Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

“Ετσι βγάλαμε έξω τη Μαλίν”

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ παραμένει το αουτσάιντερ για πρόκριση κόντρα στον Αγιαξ, ωστόσο, ακόμη και μετά το 2-2 της περασμένης Τρίτης, έχει ακόμη δικαίωμα στην ελπίδα. Και στο παρελθόν, άλλωστε, είχε βρεθεί σε μειονεκτική θέση, όντας υποχρεωμένος να νικήσει στην έδρα ενός-θεωρητικά και πρακτικά-ανώτερου αντιπάλου, προκειμένου να εξασφαλίσει πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ορισμένοι θυμήθηκαν την περίπτωση της ρεβάνς με τη Μαλίν (σεζόν 1991-92), που έχει, πράγματι, αρκετές αναλογίες με το παιχνίδι της Τρίτης στο Αμστερνταμ. Όπως και τώρα, έτσι και τότε το σκορ (1-1) του αγώνα της Τούμπας ενίσχυε τις πιθανότητες του φαβορί, που ήταν η Μαλίν. Νικήτρια του κυπέλλου κυπελλούχων της σεζόν 1987-88, η βελγική ομάδα βρίσκονταν ακόμη στην ακμή της (πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια στη χώρα της το 1989 και το 1991 αντίστοιχα). Και με παίκτες-ονόματα της εποχής, όπως ο Πρεντόμ, ο Ολλανδός επιθετικός Ενκελκάμπ (μετέπειτα παίκτης της Αϊντχόβεν και της Σάλκε), οι Σουηδοί Ιγκεσον και Αντερσον. Κι όμως, η ομάδα του Μπλάζεβιτς έφυγε νικήτρια από το Μέχελεν με 1-0, παίρνοντας την πρόκριση.

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης ήταν από τους πρωταγωνιστές της ρεβάνς στο Βέλγιο, θυμάται εκείνη τη μεγάλη επιτυχία και κάνει συγκρίσεις με τη ρεβάνς, που ακολουθεί κόντρα στον Αγιαξ.

Πως είχατε προσεγγίσει τη ρεβάνς με τη Μαλίν, γνωρίζοντας ότι, ουσιαστικά, παίζατε μόνο για τη νίκη;

«Εκείνη την εποχή η Μαλίν συγκαταλέγονταν στις υπολογίσιμες ευρωπαϊκές δυνάμεις. Είχαμε κάνει ένα καλό παιχνίδι στο πρώτο ματς της Τούμπας, αλλά το 1-1 δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Στο δεύτερο παιχνίδι, γνωρίζοντας πλέον καλύτερα τον αντίπαλο, ξέραμε τις αδυναμίες του και που θα έπρεπε να τον χτυπήσουμε. Και, από τη στιγμή που μόνο η νίκη, ή η ισοπαλία με πάνω από 1-1, μας εξυπηρετούσε, κάναμε τα σχέδια μας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα ενόψει της ρεβάνς με τον Αγιαξ. Βάσει των όσων είδα στο ματς της περασμένης Τρίτης, ο ΠΑΟΚ έχει ασφαλώς ελπίδες για να πάρει την πρόκριση. Θα παίξουν ρόλο, βέβαια, και η τύχη, όπως και η μέρα, στην οποία θα βρεθούν οι δύο ομάδες. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να δω έναν πιο δυνατό Αγιαξ, αλλά είναι ακόμη αρχή της σεζόν, συνεπώς δεν είναι κι αυτός έτοιμος. Εχει, πάντως, αδυναμίες, ειδικά στο κέντρο της άμυνας, τις οποίες θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί».

Γυρνώντας στο ματς με τη Μαλίν, η τακτική σας ήταν να βγάλετε το πρώτο μέρος χωρίς γκολ και να ψάξετε την ευκαιρία να σκοράρετε στο β΄ ημίχρονο;

«Όχι ακριβώς. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όπως συμβαίνει με τον εκάστοτε φιλοξενούμενο, είμασταν πολύ προσεκτικοί, προκειμένου να μην δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή μας. Αλλά, όσο περνούσε ο χρόνος, επιβάλλαμε το ρυθμό μας και, έστω προς το τέλος του αγώνα, πετύχαμε το νικητήριο γκολ. Στη ρεβάνς με τον Αγιαξ οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να χάσουν ούτε λεπτό τη συγκέντρωση τους, να περιορίσουν τα λάθη τους και, φυσικά, να πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν στην αποστολή τους».

Θεωρείς ότι υπάρχει περίπτωση ο Αγιαξ να υποτιμήσει τον ΠΑΟΚ στο ματς της Τρίτης;

«Δεν νομίζω. Η ολλανδική ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού και αυτό θα εφαρμόσει και στη ρεβάνς. Αλλά και ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να τη φοβηθεί. Και εφόσον δεν δεχθεί γκολ, θα τονωθεί στη διάρκεια του αγώνα και η αυτοπεποίθηση των παικτών του».

Τι σου άρεσε στον ΠΑΟΚ και τι όχι από το ματς της Τούμπας;

«Συνολικά δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, εξαιρουμένου του διαστήματος από το 20΄ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Υστέρησαν και κάποιες μονάδες του στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Προσωπικά, μου άρεσε ο Ελ Καντουρί, που είχε πολλά τρεξίματα και σωστές μεταβιβάσεις της μπάλας. Καλή εντύπωση μου άφησε ο Εσίτι, που ήταν κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου. Χρειάζεται εμπιστοσύνη για να δείξει περισσότερα πράγματα στη συνέχεια. Και ο Γιαννούλης τα πήγε καλά, κυρίως στον ανασταλτικό τομέα. Αλλά αυτός, που χαίρεται κανείς να τον βλέπει, είναι ο Ακπομ, που έχει εξαιρετικά χαρίσματα ως παίκτης. Σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ θα έχει και πάλι ρόλο πρώτου πρωταγωνιστή στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ικανός να υπερασπιστεί τους τίτλους, που κέρδισε πέρσι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Γερμανός στο ντέρμπι της Τούμπας

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές της 8ης αγωνιστικής των Play Off, με την ΚΕΔ να επιλέγει για το ντέρμπι του...

Στην ίδια κατηγορία