Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γιατί “τα έχασε” ο Σιδηρόπουλος…

Δημοφιλή

Η πολιτική άσκησης πιέσεων στους διαιτητές είναι γνωστή. Το μπούλινγκ στους Έλληνες έχει γίνει επιστήμη από συγκεκριμένες ομάδες και ανθρώπους, που όλοι γνωρίζουν. Όταν όμως υποκύπτουν σε αυτό ακόμη και οι πιο έμπειροι διαιτητές, όπως ο Σιδηρόπουλος, τότε το πρόβλημα παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Κάπως έτσι μεγεθύνεται…

Ο Σιδηρόπουλος βρέθηκε στο επίκεντρο πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης. Με οργανωμένο τρόπο και σε απόλυτη συνεργασία, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η ΠΑΕ Άρης προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και με αυτό τον τρόπο να τον επηρεάσουν. Δεν υπήρχαν επιχειρήματα. Δεν είχαν τι να πουν για να τον κατηγορήσουν και απλά στο ίδιο τέμπο οι Καραπαπάς και Καρυπίδης, τόνιζαν: «Πώς το ήξεραν όλοι ότι αυτός θα οριστεί;» Και αυτό ψέμα ήταν βέβαια. Κι’ αυτό δεν μπορούσαν να το αποδείξουν, αφού ΚΑΝΕΙΣ πριν την ημέρας του ορισμού δεν ανέφερε ότι αυτός θα σφυρίξει.

Με το… λέγε-λέγε, όμως, με αυτή την γνωστή προπαγανδιστική μέθοδο, τον επηρέασαν. Ο Σιδηρόπουλος έκανε πολλά και σημαντικά λάθη στο ΠΑΟΚ-Άρης και αμέσως μετά έκανε το πραγματικά απίστευτο στην αναμέτρηση ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Εκεί τον έβαλαν στο VAR. Και στην κρίσιμη φάση του 78ου λεπτού που καθόρισε αποτέλεσμα, άφησε άφωνη όλη τη φίλαθλη Ελλάδα.

Ο Κρίστισιτς ανέτρεψε τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, αλλά ο Ελβετός διαιτητής πίστεψε ότι βρήκε και την μπάλα. Ο Σιδηρόπουλος, όμως, που παρακολουθούσε επί δύο λεπτά τα ριπλέι τι έκανε; Αν είδε την πραγματικότητα και δεν τον κάλεσε, παραβίασε κάθε έννοια του VAR. Αν είδε την εικόνα και συμφώνησε με τον διαιτητή στο ότι δεν υπήρχε ανατροπή, τότε οι υποψίες για επηρεασμό του από όλο το μπούλινγκ που δέχθηκε το περασμένο διάστημα, έχουν απλά επιβεβαιωθεί στο ακέραιο.

Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε. Οι άνθρωποί του τα έψαλαν στον διεθνή διαιτητή που σε δικούς τους ανθρώπους φέρεται να έχει πει ότι το συζήτηση το θέμα με τον Κλόσνερ. Διαδίδει ότι ζήτησε από τον Ελβετό να δει τη φάση, αλλά αυτή είναι εύκολη δικαιολογία.

Ο ΠΑΟΚ έχει ζητήσει να δημοσιοποιούνται και αυτές οι συνομιλίες, μια και κάπως έτσι δεν θα υπάρχει καμία απολύτως σκιά!

Με αυτά και με αυτά ο επίσημος ΠΑΟΚ βράζει για τον συγκεκριμένο διαιτητή, κάτι που αποδείχθηκε και από τις ατάκες του Μάλαμα Τεβεκέλη: «Είναι κάτι το ανεξήγητο. Όταν βλέπεις έναν διαιτητή να είναι στην ελίτ στην Ευρώπη αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι αυτός που πρέπει να είναι δεν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη».

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Με αυτά και με αυτά και παρά τα δεκάδες σοβαρά λάθη των τελευταίων ετών, ο Τάσος Σιδηρόπουλος παραμένει ο μόνος Έλληνας διεθνής διαιτητής, που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή elite. Κάπως έτσι, ορίζεται και σε πολύ ιδιαίτερους αγώνες όπως αυτός ο τελευταίος στη Σαουδική Αραβία μεταξύ της Αλ Ιτιχάντ του Πρίγιοβιτς και της Αλ Τααβόν. Γιατί όχι; Εξάλλου και οι αμοιβές για τέτοια ματς είναι πολύ μεγάλες.

Εδώ επάνω πρέπει να σημειώσουμε ότι για οποιοδήποτε λάθος του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν υπάρχει παρατηρητής και ειδική κατάσταση αξιολόγησης της παρουσίας του. Άρα… οι VAR και ο Σιδηρόπουλος αποφασίζουν χωρίς τον φόβο οποιασδήποτε τιμωρίας.

ΠΟΥ ΕΥΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ;

Όλα λοιπόν έχουν ξεκινήσει από την εσκεμμένη (όσον αφορά αυτούς που τη δημιούργησαν) παρεξήγηση, ότι ο ΠΑΟΚ θέλει ή επιδιώκει να τον σφυρίζει ο Σιδηρόπουλος. Με αφορμή αυτό προέκυψε και το μπούλινγκ στον διαιτητή που τώρα τελευταία εμφανίζεται φανερά επηρεασμένος.

Για να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό…

Όλα έγιναν όταν στα χρόνια της Οργάνωσης αλλά και μετά από αυτά, ο Ολυμπιακός «κυνηγούσε» και δεν ήθελε να τον σφυρίζει ο Σιδηρόπουλος. Γιατί ναι μεν υπήρχε εκείνη η συνομιλία με τον Σάββα Θεοδωρίδη, που έδειχνε ένα κλίμα, μέσα στο γήπεδο όμως ο Σιδηρόπουλος δεν επηρεάζονταν, δεν ξεφτιλίζονταν και δεν έπαιζε Ολυμπιακό. Γι’ αυτό κάποια στιγμή ο ερυθρόλευκος αντιπρόεδρος τόνισε ότι… «αυτός είναι ο μεγαλύτερος αντιολυμπιακός».

Επειδή, λοιπόν, ο Ολυμπιακός τον «κυνηγούσε» και ο ΠΑΟΚ δεν έπαιρνε θέση, παραδεχόμενος την τιμιότητά του και την ανέλιξή του διαιτητικά, δημιουργήθηκε η παραπλανητική αυτή αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ τον στηρίζει και τον θέλει στα παιχνίδια του μια και έχει καλή αντιμετώπιση.

Για να το δούμε και αυτό…

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΟΚ

Κατ’ αρχάς πρέπει να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής παίζει στο κορυφαίο ελληνικό επίπεδο από το 2009. Είναι δέκα ολόκληρα χρόνια, παρά το ότι ο ίδιος ηλικιακά δεν είναι τόσο μεγάλος. Φέτος κλείνει τα 40 του. Τον ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια τον έχει σφυρίξει 29 φορές. Ποια είναι τα αποτελέσματα στο σύνολό τους;

Ο ΠΑΟΚ μετράει 15 μόλις νίκες, έχει δέκα ισοπαλίες  και τέσσερις ήττες. Για τον ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, οι 15 νίκες σε 29 αγώνες είναι πολλές; Και στο κάτω-κάτω πότε ευνοήθηκε από τον Σιδηρόπουλο ή πότε πήρε αγώνα με κάποιο μεγάλο του λάθος; Συγκεκριμένα όμως και χωρίς αερολογίες όπως αυτές που ακούστηκαν την περασμένη εβδομάδα και δημιούργησαν εντυπώσεις.

Φέτος ο Ροδίτης τον έπαιξε με τον Άρη στο 2-2 όπου απέβαλε με μεγάλη αυστηρότητα τον Μάτος.

Πέρυσι τον σφύριξε στους εύκολους αγώνες ΠΑΣ-ΠΑΟΚ 0-2, ΠΑΟΚ- Πανιώνιος 3-0 και στο ματς κυπέλλου ΠΑΟΚ-Άρης 1-1 όπου απέβαλε τον Κίτσιου. Άρα δύο ισοπαλίες έφερε ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα εδώ και δύο σεζόν και στις δύο σφύριξε ο Σιδηρόπουλος και στις δύο απέβαλε παίκτη του ΠΑΟΚ.

Τη σεζόν 2017-2018 έπαιξε: Πανιώνιος- ΠΑΟΚ 2-2 και φυσικά στο Αστέρας-ΠΑΟΚ 3-2, στην τελευταία ήττα του Δικεφάλου δηλαδή σε αγώνα πρωταθλήματος. Σε δύο παιχνίδια με οδυνηρά αποτελέσματα, που προκάλεσαν κρίση στον ΠΑΟΚ.

Το 2016-2017 έπαιξε και στον ημιτελικό ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-0, με εκείνο το χέρι πέναλτι του Χουλτ κατά του Μάτος που έγραψε ιστορία!

Που τελικά ευνόησε τον ΠΑΟΚ; Πότε;

Ένα ακόμη ψέμα της προπαγάνδας που όμως έπιασε τόπο και έκανε δουλειά…

ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ και όλο το σκηνικό με τη χρήση VAR ή την συμφωνία του Σιδηρόπουλου με τον Κλόσνερ, δεν ήταν το χειρότερο φετινό κατόρθωμα του Έλληνα διαιτητή. Εδώ έκανε μία λάθος εκτίμηση, έστω και αν αυτή τη φάση την είδε 8-10 φορές σε ριπλέι.

Το χειρότερο από όσα έχει κάνει φέτος ο Σιδηρόπουλος, από τα πιο περίεργα περιστατικά των τελευταίων ετών ήταν αυτό μετά τον ορισμό της πρώτης αγωνιστικής. Τότε, η ΚΕΔ τον όρισε VAR στο Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης. Ο ορισμός έγινε τρεις ημέρες πριν την αναμέτρηση και όμως ο διαιτητής ειδοποίησε την παραμονή ότι δεν μπορεί να βρει αεροπορικό εισιτήριο για να ταξιδέψει! Τότε, το γεγονός πέρασε στα ψιλά, έστω και αν ήταν κάτι εντελώς ακατανόητο και σε κάθε περίπτωση πολύ-πολύ σπάνιο.

Όταν όμως στην πορεία έγινε ότι έγινε με το VAR και τη χρήση του σε εκείνη την αναμέτρηση, όταν ο Τζοβάρας, που τον αντικατέστησε, δεν έδωσε τη φάση της ανατροπής του Μπαράλες στον διαιτητή Κουμπαράκη, όλοι πονηρεύτηκαν και θυμήθηκαν την πολύ παράξενη κίνηση του Ροδίτη διαιτητή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κοτάρσκι, παρών: Οι καλύτερες επεμβάσεις του στο Conference (videos)

Κατά ριπάς σκοράρισμα από πλευράς ΠΑΟΚ στην Ευρώπη εξ ου και η πρώτη καλύτερη επίθεση που κατοχυρώθηκε στην εντυπωσιακή...

Στην ίδια κατηγορία