Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Γιατί έφυγα από τη Μαγιόρκα, γιατί πήγα στον ΠΑΟΚ»

Δημοφιλή

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε σε μέσο της πατρίδας του, ο Ζοάν Σάστρε αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στο Δικέφαλο, αλλά και στους λόγους που αποχώρησε από τη Μαγιόρκα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος με την αλλαγή σκηνικού και που μπόρεσα να ζήσω αυτούς τους μήνες στην Ελλάδα, σε ένα μεγάλο κλαμπ και πόλη. Μπόρεσα να απολαύσω πολλά περισσότερα λεπτά και όλα όσα κάναμε εκεί».

Για τους λόγους που έφυγε από τη Μαγιόρκα: «Από την αρχή της σεζόν ήταν ήδη ξεκάθαρος, ή αποφασισμένος, ο ρόλος που επρόκειτο έχω. Και όταν ένας νεαρός ποδοσφαιριστής δεν παίζει και χρειάζεται χρόνο, πρέπει να βρει διέξοδο. Εκείνη την εποχή ήταν αυτό που ήθελα και χρειαζόμουν, καθιστώντας πάντα πολύ σαφές ότι η Μαγιόρκα είναι ο σύλλογος της ζωής μου και ότι πάντα την έχω στην καρδιά μου. Αλλά τελικά είμαι νέος, θέλω να παίζω, να μεγαλώνω ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος και ήταν ξεκάθαρο ότι ίσως έπρεπε να τελειώσει αυτό το στάδιο για να βρω αυτό που χρειαζόμουν».

Για το αν βρήκε αυτό που έψαχνε στη Θεσσαλονίκη: «Ναι, είμαι σε ένα σοβαρό κλαμπ, που πάντα παλεύει για όλα εκεί, τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το Κύπελλο, και στο οποίο φέτος, επιπλέον, θα έχουμε την επιλογή να βγούμε στην Ευρώπη. Είναι ένα όνειρο που ήθελα να κάνω πραγματικότητα από μικρός και τώρα θα έχω την ευκαιρία να το εκπληρώσω».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε μία ξένη χώρα: «Μετά από δώδεκα χρόνια στον ίδιο χώρο, όλες οι εμπειρίες είναι νέες. Πάντα ήμουν στο νησί μου και στη Μαγιόρκα. Ήταν μια μεγάλη και περίπλοκη αλλαγή, αν και βρήκα καλούς ανθρώπους και έναν καλό σύλλογο. Το πιο περίπλοκο ήταν το ζήτημα της γλώσσας, σίγουρα. Το πιο θετικό είναι ότι σχεδόν όλοι μιλούν αγγλικά. Στα υπόλοιπα, παρά την αλλαγή, δεν υπάρχουν προβλήματα. Με έχουν δεχτεί πολύ καλά, με ενθουσιασμό και χαρά, και προσπάθησα να τους δείξω ότι είμαι έτοιμος για την πρόκληση».

Για τη στιγμή που πήρε την απόφαση: «Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις πού θα καταλήξεις. Πάντα ένιωθα ότι με αγαπούσαν πολύ στη Μαγιόρκα, νομίζω ότι οι οπαδοί με στήριξαν και με βοήθησαν σε όλα, αλλά έρχεται μια στιγμή που δεν παίζεις τόσο πολύ ή έχουν ήδη πάρει την απόφαση ποιος είναι πρώτος. Αυτό ήταν δύσκολο να το καταλάβουμε, γιατί προήλθε από την άνοδο και την καλή χρονιά. Από εδώ, ως νέος, χρειαζόμουν εμπειρία και το συζήτησα με την οικογένειά μου όταν ξεκίνησαν οι μεταγραφές. Είχα αποφασίσει ότι ήθελα να φύγω για να έχω λεπτά, να απολαύσω το ποδόσφαιρο και να μεγαλώσω. Ένιωσα καλά στη Μαγιόρκα, αλλά για να αναπτυχθώ αθλητικά και προσωπικά το χρειαζόμουν. Μετά ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ και δεν την απέρριψα».

Για τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ: «Το σημαντικό είναι μέρα με τη μέρα να κάνουμε μικρά βήματα που στο τέλος θα μας δώσουν άλλους στόχους. Οι σεζόν είναι πολύ μεγάλες και δεν χρειάζεται να κοιτάς τόσο πολύ τον τελικό στόχο, αλλά μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα».


Τελευταία νέα

Σε κατάμεστο «Καραϊσκάκης» το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Περισσότερα από 28.000 εισιτήρια έχουν φύγει για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ (21/4, 20:30) και το σπουδαίο...

Στην ίδια κατηγορία