Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φέτος είναι η χρονιά του Άκπομ

Δημοφιλή

Πριν από ένα χρόνο, ο Τσούμπα Ακπομ αποκτήθηκε για να δώσει βάθος στην επίθεση των «ασπρόμαυρων» και τώρα ξεκινά μια σεζόν που τον βρίσκει στη θέση του «οδηγού» της επίθεσης.

Η αυλαία των φιλικών αναμετρήσεων προετοιμασίας βρήκε τον Τσούμπα Ακπομ να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα τέσσερις φορές, σε μια εμφάνιση που έμοιαζε με το κερασάκι σε μια τούρτα που ήταν αρκετά χορταστική και πριν από την αναμέτρηση με την Φορτούνα Σιτάρντ.

Ο Αγγλοθρεμμένος επιθετικός έχει ένα εντελώς διαφορετικό βάρος να σηκώσει σε σχέση με αυτό της προηγούμενης σεζόν. Μια προηγούμενης σεζόν στην οποία τα δεδομένα άλλαξαν από τη μια μέρα στην άλλη για τον Ακπομ, με τον 23χρονος να πέφτει στα βαθιά και όχι μόνο να επιβιώνει αλλά να σηκώνει το βάρος της επιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ.

Τα παπούτσια που κλήθηκε να γεμίσει τον περασμένο Ιανουάριο δεν ήταν όποια κι’ όποια. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς άφησε μια παρακαταθήκη με αριθμούς αμείλικτους, σε ένα συσχετισμό 55 τερμάτων σε 86 εμφανίσεις. Κατά το κοινώς λεγόμενο, ο Ακπομ, όχι μόνο δεν… κώλωσε, αλλά έβγαλε περίσσιο θράσος. Αν θέλει κανείς να συνοψίσει την πορεία του Ακπομ στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, μπορεί να τη παρομοιάσει με το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση της Τούμπας με τον Ολυμπιακό, με τον Αφρικανό να πηγαίνει «με τα μπούνια» στον αντίπαλο, να κλέβει τη μπάλα, να φτάνει στη περιοχή και τους σφυγμούς στα ύψη, να έχει τη ψυχραιμία για το ιδανικό σκαφτό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ενα γκολ που περιέχει δυναμική, ταχύτητα, θράσος και ποδοσφαιρική εξυπνάδα.

Η αρχή της περσινής σεζόν βρήκε τον Ακπομ ως συμπληρωματικό επιθετικό, και το φινάλε της ως τον βασικό επιθετικό των αήττητων πρωταθλητών και κυπελλούχων. Ανάμεσα σε αυτές τις δυο «ταμπέλες» υπάρχει μεγάλη απόσταση, την οποία ο Ακπομ κατάφερε να τη διανύσει. Η δεύτερή του σεζόν στον ΠΑΟΚ ξεκινά από εκεί που τελείωσε η πρώτη, με μια μεγάλη διαφορά. Ο Ακπομ δεν έρχεται πλέον από τον πάγκο. Δεν είναι πλέον το μεγάλο ερωτηματικό. Το στοιχείο της έκπληξης δεν υπάρχει πλέον. Συστήθηκε στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τέτοιο τρόπο που πλέον άπαντες τον περιμένουν. Και δεν τον περιμένουν μόνο οι αντίπαλοι με στόχο να τον σταματήσουν. Τον περιμένει και ο ΠΑΟΚ, που του δίνει το «χρίσμα» του βασικού επιθετικού των πρωταθλητών.

Ο Ακπομ δείχνει να αντιλαμβάνεται την αλλαγή που συντελείται. Δείχνει έτοιμος για τη νέα μεγάλη πρόκληση στη καριέρα του, και το δείχνει στις λεπτομέρειες. Μετά τα πρώτα φιλικά παιχνίδια, ο Ακπομ έδειχνε ενοχλημένος με τον εαυτό του, λόγω κάποιων χαμένων ευκαιριών. Αντιλαμβάνεται πως για να κάνει τη διαφορά δε μπορεί να αφήνει τίποτα στη τύχη.

Στην αναμέτρηση με την Φορτούνα Σιτάρντ, ο Ακπομ βρήκε τέσσερις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Εχοντας εξαιρετική αίσθηση του χώρου, παίζοντας χωρίς τη μπάλα, ήξερε το που πρέπει να βρεθεί, ακολουθώντας τη φάση με τέτοιο τρόπο που τα περισσότερα γκολ έμοιαζαν εύκολα, αλλά για να γίνει ένα γκολ εύκολο, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήταν διαφορετικό, καθώς περιλάμβανε και ένα «χορευτικό», ή αν προτιμάτε με μπασκετικούς όρους, μια κίνηση «πίβοτ». Ο Ακπομ δείχνει να ανεβάζει στροφές, σε ένα ΠΑΟΚ που πέρυσι ξεπέρασε τα όριά του και φέτος θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Ο 23χρονος καλείται να γίνει το «πρώτο βιολί», σε μια χρονιά ορόσημο για εκείνον, ειδικά από τη στιγμή που βάζει πλώρη και για την εθνική Νιγηρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Αλέγκρι δεν φεύγει αν δεν αποζημιωθεί με 20 εκατ. ευρώ!

Η Γιουβέντους έχει αποφασίσει να γυρίσει σελίδα και να βάλει ένα τέλος στη συνεργασία της με τον Μαξ Αλέγκρι. Η...

Στην ίδια κατηγορία