Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Γεννημένος ηγέτης ο Ιβάν Σαββίδης”

Δημοφιλή

Με τη συσσωρευμένη εμπειρία 34 χρόνων εργασίας στο δήμο Θεσσαλονίκης, η Χριστίνα Σαχινίδου-Τσαρτσίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, κατέρχεται για πρώτη φορά στο στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης, διεκδικώντας την εκλογή της  με την παράταξη του Γιώργου Ορφανού.

Η ίδια δηλώνει υπερήφανη και για τη σχέση της με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο συνδέεται άρρηκτα και λόγω της κοινής ποντιακής καταγωγής τους. «Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος, που φέρνει τις ιδέες του σε πέρας. Τον γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι Ελληνίδα ποντιακής καταγωγής, όπως κι ο Σαββίδης. Είμαι πολύ υπερήφανη, που δηλώνω μέλος της ευρύτερης οικογένειας του, διότι άνθρωποι σαν τον Ιβάν, είναι σπάνιοι» τονίζει χαρακτηριστικά στη FORZA, και συνεχίζει: «Ήρθε στην Ελλάδα σε δύσκολους καιρούς για να επενδύσει τα χρήματα του, την ώρα που άλλοι επιχειρηματίες έβγαζαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Και τι πιο όμορφο για μένα, αυτός ο άνθρωπος να είναι ο πνευματικός πατέρας της εγγονής μου».

Τι σας λέει για τον ΠΑΟΚ;

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αυτός, που άνοιξε το δρόμο για να επαναλειτουργήσει η Παναγία Σουμελά στον Πόντο. Θυμάμαι ότι βρισκόμασταν στην Τραπεζούντα και του είπα ότι ήθελα να του κάνω ένα μικρό δώρο. Και από όλα όσα υπήρχαν στα γύρω μαγαζάκια, αυτός διάλεξε ένα ασπρόμαυρο κομπολόι.  Αυτό είναι ο ΠΑΟΚ, αυτό είναι η καρδιά μου’. Ο Σαββίδης είναι ένας ισχυρά συναισθηματικά άνθρωπος. Είναι γεννημένος ηγέτης».

Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό του Γιώργου Ορφανού;

«Επέλεξα να συμπορευτώ με έναν άνθρωπο, που έχει σπάνιες αρετές για έναν πολιτικό. Η εντιμότητα, η ειλικρίνεια και η απλότητα του Γιώργου Ορφανού τον κάνει ξεχωριστό. Ο Γιώργος Ορφανός πιστεύει στην ομάδα, και η ομάδα μας, η παράταξή μας «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον»  δημιουργήθηκε με αυτή τη λογική, τη λογική της συλλογικής προσπάθειας. Άτομα που έχουμε διαφορετικές απόψεις ή προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι μόνο με υπεύθυνη πολιτική και μακριά από εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, μπορούμε να δώσουμε στη Θεσσαλονίκη νέα προοπτική. Συνεπώς, η πολυσυλλεκτικότητα είναι ένα πλεονέκτημα για την παράταξή μας και όχι τροχοπέδη. Σε κάθε περίπτωση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει πολιτικό στίγμα και κατεύθυνση, αλλά πρέπει να βρίσκεται μακριά από δογματισμούς. Οι πολίτες ξέρουν να εκτιμούν αρχές και αξίες, ανθρώπους, που αγωνιούν και παλεύουν καθημερινά, ανθρώπους με όραμα, όπως ο Γιώργος Ορφανός με την παράταξή του, που χτίζουν σε γερές βάσεις το «αύριο» της πόλης και δεν ασχολούνται με επιφανειακές κινήσεις εντυπωσιασμού».

Ποιες θα είναι οι βασικές προτεραιότητες, σε περίπτωση εκλογής σας;

«Υπηρετώ τον πολιτισμό επί 34 χρόνια στο Δήμο Θεσσαλονίκης, πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα, αλλά και τις δυνατότητες του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας. Οι δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, αποτελούν κίνητρο ενασχόλησης μου με τα κοινά και ιδιαιτέρως για την ανάδειξη του πρωτεύοντος ρόλου των τομέων της κοινωνικής πολιτικής και του πολιτισμού, για τους οποίους επιθυμώ να εργαστώ. Και αυτό, γιατί δεν νοείται πολιτεία χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη, πολιτισμό και παιδεία. Η κοινωνική πολιτική αποτελεί προτεραιότητα και, μάλιστα, με μία προσέγγιση γεμάτη σεβασμό και διακριτικότητα προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το τεκμηριωμένο πρόγραμμα της παράταξής μας φιλοδοξεί να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως κέντρο εξελίξεων της ευρύτερης περιοχής με στοχευμένες, τεκμηριωμένες και απολύτως κοστολογημένες δράσεις για τον Πολίτη, την Πόλη και το Δήμο. Στη κοινή προσπάθεια για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος, δεσμεύομαι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, πλάι στον Υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιώργο Ορφανό και την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον».

Ο ΠΑΟΚ προσβλέπει στη συνεργασία με τις αρχές (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Δήμος Θεσσαλονίκης) για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Τούμπας. Ποια είναι η προσωπική σας θέση στο συγκεκριμένο θέμα;

«Από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης έθεσε ως μεγάλο του όραμα την δημιουργία της «Νέας Τούμπας», ένα νέο σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο, που δεν θα αποτελέσει μόνο το σπίτι του ΠΑΟΚ, αλλά και ένα αξιοθέατο για όλη την πόλη. Από την πλευρά μας, ως παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», έχουμε καταστήσει σαφές ότι θα συνδράμουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, προκειμένου να παραβλεφθούν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες θα επιβράδυναν την εξέλιξη του έργου και θα συμβάλλουμε στην άμεση αποπεράτωσή του. Θα εργαστούμε από κοινού με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ένα γήπεδο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλείας, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του συλλόγου αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η περηφάνεια του ΠΑΟΚ για κόσμο και ομάδα (pics)

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ και με ήττα με 0-2 ολοκλήρωσε στις 18 Απριλίου το...

Στην ίδια κατηγορία