Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φόβοι για παγκόσμιο «τυφώνα» από τις αυξήσεις στα καύσιμα

Δημοφιλή

Παγκόσμια είναι η ανησυχία για τις τιμές των καυσίμων μετά τις συνεχείς ανατιμήσεις που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και τις προβλέψει που ήρθαν στη δημοσιότητα και οι οποίες κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση, καθώς οι αγορές θα πρέπει να προετοιμαστούν όχι για «καταιγίδα», αλλά για «τυφώνα».

Η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 1 ευρώ σε δύο χρόνια στην Ελλάδα

Το ντόμινο παγκόσμιων ανατιμήσεων έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση και στην Ελλάδα ενώ αναμένονται και νέες αυξήσεις.

Πλέον αναμένεται η τιμή της αμόλυβδης να φτάσει μέσα στο καλοκαίρι στα 2,40 ευρώ πανελλαδικά (μέση τιμή) ενώ παρατηρώντας κανείς τις αυξήσεις, η βενζίνη έχει ακριβύνει κατά 1 ολόκληρο ευρώ από τις αρχές Ιουνίου 2020.

Συγκεκριμένα, την 1η Ιουνίου πριν δύο χρόνια, η τιμή ήταν 1,36 ευρώ, το 2021 1,61 και τις προηγούμενες μέρες έφτασε στα 2,30 ευρώ. Φυσικά, κάτι το οποίο πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η κυκλοφορία των οχημάτων το 2020 ήταν μειωμένη λόγω και των lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Εφιαλτική πρόβλεψη για 175 ευρώ ανά βαρέλι

Την ίδια ώρα μεγάλη ανησυχία προκαλεί η πρόβλεψη της JP morgan όπου ο επικεφαλής της προσπάθησε να εξηγήσει με σχεδόν μετεωρολογικούς όρους τι έρχεται στην οικονομία παγκοσμίως, καθώς δήλωσε ότι αρχικά επρόκειτο για παγκόσμια καταιγίδα, ωστόσο τώρα θα πρέπει να προετοιμαστούμε για παγκόσμιο τυφώνα ο οποίος προέρχεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Μάλιστα έκανε λόγω για εκτίναξη στην τιμή του βαρελιού το οποίο αυτό μπορεί να φτάσει και τα 150 – 170 δολάρια ανα βαρέλι. Κάτι τέτοιο μάλιστα θα έφερνε εφιαλτικές τιμές και στην Ελλάδ καθώς, σε περίπτωση που συμβεί το σενέριο με τα 150 δολάρια /βαρέλι η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα θα φτάσει τα 3,5 ευρώ/λίτρο ενώ με τα 175 ευρώ δολάρια / βαρέλι, η τιμή θα φτάσει στα 4,80 ευρώ το λίτρο.

Αύξηση παραγωγής στον OPEC

Βέβαια κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να μη συμβεί καθώς το απόγευμα της Πέμπτης ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών συνεδρίασε και αποφάσισε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κατά 648 βαρέλια την ημέρα μέχρι να δούμε αυτό πώς θα το λάβουν υπόψη οι αγορές Και πώς θα αντιδράσουν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι «ασπρόμαυροι» αριθμοί κόντρα σε Απόλλωνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά τις υποχρεώσεις του για τα Play Out της Basket League από το Παλατάκι, υποδεχόμενος τον Απόλλωνα...

Στην ίδια κατηγορία