Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επαιξαν μπάλα μόνο στο… αεροδρόμιο

Δημοφιλή

Πολλοί παίκτες έκαναν τον… κόπο και ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, χωρίς ποτέ, όμως, να ντυθούν στα ασπρόμαυρα.

Στις 30 Ιουνίου 2001 έφθανε στην Ελλάδα ο 27χρονος Αργεντινός επιθετικός Λάζαρο Λιούνι. Από την Τούμπα είχε αποχωρήσει-με προορισμό την Ιταλία και την Ουντινέζε-ο Δημήτρης Ναλιτζής και στο Δικέφαλο έψαχναν μια λύση για την κορυφή της επίθεσης. Ο λατινοαμερικάνος φορ είχε ήδη εμπειρίες από την Ευρώπη, αφού αγωνίζονταν στην Τσεχία, πρώτα με τη φανέλα της Λίμπερετς και στη συνέχεια της Σπάρτα Πράγας.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, πάντως, δεν «καίγονταν» για την απόκτηση επιθετικού. Και σε συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Μπατατούδη του ξεκαθάρισε ότι θα ήταν προτιμότερο τα χρήματα, που σκόπευε να δαπανήσει για την απόκτηση του Λιούνι, να τα έδινε στους παίκτες της ομάδας και να εξοφλούσε τα οφειλόμενα προς αυτούς χρήματα.

Όταν, τελικά, ο Αργεντινός επιθετικός συνάντησε τον Μπατατούδη στην Αθήνα, άκουσε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να του προτείνει-αφού πρώτα υπογράψει στον ΠΑΟΚ-να πάει δανεικός σε άλλη ομάδα. Η πρόταση, ωστόσο, απορρίφθηκε από τον μάνατζερ του παίκτη και έτσι το «φλερτ» των δύο πλευρών δεν κατέληξε σε γάμο. Κι όπως απέδειξε η μετέπειτα πορεία του Λιούνι, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε και τίποτα σπουδαίο.

Ο ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ ΚΑΙ Η ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ

Στις 22 Δεκεμβρίου 2008 έφθασε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Σουμαΐλα Κουλιμπάλι. Στα 30 του χρόνια, ο επιθετικός από το Μάλι ήταν έτοιμος ν’ αφήσει πίσω του μια θητεία οχτώ και πλέον χρόνων στο γερμανικό πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα της Φράιμπουργκ και της Γκλάντμπαχ. Ο Αφρικανός επρόκειτο να υπογράψει συμβόλαιο δυόμισι χρόνων με τον ΠΑΟΚ, που θα του απέφερε σχεδόν 700 χιλιάδες ευρώ. Υπήρχε, βέβαια, και μια «λεπτομέρεια», που δεν είχε διευθετηθεί. Ναι μεν ο Κουλιμπάλι είχε ειδοποιηθεί από την Γκλάντμπαχ να ψάξει ομάδα για τη συνέχεια της καριέρας του, ωστόσο οι Γερμανοί δεν θα τον άφηναν και ελεύθερο, αλλά επιδίωκαν και κάποιο οικονομικό όφελος από την παραχώρηση του. Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να δώσει χρήματα στην Γκλάντμπαχ, στην οποία ο Κουλιμπάλι παρέμεινε… αναγκαστικά για άλλους έξι μήνες, πριν μετακομίσει στη Φρανκφούρτη.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

To βράδυ της 27ης Ιανουαρίου 2009 έφθανε στο αεροδρόμιο Μακεδονία ο Λεβόν Πατσαγιάν (η αρχική συμφωνία προέβλεπε τον δανεισμό του από τη σουηδική Γκάις μέχρι τη λήξη της σεζόν). Τελικά ο διεθνής Αρμένιος επέστρεψε άπραγος στη Σουηδία. Τι είχε συμβεί; Η επίσημη εκδοχή του ναυαγίου ήταν οι αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις, που ξαφνικά πρόβαλλε ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή. Η ανεπίσημη-πλην πραγματική-αιτία για τη μη απόκτηση του Λεβόν Πατσαγιάν ήταν το γεγονός ότι ο Αρμένιος είχε πρόβλημα όρασης στο δεξί του μάτι, όπως έδειξαν οι ιατρικές εξετάσεις

ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Το καλοκαίρι του 2016 ο Λιούμπος Μίχελ είχε καταλήξει στον 33χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Ματέους, τον οποίο γνώριζε καλά από τη θητεία του στο ουκρανικό πρωτάθλημα με την Ντνίπρο (από την ίδια ομάδα είχαν ήδη αποκτηθεί οι Μάτος και Σάκχοφ). Οντας ελεύθερος να διαπραγματευτεί με ομάδα της αρεσκείας του, ο Ματέους έφθασε στη Θεσσαλονίκη για να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο συνεργασίας με το Δικέφαλο. Ωστόσο, τελευταία στιγμή ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον της κινεζικής Σιγιαζουάνγκ, την οποία και τελικά προτίμησε (παραμένει και σήμερα κάτοικος της αχανούς ασιατικής χώρας). Ο Μίχελ, πάντως, καθόλου δεν άργησε να βρει το «διάδοχο» του στον ΠΑΟΚ. Επρόκειτο για τον Μπίσεσβαρ, τον οποίο ουσιαστικά κρατούσε σε αναμονή, ανάλογα και με το πώς θα εξελίσσονταν η υπόθεση του Ματέους.

ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πριν από ένα χρόνο (19 Ιουλίου 2019) ο Φάμπιο Κοεντράο έκανε την εμφάνιση του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία), όντας κοντά σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ.

Mε θητεία, μεταξύ άλλων, και στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πορτογάλος αριστερός μπακ προέρχονταν από μια «γεμάτη» σεζόν στο πρωτάθλημα της χώρας του με τη Ρίο Αβε. Και σε ηλικία 31 ετών, όντας ελεύθερος, έμοιαζε μια καλή λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι δύο πλευρές τα είχαν βρει στο οικονομικό κομμάτι, αλλά ο Κοεντράο υπαναχώρησε, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Ο Πορτογάλος δεν είχε προχωρήσει σε συμφωνία με κάποια άλλη ομάδα, μέχρι που τον περασμένο Ιανουάριο έγινε γνωστό ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση, πριν καν συμπληρώσει τα 32 του χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα προσέφερε ο Κοεντράο στον ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που τελικά οι δύο πλευρές θα επικύρωναν την αρχική τους συμφωνία. Αυτός που σίγουρα ευνοήθηκε από τη συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν ο Δημήτρης Γιαννούλης, o oποίος άρπαξε την ευκαιρία και καθιερώθηκε ως βασικός με την ασπρόμαυρη φανέλα.

ΑΝΤΙ ΤΟΥΜΠΑ, ΠΗΓΕ ΚΑΛΙΑΡΙ

Δύο χρόνια πριν και, πιο συγκεκριμένα, το Μάιο του 2018, ο 36χρονος αμυντικός Ντάριο Σρνα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές συζητήσεις με τον Λιούμπος Μίχελ. Συμβόλαια δεν υπεγράφησαν, μια και ο Ρουτσέσκου δεν ήταν «ζεστός» για την απόκτηση του Κροάτη αμυντικού, ο οποίος είχε τερματίσει τη 15ετή (!) θητεία του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο Σρνα, βέβαια, δεν χάθηκε, αφού τις ημέρες που ακολούθησαν, υπέγραψε συμβόλαιο με την Κάλιαρι διάρκειας ενός + ενός χρόνου. Στην Ιταλία παρέμεινε τελικά για ένα χρόνο, αφού το περασμένο καλοκαίρι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Ο ΔΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Στις αρχές Αυγούστου 2002 έφθασε στη Θεσσαλονίκη ο Δανός κεντρικός αμυντικός Γιάκομπ Λάουρσεν (στον ΠΑΟΚ αναζητούσαν ενίσχυση στα στόπερ, αφού είχαν αποχωρήσει οι Κατσαμπής και Κουλακιώτης). Με τετραετή θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ ως παίκτης της Ντέρμπι Κάουντι και με παρουσία στο Μουντιάλ του 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας, ο 31χρονος Λάουρσεν έμοιαζε μια καλή λύση, έστω και αν η προοπτική ήταν να παίξει ως δανεικός από τη Λέστερ. Τελικά ο Λάουρσεν δεν τα βρήκε με το Δικέφαλο, επέστρεψε στην Αγγλία, έκανε ένα πέρασμα από τη Ραπίντ Βιέννης, μέχρι που επέστρεψε στην πατρίδα του και στη Βέιλε για να κλείσει την καριέρα του.

ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΙΟΥΤΑ

Ο 26χρονος Ρουμάνος μεσοεπιθετικός Μάριαν Αλιούτα έκανε την εμφάνιση του στη Θεσσαλονίκη στις 3 Δεκεμβρίου 2004, προκειμένου να διαπραγματευτεί τη μετακίνηση του από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου στον ΠΑΟΚ. Θεωρητικά ήταν μια «τελειωμένη» υπόθεση, ωστόσο ξαφνικά παρουσιάστηκε «ενδιαφέρον» τόσο από την ΑΕΚ, όσο και από την Ντιναμό Μόσχας. Επιπλέον, η Ραπίντ αξίωνε το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν ανέβαζε την προσφορά του πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ. Ο Αλιούτα δεν έμεινε πολλές μέρες στη Θεσσαλονίκη, αναχωρώντας για τη μακρινή Νότια Κορέα, όπου έμεινε μόλις για ένα εξάμηνο. Τέθηκε αντίπαλος του ΠΑΟΚ δύο φορές, πρώτα ως παίκτης της Μέταλουργκ Ντόνετσκ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ το Σεπτέμβριο του 2005 και αργότερα ως παίκτης του Ηρακλή στο δεύτερο μισό της σεζόν 2006-07 (στους «κυανόλευκους» είχε μεταπηδήσει προερχόμενος από τη Γιατάι, ομάδα της Κίνας…).

ΑΘΕΤΗΣΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Στις αρχές Αυγούστου του 2015 έφθανε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο διεθνής Λετονός φορ Αρτιόμς Ρούντνεβς. Ο Φρανκ Άρνεσεν είχε προχωρήσει το θέμα απόκτησης του από το Αμβούργο και ο παίκτης είχε συμφωνήσει προφορικά μαζί του για τριετές συμβόλαιο. Όταν, μάλιστα, έγινε γνωστό ότι πέρασε και από ιατρικές εξετάσεις, όλοι πείστηκαν ότι θα εντάσσονταν και στο ρόστερ του Δικεφάλου. Ο Ρούντνεβς, όμως, αθέτησε τελικά την προφορική συμφωνία, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Επέστρεψε στη Γερμανία, δηλώνοντας αποφασισμένος να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του Αμβούργου για τη σεζόν που θα ακολουθούσε (συμμετείχε σε 11 ματς, πετυχαίνοντας δύο γκολ). Την επόμενη σεζόν μεταπήδησε στην Κολονία (18 συμμετοχές, τρία γκολ), ενώ στις αρχές της περιόδου 2017-2018 αποφάσισε –για προσωπικούς λόγους-να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, πριν καν κλείσει τα 30 του χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία