Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επέστρεψαν ξανά στο… «σπίτι» τους

Δημοφιλή

Την περασμένη περίοδο δεν φορούσαν τα ασπρόμαυρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και νεοφερμένοι, κάθε άλλο. Επτά παίκτες επέστρεψαν από δανεισμούς για να διεκδικήσουν θέση στο ρόστερ

Για κάποιους από αυτούς δεν είναι και η πρώτη φορά, που γυρίζουν στην Τούμπα μετά από μια περίοδο δανεισμού. Και η περίπτωση του Αμρ Ουάρντα συνιστά ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Για τον Αιγύπτιο η φετινή μοιάζει ως η τελευταία ευκαιρία να κερδίσει, χωρίς… αστερίσκους, μια θέση στο ρόστερ. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός είναι παίκτης του ΠΑΟΚ τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, ωστόσο σ’ αυτό το διάστημα έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Δικεφάλου μόνο σε δύο ξεχωριστά εξάμηνα. Στο β΄ μισό της σεζόν 2017-18 (όταν αποκτήθηκε από τον Παναιτωλικό) κατέγραψε 14 συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ στο πρώτο μισό της σεζόν 2018-19 (μεσολάβησε ο δανεισμός του στον Ατρόμητο) είχε 22 συμμετοχές και ένα γκολ. Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο παρέμενε σταθερά μακριά από την Τούμπα (δανεικός ξανά στον Ατρόμητο, αλλά και στην ΑΕΛ), στην οποία θα προσπαθήσει επιτέλους να εδραιωθεί.

Kάθε ρεκόρ δανεισμών έχει σπάσει ο Νίκος Μελίσσας. Για τον 27χρονο τερματοφύλακα ο Βόλος ΝΠΣ ήταν η πέμπτη ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε με τη μορφή του δανεισμού από τον ΠΑΟΚ, αφού είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια-κατά σειρά-ο Φωκικός, ο Ηρακλής Ψαχνών, η Σπάρτη και η Λαμία. Με καταγωγή από τη Φλώρινα, ο 27χρονος γκολκίπερ ανήκει στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2007 (!), ωστόσο έχει αγωνιστεί μόλις πέντε φορές κάτω από την εστία του Δικεφάλου (και τις πέντε επί θητείας Ιγκόρ Τούντορ). Οσο για τον Ροντρίγκο Ρέι, δεν «έπιασε» την πρώτη χρονιά που έφθασε στην Τούμπα (τη σεζόν 2017-18 έχασε τη θέση του βασικού από τον Πασχαλάκη). Μέχρι που πέρσι πήγε δανεικός στη μεξικάνικη Πατσούκα και στη Γοδόι Κρουζ.

Γεννημένος στις 20 Μαΐου 2000 στις Σέρρες, ο Απόστολος Διαμαντής αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ πριν από τέσσερα χρόνια. Οι εμφανίσεις με τον Πήγασο (ομάδα νέων του Πανσερραϊκού) και, κυρίως, με τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Σερρών τράβηξαν την προσοχή των ανθρώπων του Δικεφάλου. Ο Διαμαντής αγωνίζονταν ως αμυντικός χαφ, αλλά και σε αρκετά παιχνίδια ως «οχτάρι». Στην Κ-19 του Δικεφάλου, όμως, καθιερώθηκε ως κεντρικός αμυντικός. Mε την ομάδα του Βόλου αγωνίστηκε συνολικά δεκαοχτώ φόρες (σε πρωτάθλημα και κύπελλο).

Ο Μάριος Τσαούσης (γεννημένος στις 11 Μαΐου 2000) άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά γρήγορα εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών του Ηρακλή. Και το 2010, σε ηλικία δέκα χρόνων, ντύθηκε στ’ ασπρόμαυρα. Η πορεία του στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ ήταν σταθερά ανοδική. Και μόνο για λίγο ανακόπηκε, όταν πριν τέσσερα χρόνια υπέστη εξάρθρωση μεταταρσίου σε εκτός έδρας παιχνίδι της Κ-17 εναντίον της αντίστοιχης της Ξάνθης και αναγκάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για την αποκατάσταση της ζημιάς. Εξαιτίας της σοβαρότητας του τραυματισμού, ο ταλαντούχος αριστερός μπακ έμεινε για πέντε μήνες εκτός αγώνων. Στην ομάδα του Βόλου έπαιξε συνολικά δεκαέξι φορές στη διάρκεια της περασμένης σεζόν.

O Zήσης Χατζηστραβός ξεχώρισε με την παρουσία του την περασμένη σεζόν φορώντας τη φανέλα του Καραϊσκάκη Αρτας στη Σούπερ Λιγκ 2. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός (αγωνίζεται και ως 10άρι και ως 8άρι) συμμετείχε σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας εννέα γκολ. Με καταγωγή από τη Νιγρίτα, ανήκει στον ΠΑΟΚ από το 2013, όταν και αποκτήθηκε από την ακαδημία του Πανσερραϊκού.

ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ο Κώστας Μπαλογιάννης είχε πάρει μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ και πριν δύο χρόνια. Γεννημένος στις 8 Φεβρουαρίου 1999 στα Τρίκαλα, εντάχθηκε από μικρός στις υποδομές του Δικεφάλου, όταν η οικογένεια του μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Συνέχισε στην ακαδημία της Άρσεναλ, ενώ το καλοκαίρι του 2016 έκανε το άλμα στο εξωτερικό, μεταπηδώντας στην Τσβόλε. Με την ολλανδική ομάδα συμμετείχε σε αγώνες του πρωταθλήματος νέων, ενώ πήρε μέρος και στην προετοιμασία με τους μεγάλους της Τσβόλε. Ενάμισι χρόνο αργότερα θέλησε να κλείσει το κεφάλαιο της Ολλανδίας. Και η πρώτη του επιλογή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ήταν ο ΠΑΟΚ. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, κέρδισε τις πρώτες του εμπειρίες από τη Σούπερ Λιγκ, συμμετέχοντας σε 22 ματς πρωταθλήματος με το Βόλο.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Έχασε τον Νάγκελσμαν η Μπάγερν

Τέλος στις υποθέσεις και στα σενάρια που έφερναν τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν κοντά στη Μπάγερν Μονάχουν, αφού ο Γερμανός τεχνικός...

Στην ίδια κατηγορία