Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εστησαν πάρτι στο «Βικελίδης»

Δημοφιλή

Το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής μεταξύ του Αρη και του ΠΑΟΚ στην έδρα των «κίτρινων» για τη σεζόν 1994-95 επρόκειτο αρχικά να διεξαχθεί στις 20 Νοεμβρίου. Ο διαιτητής του αγώνα, όμως, Περικλής Βασιλάκης αποφάσισε να το αναβάλει. Δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά…

Σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση του Σκάι, η φίλαθλη (και μη) Ελλάδα έβλεπε αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, οπαδούς των δύο ομάδων να σπάζουν τα κιγκλιδώματα, να μπαίνουν ανενόχλητοι στον αγωνιστικό χώρο και να συμπλέκονται μεταξύ τους. Η επέμβαση της αστυνομίας ήρθε με καθυστέρηση, αφού το κακό είχε γίνει. Το τερέν είχε γίνει πλέον ακατάλληλο για ποδόσφαιρο και συνολικά το γήπεδο δεν πληρούσε τους όρους ασφαλείας, ούτε για τους διαγωνιζόμενους, ούτε για τον κόσμο, που σχεδόν είχε γεμίσει τις εξέδρες.

Το βασικό μέλημα των παραγόντων των δύο ομάδων στα αποδυτήρια ήταν πώς θα κατάφερναν να μην έχουν σοβαρές επιπτώσεις από την αναπόφευκτη ματαίωση του ματς. Και το κατάφεραν, έχοντας ως… σύμμαχο τον Βασιλάκη, που έκρινε ότι οι δύο ΠΑΕ δεν ευθύνονταν για τα επεισόδια.

ΤΑ «ΦΟΡΤΩΣΑΝ» ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πριν τη σύνταξη του φύλλου αγώνα, ο διαιτητής συνομίλησε τόσο με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΑΕ Γιώργο Δέδε, όσο και με τον αθλητικό δικαστή Νίκο Χατζάκη. Κατά την απολογία τους, οι δύο ΠΑΕ τα «φόρτωσαν» όλα στην αστυνομία. Καθεμία τιμωρήθηκε τελικά με πρόστιμο 150 χιλιάδων δραχμών, χωρίς να έχουν την παραμικρή άλλη συνέπεια.

Το παιχνίδι ορίστηκε εκ νέου να διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου 1994. Σε κάθε ομάδα διατέθηκαν από εννέα χιλιάδες εισιτήρια, ενώ η αστυνομία κράτησε κλειστή τη θύρα 2. Τα αποκόμματα των εισιτηρίων του αναβληθέντα αγώνα δεν είχαν ισχύ, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να διεξαχθεί μπροστά σε λιγοστούς φιλάθλους (διατέθηκαν μόλις 3587 εισιτήρια). Στους οργανωμένους του ΠΑΟΚ αναλογούσαν δύο χιλιάδες εισιτήρια. Διέθεσαν τα μισά απ’ αυτά, ενώ η ΠΑΕ είχε καλύψει τη μισή τιμή από την αξία τους (καθένα κόστιζε 2000 δραχμές).

Ο Δικέφαλος κυριάρχησε στο ματς, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τουρσουνίδη, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα, πετυχαίνοντας δύο γκολ (22΄ και 57΄). Τα γκολ των Λαγωνίδη (61΄) και Μπότζιεκ (90΄) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Δικεφάλου.

Aρης: Καρκαμάνης, Κολτσίδας (21΄ Κωνσταντινίδης), Μαυρογενίδης, Μητσόπουλος, Στρατηλάτης, Ιβάν, Μπουγιουκλής (67΄ Σαμώλης), Σαπουντζής, Κωφίδης, Λόντσαρ, Τσολερίδης.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Καπετανόπουλος (86΄ Καρασαββίδης), Ζαφειρίου, Αλεξίου, Γιουκούδης, Φαν Ρόι, Τουρσουνίδης, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Ζουμπούλης (71΄ Χάβος), Μπότσιεκ.

ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΡΙΜ

Δεν είχε περάσει πολύ ώρα μετά το τέλος του αγώνα, όταν ο Θωμάς Βουλινός ανακοίνωνε στους παίκτες του έξτρα πριμ πέντε εκατομμυρίων δραχμών. Ούτως ή άλλως, βάσει εσωτερικού κανονισμού, κάθε ποδοσφαιριστής δικαιούνταν πριμ 300 χιλιάδων δραχμών για την εκτός έδρας νίκη επί του Αρη. Μια μέρα, όμως, μετά, ο Σταύρος Σαράφης τους ενημέρωνε ότι ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ομάδας ακύρωνε την εξαγγελία του για το έξτρα πριμ!

Τι είχε συμβεί; Ο Βουλινός είχε ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, για την απόφαση του να επιβάλλει απαγόρευση δηλώσεων. Μ’ αυτόν τον τρόπο αντιδρούσε προς τον Τύπο και σε ορισμένα δημοσιεύματα, τα οποία χαρακτήριζε συκοφαντικά για την ομάδα του. Την επομένη του αγώνα, ο Βουλινός διαπίστωσε ότι η απόφαση του δεν είχε γίνει σεβαστή από όλους τους παίκτες. Ο Τουρσουνίδης είχε δώσει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, όντας μάλιστα στο στούντιο, ενώ κι ο Λαγωνίδης είχε κάνει δηλώσεις (μέσω τηλεφώνου) στον ίδιο σταθμό. Πήρε την απόφαση, έτσι, να πάρει πίσω την υπόσχεση του για καταβολή έξτρα πριμ, «τιμωρώντας» μ’ αυτόν τον τρόπο την… ανυπακοή των παικτών.


Τελευταία νέα

Xειρουργείο για Τσαούση

Σε επέμβαση στους κοιλιακούς πρόκειται να υποβληθεί ο Μάριος Τσαούσης. Ο νεαρός αριστερός μπακ, που φέτος έπαιξε ως δανεικός από...

Στην ίδια κατηγορία