Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εθνικές γεμάτες από ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Η υπεροχή της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ δεν καταδεικνύεται μόνο από τους τίτλους που κατακτά, αλλά και από την πολυάριθμη παρουσία ποδοσφαιριστών της στις μικρές εθνικές ομάδες.

Μετά από σχεδόν ενάμισι χρόνο αναγκαστικής-λόγω covid-απραξίας, επανεκκινούν οι δραστηριότητες στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα σε επίπεδο νέων και παίδων. Η αρχή έγινε τις προηγούμενες ημέρες, όταν οι νεαροί διεθνείς μας κλήθηκαν για τις πρώτες προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στην Αθήνα. Συνολικά (σε νέων και παίδων) κλήθηκαν 51 ποδοσφαιριστές και, από αυτούς, οι δεκαέξι ανήκουν στον ΠΑΟΚ. Με άλλα λόγια, σχεδόν το ένα τρίτο των διεθνών, που απαρτίζουν τις δύο συγκεκριμένες εθνικές ομάδες, ανήκει στη δύναμη του Δικεφάλου. Το… «φαινόμενο», βέβαια, δεν προκαλεί κάποια έκπληξη, μια και κατά κοινή παραδοχή ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη και πιο άρτια Ακαδημία στην Ελλάδα.

Το ποσοστό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό στην παίδων, όπου συνολικά εννέα παίκτες του ΠΑΟΚ συμμετείχαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, σε προπονήσεις υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Αλέξανδρου Αλεξιάδη. Αυτοί ήταν οι Σπύρος Αγγελίδης, Κώστας Καστίδης, Νίκος Δεληγιάννης, Χαράλαμπος Γεωργιάδης, Γιάννης Γκιτερσός, Δημήτρης Κώττας, Κώστας Γκούμας, Αλέξανδρος Αδάμ και Μηνάς Βασιλειάδης.

Ο Ολυμπιακός είχε έξι παίκτες (Εξαρχος, Κωστούλας, Μοίρας, Σταράκης, Αρσενίδης και Μαυρόπουλος),τέσσερις ο Παναθηναϊκός (Πιτσιωτής, Διαμαντής, Λιατίφης, Καλοσκάμης), δύο η ΑΕΚ (Γιαματζίδης, Σκιαδαρέσης) και από έναν οι Αστέρας Τρίπολης (Βαλληνδράς), ΟΦΗ (Φαϊτάκης) και Ατρόμητος (Τσαγγάρης).

Εξάλλου, το περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις της εθνικής νέων, η οποία άρχισε την προετοιμασία της για τις επίσημες υποχρεώσεις της τον Νοέμβριο. Στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή Τάσου Θέου βρέθηκαν επτά παίκτες του ΠΑΟΚ, οι Δημήτρη Μοναστηρλής, Κώστας Κουλιεράκης, Τίτος Κουτεντάκης, Βασίλης Κιτσάκης, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Ζήσης Τσίκος και Λάμπρος Σμυρλής.

Ο Ολυμπιακός έχει έξι παίκτες στη νέων (Καλογερόπουλος, Χριστοφιλόπουλος, Κίτσος, Ντόι, Καράκουτης και Λιάτσος), τρεις η ΑΕΚ (Αγγελόπουλος, Χριστόπουλος Απ. και Τσιόκρης), από δύο ο Ατρόμητος (Καραμάνης, Τζαβίδας) και ο Αρης (Σάλιαρης και Δασκαλάκης) και από έναν ο Αστέρας Τρίπολης (Χριστόπουλος Ηλ.), Εργοτέλης (Ψιμόπουλος), Κηφισιά (Σμπώκος), Παναθηναϊκός (Κρυπαράκος), Λάρισα (Ζησιούλης). Εξάλλου, δύο παίκτες αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, ο Κεραμίτσης ανήκει στην Εμπολι κι ο Κόκκας στην Αούστρια Κλάγκενφουρτ.

Το Νοέμβριο, σε όμιλο που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας, η εθνική νέων θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, τη Ρωσία και τα Νησιά Φερόε, με στόχο να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις (υπό προϋποθέσεις μπορεί να συνεχίσει και ως 3η) και να προκριθεί στην επόμενη προκριματική φάση (ελίτ), που θα διεξαχθεί την επόμενη άνοιξη στην Πορτογαλία. Απώτερος στόχος είναι η πρόκριση στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Σλοβακίας από τις 18 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου 2022.

ΑΣΤΕΙΕΣ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΕΣ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η παρουσία εννέα παικτών του ΠΑΟΚ στην εθνική παίδων προκάλεσε την πικρόχολη αντίδραση μερίδας του «ερυθρόλευκου» Τύπου, που έσπευσε να τη συνδυάσει με το πρόσωπο του προπονητή (μέχρι πρότινος ο Αλεξιάδης εργάζονταν στην Ακαδημία του Δικεφάλου). Η «απάντηση», βέβαια, ήρθε λίγες ημέρες αργότερα, όταν ανακοινώθηκαν οι κλήσεις για την εθνική νέων, όπου κι εκεί ο ΠΑΟΚ έχει τους περισσότερους παίκτες από κάθε άλλη ομάδα. Κι όπως είναι γνωστό, ο εκεί ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Θέος (Θεσσαλονικιός στην καταγωγή) έχει δουλέψει για τέσσερα χρόνια (2014-18) στην ακαδημία του Ολυμπιακού κι άλλα τόσα (2009-13) στην αντίστοιχη του Αρη…

Προηγούμενο άρθροΣτο OPEN το Ριέκα-ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΣτη Ρόζεμποργκ ο Περέιρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Κουλιεράκης μένει εκεί που είναι

Δεν αλλάζει εκπροσώπηση ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, με την εταιρία «Prosport» να ανακοινώνει τη συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας της...

Στην ίδια κατηγορία