Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ετοιμος για όλα ο Ρέμπε!

Δημοφιλή

Ο Όλαφ Ρέμπε είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πόσο δύσκολο είναι να «πέφτεις στα βαθιά» και να πρέπει να κολυμπήσεις στο υψηλότερο επίπεδο.

Ηταν ευθύς εξαρχής ο «εκλεκτός» της οικογένειας Σαββίδη για να διαδεχθεί τον Μάριο Μπράνκο στο πόστο του αθλητικού διευθυντή και πριν από λίγες μέρες επισημοποιήθηκε η συμφωνία για 2+1 χρόνια, που τυπικά θα αρχίσει την 1η Ιουλίου, αν και ο 42χρονος Γερμανός, ήδη, έχει πιάσει δουλειά. Παρακολουθεί την πορεία του ΠΑΟΚ και είναι ενήμερος για αρκετές από τις ανοικτές υποθέσεις της ομάδας.

Με την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη, θα ενημερωθεί αναλυτικά από τον Μάριο Μπράνκο και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Δηλώνει έτοιμος για όλα και ποτέ δεν έκρυψε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στη δεδομένη και πολλές φορές αφόρητη πίεση που καλλιεργείται πέριξ της Τούμπας. «Η πίεση είναι μέρος της δουλειάς μας κάτι που ισχύει για όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι δεν παίζουν μπάλα στο χορτάρι και είναι υπεύθυνοι για όλα όσα συμβαίνουν έξω από αυτό», είχε πει σε μια παλαιότερη συνέντευξή του.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Ο Ρέμπε βίωσε στο πετσί του το επονομαζόμενο «Ντίζελ-γκέιτ» της Φολκσβάγκεν, αλλά όταν κλήθηκε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα δραστικών περικοπών δεν έκανε πίσω. Ό,τι ακριβώς φαίνεται πως θα γίνει αυτό το καλοκαίρι και στον ΠΑΟΚ! Ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από τότε ήταν υπέρμαχος στο να υπάρχουν δεσμεύσεις, κανόνες (βλέπε FFP) στο χώρο του ποδοσφαίρου «που θα διασφαλίζουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό» παράλληλα εξέφραζε την ανησυχία του για το που πάει το οικονομικό παιχνίδι γύρω από το ποδόσφαιρο.

«Δυστυχώς όλη αυτή η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο παράλογη», έλεγε πολύ πριν προκύψει ο κορονοϊός και αλλάξουν άρδην τα (οικονομικά) δεδομένα και στον αθλητισμό. «Δεν τολμώ να κάνω κάποια πρόβλεψη για το πότε μπορεί να σπάσει αυτή η φούσκα. Όμως, είναι επιτακτική ανάγκη να θέσουμε κανόνες έτσι ώστε να παραμείνει δίκαιος ανταγωνισμός», προειδοποιούσε.

Το σκηνικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο άλλαξε κι άρχισε ο τρελός χορός των εκατομμυρίων, το οποίο δεν τον βρίσκει σύμφωνο, άλλωστε είναι της φιλοσοφίας πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και τις επιτυχίες. «Όχι μόνο δεν το θεωρώ προς την σωστή κατεύθυνση, εν μέρει το βρίσκω επικίνδυνο γιατί δεν υπάρχει πλέον καμία ισορροπία. Για παράδειγμα: Το 2004 η Βέρντερ απέκτησε τον Μίροσλαβ Κλόζε από την Καϊζερσλάουτερν αντί πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Τότε ήταν ένα απίστευτο ποσό ακόμη και για έναν διεθνή ποδοσφαιριστή. Σήμερα μιλάμε για πολλαπλάσια ποσά σε μεταγραφές στη Μπουντσεσλίγκα για να μην αναφέρω τις μεταγραφές που γίνονται στην Ευρώπη».

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

O Όλαφ Ρέμπε κλήθηκε να ανταποκριθεί σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη, το διάστημα που ανέλαβε αθλητικός διευθυντής της Βόλφσμπουργκ. Παρέλαβε μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και έπρεπε να προχωρήσει σε μειώσεις και σημαντικές αλλαγές. Πήγε σε στοχευμένες επιλογές, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι τα αποτελέσματα θα αργούσαν να φανούν στο γήπεδο εξ ου και οι μέτριες πορείες τα πρώτα δύο χρόνια.

Φέτος οι «λύκοι» κάνουν μια εξαιρετική πορεία βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με παίκτες που αποκτήθηκαν επί εποχής Ρέμπε. Ο Ρενάτο Στέφεν, απόκτημα από τη Βασιλεία τον Ιανουάριο του 2018, είναι ο καλύτερος παίκτης της γερμανικής ομάδας, ενώ ο επιθετικός Βουτ Βέγκχορστ των 15 γκολ είχε πάει στη Βόλφσμπουργκ, μετά από εισήγηση Ρέμπε-Λαμπαντία. Και οι 7-8 παίκτες του βασικού κορμού επέκτειναν φέτος τα συμβόλαιά τους, αν αυτό λέει κάτι…

ΌΤΑΝ ΕΓΙΝΕ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ» ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

Ο νέος αθλητικός διευθυντής του «Δικεφάλου» θεωρείται  από κάποιους «αντιδημοσιογραφικός», λιγομίλητος προς τα ΜΜΕ, αν και παραδέχεται ότι είναι απαραίτητη η σχέση και η επαφή ως κομμάτι της δουλειάς του. Πριν από ενάμιση χρόνο παρέμεινε στην δυτική Αγγλία, μετά την παραίτηση του από τη Χάντερσφιλντ, προκειμένου να είναι βασικός σχολιαστής για λογαριασμό βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού των αγγλογερμανικών μονομαχίες (Τότεναμ – Ντόρτμουντ, Σίτι – Σάλκε και Λίβερπουλ – Μπάγερν) για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2018-19. Πάντως, δεν αποδείχθηκε γουρλής για τις ομάδες της πατρίδας του, καθώς όλες αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του θεσμού.

«ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ»

Όταν δίπλα από το όνομα του Όλαφ Ρέμπε προστέθηκε το ταμπελάκι «boss», όπως αποκαλούνται στη Γερμανία οι αθλητικοί διευθυντές, ήταν ο τρίτος νεότερος σ’ ολόκληρη την  Μπουντεσλίγκα, μετά τον Γιόνας Μπολντ της Λεβερκούζεν και τον Αλεξάντερ Ρόζεν της Χόφενχαϊμ. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε εκείνο το διάστημα: «μπορείς να φτάσεις σε μια τόσο σημαντική θέση αν καταφέρεις να μπεις από νωρίς στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αν έχεις ικανότητες ξεχωρίζεις. Δεν είναι θέμα αν κάποιος είναι νέος ή μεγάλος, αλλά το πόσο καλός είναι κάποιος στη δουλειά του…».

ΜΟΛΙΣ Ο 3ος ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ!

Παρότι η σχέση του ΠΑΟΚ με το ομογενειακό στοιχείο ανέκαθεν ήταν έντονη, με χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες μετανάστες να βγάζουν το ψωμί τους στη Γερμανία, ο «Δικέφαλος» στο παρελθόν έχει  συνεργαστεί μόλις άλλη μία φορά με κάποιον ποδοσφαιράνθρωπο από τη χώρα του Φρανς Μπεκενμπάουερ και της μπύρας. Ήταν την περίοδο 1981-1983 όταν ο Χάιντς Χέερ είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και μέχρι τώρα ήταν ο μόνος Γερμανός που είχε εργαστεί στην Τούμπα. Επίσης, μόλις ένας ποδοσφαιριστής από τη Γερμανία έχει φορέσει την «ασπρόμαυρη» φανέλα κι αυτός ήταν ο αμυντικός Χόλγκερ Τρίμχολντ.

ΓΕΜΑΤΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ο Όλαφ Ρέμπε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, κουβαλώντας στις αποσκευές του μια γεμάτη ατζέντα με «καυτά» ζητήματα για τον ΠΑΟΚ της σεζόν 2020-21. Το καλοκαίρι αναμένεται, μεταφορικά και κυριολεκτικά, άκρως θερμό στη Μικράς Ασίας!

«Ως το τέλος της σεζόν, κρίνεστε όλοι», είπε ορθά κοφτά ο Ιβάν Σαββίδης στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη στέλνοντας το μήνυμα του ενόψει της επόμενης χρονιάς.

«Αποδέκτες» του μηνύματος; Ο Αμπέλ Φερέιρα και οι ποδοσφαιριστές. Βλέπετε, ο ερχομός του νέου αθλητικού διευθυντή είναι ο προάγγελος σημαντικών αλλαγών, που θα γίνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα μέσα στο καλοκαίρι και οι οποίες κατά ένα μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθούν από την πορεία και την εικόνα της ομάδας στα πλέι οφ και το κύπελλο.

Εκτός από το ανοικτό κεφάλαιο «προπονητής», υπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, βασικοί και αναντικατάστατοι την τελευταία τριετία, που θα αξιολογηθούν από τον Ρέμπε και στο τέλος της φετινής σεζόν θα αποφασιστεί το μέλλον τους στην ομάδα. Για αρκετούς παίκτες που τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν τον «Δικέφαλο» σε τίτλους και επιτυχίες, το κλίμα δεν είναι το καλύτερο, ωστόσο είναι στα πόδια τους η δυνατότητα να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Υπάρχουν τα ανοικτά ζητήματα των ανανεώσεων (Βιεϊρίνια, Μάτος, Μαουρίσιο), των ανενεργών ποδοσφαιριστών (Βέρνμπλουμ, Στοχ), των πωλήσεων (Γιαννούλης), των δανεικών (Ουάρντα, Κάτσε κ.α.), των νεαρών της Κ19 και φυσικά των μεταγραφών, που θα γίνουν σε μια νέα λογική και μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, εξαιτίας της πανδημίας και των προβλημάτων που έχει επιφέρει στο ποδόσφαιρο, ενώ υπάρχει πάντα και ο βραχνάς του Financial Fair Play.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία