βασικός σέντερ-φορ του ΠΑΟΚ να μπορέσει να σκοράρει. Το χειρότερο νέο για μία ομάδα που μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν, εκεί που κρίνονται όλοι οι στόχοι.

Ο Ολιβέιρα δεν σκοράρει με συνέπεια, χρειάζεται περίπου 8 τελικές για να σκοράρει μία φορά (φέτος έχει 7 γκολ στο πρωτάθλημα σε 57 τελικές προσπάθειες) και δεν ήταν ποτέ ο κλασικός σκόρερ, αφού μόνο σε δύο σεζόν στην καριέρα του έχει διψήφιο αριθμό γκολ στο πρωτάθλημα.

Βοηθάει με την τεχνική του στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο (παρότι φέτος έχει μόλις μία ασίστ), έχει σωματοδομή που του επιτρέπει να κερδίζει μονομαχίες και να βοηθά την ομάδα να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, εντούτοις το κορμί του είναι αρκετά ευπαθές και ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς.

Και παρότι ποιοτικά είναι πολύ ανώτερος από τον Μπράντον Τόμας, εντούτοις ο τελευταίος πάει να τον ξεπεράσει στην ιεραρχία, κάτι που ουδείς μπορούσε να φανταστεί στο ξεκίνημα της σεζόν…

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Ο Πορτογάλος επιθετικός δείχνει ντεφορμέ, σε κακή πνευματική κατάσταση στο γήπεδο και χωρίς καλή ψυχολογία. Ένας από τους λόγους αυτής της πίεσης που αισθάνεται μπορεί να είναι και το γεγονός ότι παίζει και για το επόμενο του συμβόλαιο. Η τρέχουσα συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ εκπνέει το καλοκαίρι και ο Ολιβέιρα ενδεχομένως να νιώθει ανασφάλεια για το μέλλον του. Ο Δικέφαλος δεν του έχει καταθέσει ακόμα πρόταση, δεν έχει αποφασίσει αν θα το κάνει και αν αποφασίσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί του, δεδομένα θα είναι με οικονομική προσφορά πολύ κάτω από τις τρέχουσες απολαβές του (920.000 ευρώ καθαρά χωρίς τα μπόνους), με δεδομένο ότι τον Αύγουστο θα κλείσει τα 32.

Το θέμα αυτό γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκο από την στιγμή που και το συμβόλαιο του έτερου σέντερ-φορ (Μπράντον Τόμας) εκπνέει το καλοκαίρι. Ο Άγγλος προσπέρασε τον Ολιβέιρα στα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (10 έναντι 9), έχοντας τον μισό χρόνο συμμετοχής (1022 έναντι 2056 αγωνιστικών λεπτώ) και κάνει ενθαρρυντικό φινάλε της σεζόν. Ο ΠΑΟΚ καλείται να αποφασίσει αν θα κινηθεί στην αγορά για βασικό σέντερ-φορ, ποιον θα επιλέξει ως δεύτερο στην ιεραρχία, ενώ από πίσω έρχεται το «πρότζεκτ Τζήμας» που δεδομένα θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες την επόμενη σεζόν.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα παρότι έχει παίξει φέτος σε 28 παιχνίδια δεν είναι γερό σκαρί. Πέρσι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν με μία σοκαριστική ρήξη πρόσθιου χιαστού, ενώ φέτος είχε ένα τραυματισμό στα πλευρά στο ξεκίνημα της σεζόν και ένα οίδημα στον τετρακέφαλο που τον έκανε να χάσει τα τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Γεγονός ότι πως κάθε φορά που ο Πορτογάλος τραυματίζεται, βγαίνει σωματικά και πνευματικά εντελώς εκτός ρυθμού, αργεί να επανέλθει σε καλή κατάσταση.


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία