Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Φοβόμαστε μόνο τον κακό μας εαυτό!»

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η κυρίαρχη δύναμη στο χώρο του ποδοσφαίρου γυναικών. Η αθλήτρια του Δικεφάλου Δήμητρα Καραπέτσα μιλά στη FORZA για την κατάκτηση του 16ου πρωταθλήματος της ομάδας στον Βόλο, το επίπεδο του ποδοσφαίρου γυναικών αλλά και τα βήματα που πρέπει να γίνουν προς την ανάπτυξη του.

Κλείσατε μια δύσκολη σεζόν με ένα ακόμα πρωτάθλημα. Τι γεύση σου άφησε;

«Αρχικά ήταν μια δύσκολη χρονιά για ολόκληρη την ανθρωπότητα, ανεξαρτήτως ποδοσφαίρου και αθλητισμού αφού αρκετοί άνθρωποι επλήγησαν ή ακόμα και έχασαν τη ζωή τους. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, εμείς καταφέραμε ευτυχώς να ξεκινήσουμε τον Φεβρουάριο. Ωστόσο ήταν δύσκολη η επανένταξη μας στον αγωνιστικό χώρο γιατί τέτοια αποχή ήταν πρωτόγνωρη τόσο για εμάς, όσο και για τους προπονητές αφού δεν είχαν διαχειριστεί ξανά κάτι παρόμοιο. Καταφέραμε με την βοήθεια τους να επανέλθουμε τουλάχιστον στο 80% της αγωνιστική μας κατάστασης και τελικά να πάρουμε ακόμα ένα πρωτάθλημα, κάτι πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες».

Ένας τίτλος πρωταθλητή κρίθηκε σε έναν μονό τελικό. Πόσο ιδιαίτερη ήταν αυτή η συνθήκη;

«Πρώτα να πούμε συγχαρητήρια στην ομάδα των Άβαντων Χαλκίδας που έφτασε στον τελικό. Εμείς ξέραμε την δυναμική μας και δεν είχαμε κάποιο άγχος για τη νέα συνθήκη του τελικού. Το μοναδικό που φοβόμαστε σε κάθε παιχνίδι είναι ο δικός μας κακός εαυτός και στους τελικούς δεν υπάρχει περιθώριο κάποιου λάθους. Τα πήγαμε καλά και κερδίσαμε για ακόμα μια φορά το πρωτάθλημα».

Έχετε θέσει εδώ και αρκετό καιρό ως στόχο μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Θεωρείς ότι μπορείτε να το πετύχετε του χρόνου;

«Φυσικά και είμαι αισιόδοξη. Ωστόσο όπως πιθανός να γνωρίζετε στο πρωτάθλημα μας δεν υπάρχει ανταγωνισμός και αυτό μας κάνει κακό στην Ευρώπη, καθώς εκεί συναντάμε μεγάλη διαφορά επιπέδου. Ωστόσο θέλω να ελπίζω ότι φέτος θα κάνουμε το βήμα παραπάνω στο Champions League».

Συναντήσατε και με την Μπενφίκα ανάλογες διαφορές;

«Έλεγαν για την Μπενφίκα ότι είναι ομάδα τριών ετών. Στο γήπεδο φαινόταν μια  «μεγαλύτερη» ομάδα με έμπειρες παίκτριες. Οι δικές μας αδυναμίες στη δύναμη κυρίως έκανε τη διαφορά. Εμείς δουλεύουμε κάθε χρόνο και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε αυτό το επίπεδο και θα το ξεπεράσουμε».

Ποια η καλύτερη στιγμή τη σεζόν που ολοκληρώθηκε;

«Την πρώτη φορά που πάτησα ξανά χορτάρι για την πρώτη προπόνηση, με διαφορά. Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι δεν θα το ζήσουμε το ίδιο. Εύχομαι ωστόσο ακόμα και να γίνει καραντίνα να σκεφτούν κι εμάς. Νιώσαμε πολύ αδικημένες πέρσι, νιώσαμε ότι δεν μας υπολογίζουν και εμείς από αυτό ζούμε, ακόμα κι αν το κάνουμε ερασιτεχνικά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Γιώργο Μπαντή, τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ που ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μας».

Είσαι αισιόδοξη για το μέλλον του ποδοσφαίρου γυναικών;

«Τα βήματα που γίνονται είναι μικρά, ίσως γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι που να επενδύσουν οικονομικά στο ποδόσφαιρο. Μέχρι να βρεθεί αυτό δύσκολα θα γίνει το επόμενο βήμα στο ποδόσφαιρο γυναικών για να αναπτυχθεί. Στο εξωτερικό βλέπουμε παίκτριες που  η μοναδική τους δουλειά είναι το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα οι περισσότερες είμαστε αναγκασμένες να δουλεύουμε εκτός ποδοσφαίρου, αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας».

Μια ευχή για την επόμενη σεζόν;

«Υγεία και να μην υπάρξει μια τρίτη καραντίνα. Όσον για τον ΠΑΟΚ να δουλέψουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και όλα τα Κερδύλια που με στηρίζουν συνεχώς. Το μυαλό μου είναι πάντα σε αυτούς και τους αγαπάω».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Να κλείσει με νίκη την κανονική διάρκεια!

Για την 18η αγωνιστική της Α1 Χάντμπολ γυναικών, ο ΠΑΟΚ mαteco αντιμετωπίζει στο ΔΑΚ Πανοράματος, το Σάββατο 20 Απριλίου...

Στην ίδια κατηγορία