Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Sunday, August 16, 2026

Eπιασαν δουλειά οι γυναίκες ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ

Δημοφιλή

Η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του ΠΑΟΚ άνοιξε και επίσημα την προετοιμασία της ενόψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, με πρώτο σταθμό τους αγώνες του πρώτου προκριματικού γύρου του UEFA Women’s Champions League, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 22 και 25 Ιουλίου στη Βέροια.

Πριν από την έναρξη των προπονήσεων, οι αθλήτριες υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εργομετρικές και σωματομετρικές εξετάσεις, ώστε το τεχνικό επιτελείο να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της φυσικής τους κατάστασης και να σχεδιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα προετοιμασίας.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον εργοφυσιολόγο Αναστάσιο Ζιώγα σηματοδοτώντας το πρώτο βήμα της προετοιμασίας, με στόχο η ομάδα να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις που ακολουθούν.

Το εργομετρικό πρωτόκολλο περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, μέτρηση της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου (VO2max), εντοπισμό του αναερόβιου κατωφλίου και της vVO2max, ισοκινητικές μετρήσεις δύναμης τετρακεφάλων και οπίσθιων μηριαίων, αξιολόγηση μυϊκών ανισορροπιών, μέτρηση αλτικής και εκρηκτικής ικανότητας, ευκαμψίας, ενεργειακής δαπάνης, καθώς και τον καθορισμό των ατομικών προπονητικών ζωνών.

 



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here




Τελευταία νέα

Θύρα 4 για Κωνσταντέλια: «Η σημαία να μείνει για πάντα στον ιστό της!»

Ο ΣΦ ΠΑΟΚ Θύρα 4 εξέδωσε ανακοίνωση στους λογαριασμούς της στα social media αναφορικά με το θέμα του Γιάννη...

Στην ίδια κατηγορία