Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρωπαϊκά σενάρια και υπολογισμοί επί χάρτου

Δημοφιλή

H ισοπαλία, που έφερε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τη Σλόβαν, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι βάσει απόδοσης δεν άξιζε να πάρει και κάτι παραπάνω από εκείνη την αναμέτρηση, περιέπλεξε την κατάσταση στον όμιλο. Αν υποθέσουμε ότι Κοπεγχάγη, ΠΑΟΚ και Σλόβαν θα κάνουν από δύο νίκες κόντρα στη Λίνκολν, οι δυο πρώτες θέσεις του ομίλου θα κριθούν στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η ισοπαλία απέναντι στους Σλοβάκους περιόρισε τις ελπίδες της ομάδας του Λουτσέσκου για την κατάκτηση της πρωτιάς, που εξασφαλίζει την απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Ταυτόχρονα, έκανε «ντέρμπι» και την υπόθεση της δεύτερης θέσης, που θα επιτρέψει στην ομάδα που θα την κατακτήσει, να διεκδικήσει στα πλέι οφ του Φεβρουαρίου τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της από το Μάρτιο και μετά.

Η Κοπεγχάγη βρίσκεται πιο μπροστά στα προγνωστικά (κι όχι μόνο) σε σχέση με τους άλλους δύο και, δεν είναι λίγοι, αυτοί που έχουν σπεύσει να χαρακτηρίσει ως «τελικό» για τη δεύτερη θέση το παιχνίδι της 25ης Νοεμβρίου στην Μπρατισλάβα μεταξύ της Σλόβαν και του ΠΑΟΚ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι για την προτελευταία αγωνιστική και μέχρι τότε, μιλώντας έστω θεωρητικά, οι Σλοβάκοι θα έχουν πάει στους επτά βαθμούς. Πόσους θα έχει ο Δικέφαλος, ο οποίος τώρα έχει τέσσερις και έχει μπροστά του τις διπλές αναμετρήσεις με την Κοπεγχάγη; Το ζητούμενο είναι, όταν έρθει το ματς με τη Σλόβαν, να βολεύεται με δύο αποτελέσματα και να μην ταξιδεύσει στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας όντας υποχρεωμένος να διεκδικήσει αποκλειστικά τη νίκη. Αυτό σημαίνει ότι απέναντι στους Δανούς θα είναι προτιμότερο, αντί να κάνει, παραδείγματος χάρη, δύο ισοπαλίες (δύο βαθμοί), να εξασφαλίσει μια νίκη (τρεις βαθμοί). Σε κάθε περίπτωση, έχει σημασία για τον ΠΑΟΚ, όταν την τελευταία αγωνιστική θα υποδέχεται τη Λίνκολν, να μην περιμένει κάποιο «δώρο» από την Κοπεγχάγη για να κόβει βαθμούς από τη Σλόβαν. Η βάση συζήτησης για όλα τα παραπάνω θα ήταν πολύ διαφορετική αν ο ΠΑΟΚ είχε επιβληθεί των Σλοβάκων στην έδρα του…

Εννοείται ότι καμία ομάδα δεν μπαίνει στο γήπεδο κάνοντας εκ των προτέρων υπολογισμούς και… μαθηματικές πράξεις. Ετσι και ο ΠΑΟΚ, που την Πέμπτη καλείται να αποδείξει ότι και θέλει, και μπορεί να κάνει φέτος μια «γεμάτη» ευρωπαϊκή διαδρομή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία