Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ετοιμάζει βαλίτσες για Μιλάνο

Δημοφιλή

Ο 16χρονος Νίκος Μπότης δεν ξεχωρίζει μόνο για το ύψος του (1, 94 μ.), αλλά, κυρίως, για το ταλέντο του ως τερματοφύλακας. Σε τέτοιο βαθμό, που έπεισε… ολόκληρη Ιντερ να σκύψει πάνω από την περίπτωση του, κάνοντας επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του.

Οι εξελίξεις, μάλιστα, στο ζήτημά του θα είχαν «τρέξει» ακόμη πιο γρήγορα, αν δεν υπήρχε η πανδημία του κορονοϊού, που έκλεισε τα σύνορα (και) με την Ιταλία, έχοντας καταστήσει απαγορευτικά τα ταξίδια στη γειτονική χώρα. Αλλά, πώς ανακάλυψε η Ιντερ τον 16χρονο γκολκίπερ του Δικεφάλου;

Οι διακρίσεις του Μπότη στα διεθνή τουρνουά που έπαιρνε μέρος ως μέλος των ομάδων υποδομών του ΠΑΟΚ, έβαλαν το όνομα του στις λίστες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Ετσι, στις αρχές της περιόδου βρέθηκε στο Μιλάνο, προκειμένου να συμμετάσχει σε προπονήσεις με την αντίστοιχη ομάδα νέων της Μίλαν. Επαιξε, μάλιστα, και σε φιλικό παιχνίδι εναντίον της Μάνστεστερ Σίτι, το οποίο παρακολούθησαν και άνθρωποι της συμπολίτισσας Ιντερ. Και από τότε οι «νερατζούρι» δεν έπαψαν ν’ ασχολούνται με την περίπτωση. Στο «παιχνίδι», όμως, μπήκαν κι άλλες ιταλικές ομάδες. Ανθρωπος της Γιουβέντους βρέθηκε στη διάρκεια της σεζόν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τον νεαρό τερματοφύλακα στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αρη. Αλλά και η Κάλιαρι έστειλε εκπρόσωπό της στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η Ιντερ, όμως, είδε απ’ όλους πιο «ζεστά» το θέμα και, πλέον, απομένουν να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Ο παίκτης είχε υπογράψει τον περασμένο Σεπτέμβριο τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, όπως είχε συμβεί με άλλους πέντε παίκτες της ακαδημίας (Παναγιώτου, Κουλιεράκης, Κούτσιας, Σμυρλής και Τσίκος).

ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Με πατέρα βετεράνο καλαθοσφαιριστή (ο Δημήτρης Μπότης έφθασε να παίζει μέχρι την Α2 κατηγορία με την Ολύμπια Λάρισας), ο Νίκος Μπότης έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην ακαδημία του Γιώργου Πλίτση, βετεράνου τερματοφύλακα της ΑΕΛ. Γρήγορα μεταπήδησε στον Αγιαξ Λάρισας, όπου τον ανακάλυψαν οι σκάουτ του ΠΑΟΚ. Και σε ηλικία μόλις δέκα ετών, μετακόμισε οικογενειακώς το καλοκαίρι του 2014 στη Θεσσαλονίκη.

Στη φετινή σεζόν με την Κ-17 κάθισε εννέα φορές κάτω από την έναντι 14 του Δημήτρη Μοναστηρλή. Σε κάποια παιχνίδια, καθαρά για προληπτικούς λόγους, προτιμήθηκε να μείνει εκτός ενδεκάδας εξαιτίας κάποιων μικροτραυματισμών. Άλλωστε, και για τον επίσης διεθνή Μοναστηρλή ακούγονται πολύ καλά λόγια από τους ειδικούς, σχετικά με τις περαιτέρω προοπτικές του στο ποδόσφαιρο. Φέτος ο Μπότης ολοκληρώνει την Α΄ Λυκείου.

Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον της Ιντερ (όπως και άλλων πολύ μεγάλων και φημισμένων ιταλικών ομάδων) για έναν παίκτη των υποδομών του ΠΑΟΚ είναι, αν μη τι άλλο, ιδιαίτερα τιμητικό για την ακαδημία του Δικεφάλου (πριν δύο χρόνια είχε μετακινηθεί στην ομάδα νέων της Νάπολι ο Γιώργος Βρακάς, ένα ακόμη «προϊόν» της ασπρόμαυρης ακαδημίας). Και τα οφέλη, που προκύπτουν για τον ΠΑΟΚ από την επικείμενη μεταγραφή του Μπότη στην Ιντερ δεν εξαντλούνται μόνο στα αντίστοιχα οικονομικά. Υπάρχουν και τα παράπλευρα οφέλη, κάθε άλλο παρά ασήμαντα. Η… πόρτα που ανοίγει με ένα κλαμπ του μεγέθους της Ιντερ, όπως και η περαιτέρω ισχυροποίηση του brand name της ακαδημίας του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό είναι μερικά από αυτά.

ΑΧΩΡΙΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΛΗ

Με τον έτερο τερματοφύλακα της Κ-17, τον Δημήτρη Μοναστηρλή (εντάχθηκε στο Δικέφαλο ένα χρόνο νωρίτερα, προερχόμενος από τον ΠΑΟΝΕ), ο Μπότης ακολουθεί κοινή πορεία όλα τα τελευταία χρόνια στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, ακόμη και στις «μικρές» εθνικές ομάδες. Την περασμένη σεζόν οι δύο τους μοιράστηκαν το χρόνο συμμετοχής στην ομάδα νέων Κ-15, όπως ακριβώς συνέβη και στο περσινό φάιναλ φορ της Λαμίας. Ο Μπότης αγωνίστηκε στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό (2-1) και ο Μοναστηρλής στον τελικό με τον Αρη (3-1).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία