Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επόμενος…. σταθμός το Συμβούλιο της Επικρατείας

Δημοφιλή

Χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας και πλέον από την έγκριση στις 19 Ιουνίου-από πλευράς συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης-του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ προκειμένου την Πέμπτη να υπάρξει η αντίστοιχη έγκριση και από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παρ’ όλα αυτά, ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς… πανηγύριζε στη δήλωσή του ότι «με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, που σημαίνει ότι στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα θα εκκινήσουν τα έργα ανάπλασης στην Τούμπα».

Στην ουσία του πράγματος; Το επόμενο βήμα θα είναι το προσεχές διάστημα (μέχρι τα τέλη Αυγούστου) να σταλεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο σχετικός φάκελος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε με Προεδρικό Διάταγμα να εγκριθεί η έναρξη του έργου. Το πότε αυτό θα εκδοθεί, δεν μπορεί να προσδιοριστεί με μεγάλη χρονική ακρίβεια, ωστόσο στον ΠΑΟΚ ελπίζουν ότι η οριστική εξέλιξη θα έχει καταγραφεί πριν φύγει το 2021. Με απώτερο στόχο, το επόμενο καλοκαίρι η περιοχή του γηπέδου και γύρω απ’ αυτήν ν’ αρχίσει να μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο εργοτάξιο.

Οσο για την έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής; Αυτή σημαίνει ότι έγινε αποδεκτή η χάραξη συντεταγμένων, πολεοδομικών και ρυμοτομικών γραμμών, συνεπώς και ο καθορισμός κοινόχρηστων, κοινωφελών και οικοδομήσιμων χώρων.

Προηγούμενο άρθροTo backstage της νίκης (video)
Επόμενο άρθροΜοιράζει… «πόνο»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χωρίς Σχίζα κόντρα στην ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ

Την προετοιμασία του για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Αθήνα ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ, με τον Στάθη Νερατζάκη να...

Στην ίδια κατηγορία