Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έπεσαν σε… τοίχο ελβετικό

Δημοφιλή

Η εισήγηση σκάνδαλο της ΕΕΑ, που απ΄ ό,τι αποδεικνύεται από τις καταγγελίες, που ακολούθησαν, δεν έχει καμιά αξιοπιστία, ήταν η αφορμή για να αναλάβει δράση η κυβέρνηση, προσπαθώντας να “αδειάσει” την ΕΠΟ. Ό,τι κατά σύμπτωση(;) προσπαθεί να πετύχει εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός!

Δίνοντας την υπόθεση στον υπουργό επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτη, η κυβέρνηση στόχευσε στην εγκαθίδρυση μιας προσωρινής διοικούσας επιτροπής, πιθανότατα με τον Ντέμη Νικολαίδη στην κεφαλή, περιορίζοντας σε διακοσμητικό ρόλο την ΕΠΟ και μάλιστα το σενάριο προέβλεπε και ματαίωση των εκλογών στην Ομοσπονδία. Λογάριασε, όμως, χωρίς ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ.

Οι διεθνείς συνομοσπονδίες δεν έχουν καμιά διάθεση να απεμπολήσουν το αυτοδιοίκητο και ο υπουργός επικρατείας γύρισε άπραγος από την Ελβετία, όπου συνάντησε αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ.

Στην Ελβετία μετέβη και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, για να ενημερωθεί για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο Γραμμένος επέστρεψε στην Αθήνα και χθες, στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, ενημέρωσε τα μέλη της “οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το καλοκαίρι, δεν αλλάζει τίποτα, δεν υπάρχει θέμα διοικούσας επιτροπής, μην ακούτε ότι λέγεται”.

Τα σχέδιο της κυβέρνησης, αφού ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ στηρίζουν την ΕΠΟ και τις υφιστάμενες διαδικασίες, δεν πέρασε κι έτσι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναδίπλωση.

Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, ο στόχος πλέον είναι να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ και να έχει λειτουργική και οργανική ανεξαρτησία, κάτι που θέλει ο Ολυμπιακός. Κι αυτό, βέβαια δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς δεν θα το επιτρέψουν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

Σε ότι αφορά το θέμα της τροπολογίας που πέρασε άρον άρον η κυβέρνηση, μετά την εισήγηση σκάνδαλο της ΕΕΑ, που επιχειρεί να κρατήσει τον ΠΑΟΚ σε καθεστώς ομηρίας, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να ισχύσει μεσούσης της σεζόν.

“Αυτές οι παραβάσεις θα τιμωρούνται άμεσα με αφαίρεση από 5 ως 10 βαθμούς” επανέλαβε χθες ο κ. Γεραπετρίτης, αλλά και αυτή η αλλαγή δεν πρόκειται να περάσει από τη ΦΙΦΑ, καθώς οι αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα γίνονται μόνο το καλοκαίρι.

Οι όποιες εξελίξεις θα τρέξουν προς το τέλος του μήνα, όταν η κυβέρνηση λέει ότι περιμένει τις ηγεσίες ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ στην Αθήνα για να υπογράψουν μια… συνεργασία για την ανασύνταξη του ποδοσφαίρου.

Είναι φυσικά, απορίας άξιον, πως η κυβέρνηση έχει βαλθεί να φέρει άρον άρον αλλαγές στο ποδόσφαιρο, που παλεύει να φέρει εδώ και καιρό μόνο ο Ολυμπιακός, με αφορμή μια εισήγηση σκάνδαλο, μιας επιτροπής που ελέγχεται από την ίδια.

Κι όλα αυτά, σε μία εποχή, που στο πρωτάθλημα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, δεν υπάρχουν επεισόδια στα γήπεδα, υπάρχει αύξηση των εισιτηρίων και πολύ καλύτερες και πιο δίκαιες διαιτησίες απ΄ ό,τι στο παρελθόν.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΘΙΓΜΕΝΟΥΣ

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η εισαγγελέας εφετών, Βιργινία Σακελλαροπούλου, ζήτησε να γίνει έρευνα για την απόφαση της ΕΕΑ και τον ρόλο Αυγενάκη κι αυτός που θίχτηκε είναι ο Ολυμπιακός!

Ο Σάββας Θεοδωρίδης, που ανέλαβε αυτή τη δουλειά, ως επίτιμος πρόεδρός του, ζήτησε να ανοίξει το κινητό της εισαγγελέως για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος!

Παράλληλα, ο Θεοδωρίδης κατέθεσε μηνύσεις κατά του Μάκη Γκαγκάτση και του Λευτέρη Δούκα για… ρητορική διχασμού και μίσους!!!

Μ΄ αυτή την κίνηση, ο Θεοδωρίδης επιβεβαίωσε ότι λειτουργεί για λογαριασμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που χθες είχε ανακοινώσει ότι θα καταθέσει μηνύσεις.

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟΥ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει χαθεί από το προσκήνιο τις τελευταίες μέρες, αφού η κυβέρνηση τον έβγαλε στον… πάγκο, μετά την αναστάτωσε που προκάλεσε η επιτροπή την οποία ο ίδιος όρισε.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, που μετρά αντίστροφα σ΄ αυτή τη θέση, έκανε ένα… δώρο στη Λάρισα, καθώς ενέκρινε ένα κονδύλιο 450.000 ευρώ για έργα στο Αλκαζάρ (υπήρχε ευχαριστήρια ανακοίνωση Κούγια), αλλά έχει βγάλει από την ατζέντα του, απ΄ ό,τι φαίνεται, το γηπεδικό θέμα του ΠΑΟΚ.

Το θέμα του Καυτανζογλείου έχει βαλτώσει, αφού ούτε έλυσε η κυβέρνηση το θέμα νομοθετικά για να μπορεί να το μισθώσει ο ΠΑΟΚ με όρους που είναι συμβατοί με την αγορά, ούτε κάποια πρωτοβουλία έχει παρθεί.

Όπως όλα δείχνουν, ο ΠΑΟΚ δεν θα προλάβει να μπει στο Καυτανζόγλειο τη νέα σεζόν και μαζί πάει πίσω και η νέα Τούμπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία