Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Για ποια προετοιμασία μιλάμε;

Δημοφιλή

Η δυνατότητα, που δίνεται στις ομάδες να κάνουν μεταγραφές όλο το καλοκαίρι (ειδικά φέτος θα μπορούν να φεύγουν και να έρχονται παίκτες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου) αποτελεί δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία, έχουν την ευκαιρία να κάνουν προσθήκες στα ρόστερ και να καλύπτουν -έστω κι αν αυτό πολλές φορές συμβαίνει μόνο σε θεωρητική βάση-τα όποια κενά διαπιστώνονται, αλλά, από την άλλη, ακυρώνεται σε μεγάλο βαθμό η καλοκαιρινή προετοιμασία τους.

Βλέποντας τις κινήσεις ειδικά των αποκαλούμενων «μεγάλων» ομάδων, διαπιστώνει κανείς ότι λες και περιμένουν… επίτηδες τις τελευταίες ημέρες της θερινής μεταγραφικής περιόδου για να ολοκληρώσουν τον «προγραμματισμό» τους. Και μάλιστα, αυτοί που θα έρθουν προς το φινάλε, προαλείφονται για να είναι τα «βαριά χαρτιά», αυτοί που-και πάλι θεωρητικά-θα κληθούν να πάρουν τις ομάδες τους στις πλάτες και, σε τελική ανάλυση, να κάνουν και τη διαφορά.

Το ότι θα έχει χαθεί τόσος χρόνος ενδιάμεσα είναι κάτι που, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, ελάχιστα ή και καθόλου ενδιαφέρει τις ομάδες. Ασχετα αν μετά, όλες αυτές τις πρακτικές και τις συνέπειές τους τις βρίσκουν μπροστά τους. Γιατί, όταν ένας παίκτης-πόσο μάλλον όταν οι νεοαποκτηθέντες της τελευταίας στιγμής είναι ακόμη περισσότεροι-ενσωματώνεται σε μια ομάδα αφού θα έχει αρχίσει ακόμη κι η…. αργοπορημένη Σούπερ Λιγκ, θα χρειαστεί, σε όσο καλή φόρμα κι αν βρίσκεται, κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον. Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, οι αγωνιστικές θα «τρέχουν» και ο προπονητής της κάθε «μεγάλης» ομάδας θα δυσκολεύεται να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες και την αξία των παικτών-«αστεριών», που θα έχουν προστεθεί τελευταία στιγμή στο ρόστερ.

Κι όταν θα έρθει η ώρα του τελικού απολογισμού, μπορεί να φανεί ξεκάθαρα ότι τρεις και τέσσερις παίκτες του βασικού κορμού θα έχουν έρθει τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ή και αρχές Σεπτεμβρίου και, σίγουρα, πολύ μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου προετοιμασίας. Εκεί, δηλαδή, που -υποτίθεται ότι-ο κάθε προπονητής μοντάρει την ομάδα του, μοιράζει τους βασικούς ρόλους στους παίκτες του και, γενικότερα, βάζει τις βάσεις (τουλάχιστον αυτό θα έχει προσπαθήσει να κάνει) για όλη τη σεζόν, που θ΄ ακολουθήσει. Μόνο που απ’ όλη αυτή τη διαδικασία θα λείπουν εκείνοι οι παίκτες, που θα έρθουν την τελευταία στιγμή και από τους οποίους όλοι θα περιμένουν, με ένα μαγικό τρόπο, να λύσουν όλα τα προβλήματα του καλοκαιριού και να τακτοποιήσουν όλες τις αγωνιστικές αρρυθμίες των ομάδων τους.

Συμπέρασμα; Με τις πρακτικές τους οι ομάδες ακυρώνουν την έννοια της προετοιμασίας και στο τέλος, αυτοί που την «πληρώνουν» είναι οι προπονητές, στους οποίους «φορτώνονται» τα πρώτα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα της σεζόν.


Τελευταία νέα

Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό...

Στην ίδια κατηγορία