Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φέτος είναι ακόμα καλύτερος

Δημοφιλή

Πριν καν η υπόθεση γίνει… σήριαλ, δύο μήνες πριν αποκτήσει δικαίωμα να συμφωνήσει με όποια ομάδα θέλει, ΠΑΟΚ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς έδωσαν τα χέρια, με τον Σέρβο να συμφωνεί για συμβόλαιο που τον κρατά στην Τούμπα για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Ο Δικέφαλο του βορρά ξέρει τί παίκτη έχει στο ρόστερ του, και του το έδειξε με το συμβόλαιο που του πρόσφερε.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς από την πλευρά του, δείχνει έτοιμος να βάλει το πόδι του στο γκάζι και να κινηθεί προς τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που έδειξε από μικρός οτι μπορεί να φτάσει. Η καριέρα του έκανε έναν πρώτο μεγάλο κύκλο στην Μπενφίκα, και τώρα ο Σέρβος θέλει να αποδείξει πως ούτε «ξόφλησε» ούτε χάθηκε στην πορεία.

Το τελευταίο διάστημα, ο Ζίβκοβιτς δείχνει ανεβασμένος και οι αριθμοί έρχονται να πιστοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλει στο παιχνίδι του Δικεφάλου. Η σύγκριση των πεπραγμένων της περσινής σεζόν, σε σχέση με την απόδοσή του φέτος, στο πρώτο τρίτο της χρονιάς, έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο Ζίβκοβιτς βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Η σεζόν 2020-21 ολοκληρώθηκε για εκείνον με 14 γκολ και 6 ασίστ, και ήδη φέτος μετρά 3 γκολ και 4 ασίστ. Σε επίπεδο δημιουργίας, ήδη ετοιμάζεται να φτάσει τις περσινές του επιδόσεις, ενώ όσον αφορά το σκοράρισμα. Ο «καθρέφτης» του όμως έχει να κάνει με αρκετά από τα λεγόμενα «περιφερειακά» στατιστικά, η σημασία των οποίων είναι ξεχωριστή. Και αυτό διότι δείχνει τον τρόπο επίδρασής του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΕ ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ ΚΑΙ… ΚΕΦΑΛΙΕΣ

Οι επιδόσεις του σε επίπεδο αμυντικών μονομαχιών παραμένουν σε υψηλό για τη θέση του επίπεδο. Πέρυσι είχε κατά μέσο όρο 4,5 με 45% επιτυχία και φέτος έχει 4,2 με 44% επιτυχία. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η βελτίωσή του στις εναέριες μονομαχίες, εκεί που φέτος έχει 35% επιτυχία έναντι 21% που είχε πέρυσι, και όλα αυτά χωρίς να… ψηλώσει.

Μια συνθήκη που δείχνει πως έχει γίνει περισσότερο ομαδικός δεν είναι μόνο το γεγονός που έχει ήδη πλησιάσει τον αριθμό των ασίστ που είχε πέρυσι όλη τη χρονικά μέσα στους πρώτους μήνες της φετινής. Πέρυσι είχε κατά μέσο όρο 3,1 ντρίμπλες και φέτος έχει 2,2, με το ποσοστό επιτυχίας να έχει ανέβει από το 49% στο 65%.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

Το γεγονός πως πέρυσι δημιουργούσε δύο φάσεις ανά τρεις αγώνες και φέτος αυτός ο αριθμός έχει πάει στις πέντε φάσεις ανά τρεις αγώνες αποτελεί ένα δείγμα ομαδικότητας. Και σε αυτό, παίζει ρόλο το υπόλοιπο αγωνιστικό περιβάλλον. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ έψαχνε να βρει δημιουργό καθώς στηριζόταν περισσότερο στις ατομικές ενέργειες τόσο του Ζίβκοβιτς όσο και του Τζόλη. Φέτος, η παρουσία του Μπίσεσβαρ έχει επηρεάσει τους πάντες. Και όλα αυτά,με τον Ζίβκοβιτς να έχει αυξήσει την αποτελεσματικότητά του στις επιθετικές μονομαχίες, καθώς πέρυσι είχε 35% επιτυχία έχοντας κατά μέσο όρο επτά ανά 90λεπτο, ενώ φέτος έχει 50% επιτυχία έχοντας έξι κατά μέσο όρο ανά 90λεπτο.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει γίνει μέρος ενός συνόλου, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει παίξει ρόλο προκειμένου αφενός να δέσει με τους υπόλοιπους και τα νέα αγωνιστικά δεδομένα, και παράλληλα να μη χάσει τις ατομικές του αρετές. Ακόμα και αυτά έχουν παίξει ρόλο στην απόφασή του να ανανεώσει. Διαπιστώνοντας πως το αγωνιστικό περιβάλλον είναι το κατάλληλο για εκείνον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία