Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ετσι πάει στο Καυτανζόγλειο

Δημοφιλή

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η διοίκηση του Καυτατζογλείου έχουν μπει στις λεπτομέρειες της μετεγκατάστασης. Όλα όσα έχει ζητήσει ο ΠΑΟΚ και οι αποφάσεις που θα καθορίσουν και το τίμημα της μίσθωσης

«Την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε συνάντηση με την επιτροπή του Καυτατζογλείου για τα θέματα της μετεγκατάστασης…» είπε στην τελευταία Γενική Συνέλευση ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης και το όλο θέμα επανήλθε στο προσκήνιο. Προφανώς και δεν μιλάμε για τις τελευταίες λεπτομέρειες της μετακόμισης του ΠΑΟΚ στο εθνικό στάδιο. Μακάρι να ήταν έτσι. Η FORZA έχει όλο το ρεπορτάζ για το που ακριβώς βρίσκεται το θέμα.

Μετά από πολλές συζητήσεις, αλλαγές στη διοίκηση του Καυτατζογλείου, αφού επιτέλους προέκυψε βούληση να καθοριστεί επίσημα ένα τίμημα μίσθωσης για το χρονικό διάστημα που θα βρεθεί εκεί ο ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ και η διοίκηση του εθνικού σταδίου κάθισαν από τον Ιανουάριο και συζητούν όλες τις λεπτομέρειες. Αυτές, αφορούν και το σχέδιο νόμου με βάση το οποίο θα καθοριστεί το τίμημα, αλλά και τα έργα που πρέπει να γίνουν.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

Το σχέδιο νόμου συζητείται ακόμη από τους φορείς. Δεν έχει ψηφιστεί!  Στο άρθρο 3 που αφορά το μίσθωμα των αθλητικών εγκαταστάσεων υπάρχει η τροποποίηση που περίμενε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εκεί αναφέρεται ότι… «Οι δαπάνες της περ. β’ της παρ. 1, που πραγματοποιούν οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Α.Ε.), συνυπολογίζονται στο οφειλόμενο μίσθωμα, το οποίο συμφωνείται κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης που αφορά τη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων και ιδίως των άρθρων 56 και 57 του παρόντος νόμου και της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 423/1976 (A’ 223)». πραγματοποιούνται».

Αυτή είναι η γενική αναφορά, αλλά όσον αφορά στο Καυτατζόγλειο πρέπει να καθοριστούν πολλές ειδικές παράμετροι και μέσα στο σχέδιο νόμου, ώστε όταν έρθει η ώρα υπογραφής της σύμβασης να μην προκύπτει κανένα κώλυμα. Μην ξεχνάμε ότι για να το χρησιμοποιήσει ομάδα της Σούπερ Λίγκας και να πάρει άδεια για ευρωπαϊκούς αγώνες, θα πρέπει να δούμε ουσιαστικά ένα καινούριο γήπεδο! Το Καυτανζόγλειο στη σημερινή μορφή του δεν παίρνει άδειες και δεν είναι λειτουργικό.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ

Από την μία λοιπόν η σύμβαση και από την άλλη οι απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν στο στάδιο. Πρόκειται για δεκάδες έργα που ζητάει ακόμη και η UEFA για να φιλοξενηθούν εκεί ευρωπαϊκοί αγώνες (το Ηρακλής – Βίσλα τον Σεπτέμβριο του 2006 το τελευταίο ευρωπαϊκό που έγινε στο Καυτανζόγλειο!), για τα οποία ο τρόπος που θα αποφασιστεί να υλοποιηθούν θα παίξει ρόλο και για το μίσθωμα, το οποίο πρέπει να συμφωνηθεί.

Για παράδειγμα: Ποιος θα συντηρεί τον χλοοτάπητα με ένα κόστος 100 χιλιάδων ευρώ ετησίως; Άλλη η συμφωνία αν το αναλάβει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, άλλη αν το αναλάβει το Καυτατζόγλειο.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν ήδη τεθεί και πολλά άλλα ζητήματα. Μερικά από αυτά είναι:

* Ο περιβάλλον χώρος έξω από το στάδιο που είναι αφύλακτος και πρέπει να τακτοποιηθεί.

* Τα δημοσιογραφικά θεωρεία τα οποία στον εξωτερικό χώρο είναι σε κακή κατάσταση.

* Οι αίθουσες VIP και οι αίθουσες εργασίες για τους δημοσιογράφους.

* Πολύ-πολύ βασική είναι και η όποια συμφωνία για τη χρήση του σταδίου αναφορικά με τον στίβο! Μπορούν να γυμνάζονται εκεί αθλητές τόσων σωματείων, ενώ για παράδειγμα στα ευρωπαϊκά ματς το γήπεδο πρέπει να παραδίδεται στην UEFA για δύο-τρεις ημέρες;

* Ο εσωτερικός στίβος και τα αποδυτήρια.

Και όχι μόνο αυτά…

* Ο ΠΑΟΚ έχει ζητήσει την τοποθέτηση κανονικών τουρνικέ (που δεν υπάρχουν) και την χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

* Θέμα υπάρχει και με την φύλαξη του αγωνιστικού χώρου μια και τώρα δεν υπάρχουν κάγκελα.

* Ζήτημα στο Καυτατζόγλειο τίθεται και για τα εκδοτήρια εισιτηρίων! Ούτε αυτά υπάρχουν!

Τι θα αποφασιστεί για όλα αυτά; Ποιος θα τα φτιάξει; Ποιος θα τα πληρώσει; Αναλόγως τη συμφωνία, θα καθοριστεί και το μίσθωμα!

Όλα αυτά ακόμη συζητούνται και θα συζητηθούν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα…

ΈΚΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ;

Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ περιλαμβάνει πολλούς… φακέλους. Από τη μία τα γραφειοκρατικά με το ειδικό χωρικό σχέδιο, από την άλλη η μετακόμιση στο Καυτατζόγλειο με όσα αυτή επιφέρει και φυσικά υπάρχει στο βάθος και το αρχιτεκτονικό σχέδιο που θα ακολουθήσει. Το πιο μεγάλο  και δύσκολο κομμάτι εξακολουθεί να είναι το γραφειοκρατικό με το ειδικό χωρικό σχέδιο, το οποίο βέβαια προχωράει. Ο φάκελος επιστρέφει σύντομα στο δήμο για μία τελική (και τυπική απ’ ότι φαίνεται) έγκριση αναφορικά με το ρυμοτομικό σχέδιο και από εκεί παίρνει τον… τελικό δρόμο για το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εκεί είναι τα ζόρια και οι καθυστερήσεις. Τον Μάιο θα έχει φθάσει το θέμα στο ΣτΕ και μέχρι να εκδοθεί το πολυαναμενόμενο προεδρικό διάταγμα μπορεί να φθάσουμε και… Οκτώβριο. Από την άλλη όμως, μπορεί να έρθει ο Πρωθυπουργός και πάλι εδώ στην έκθεση κατά τον Σεπτέμβριο και το όλο θέμα να μην έχει ολοκληρωθεί;  Για να δούμε…

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Γίνεται κατανοητό ότι και η μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτατζόγλειο δεν αποτελεί μία εύκολη ή μία γρήγορη υπόθεση. Οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ λίγες, αλλά…

Κατ’ αρχάς η μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο εθνικό στάδιο σημαίνει ότι θα βρεθεί εκεί η ομάδα, αλλά θα πρέπει να μετακομίσουν και πολλά άλλα που τώρα στεγάζονται στην Τούμπα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ήθελε όλα αυτή η διαδικασία να πραγματοποιηθεί μέσα σε καλοκαιρινή περίοδο όπου δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Επιπροσθέτως, σε περίοδο πανδημία και καραντίνας όπου και τα γήπεδα είναι άδεια, μία μετακόμιση θα ήταν πιο εύκολη, πιο απλή. Υπ’ αυτή την έννοια, αν οι εκκρεμότητες με το Καυτατζόγλειο διευθετηθούν άμεσα, υπάρχει και… μία πιθανότητα να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα δείχνουν, η προοπτική να πάει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο το καλοκαίρι του 2022, είναι η πιο πιθανή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Επιστροφή στις προπονήσεις για την ομάδα χάντμπολ

Την προετοιμασία του για τον πρώτο, εκτός έδρας, ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ (27/04, 18:00), ξεκίνησε το τμήμα Χάντμπολ ανδρών...

Στην ίδια κατηγορία