Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εννέα χρόνια χωρίς τον Παναγιώτη Ποικιλίδη

Δημοφιλή

Σπουδαίος αθλητής της πάλης και ένθερμος φίλος του ΠΑΟΚ, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο Δικέφαλο και ως παράγοντας για σχεδόν επτά χρόνια, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 49 χρόνων στις 23 Μαΐου 2014.

Το καλοκαίρι του 2007 ήταν από τους πρώτους, που αποδέχθηκε την πρόσκληση του Θόδωρου Ζαγοράκη να συμμετάσχει στη διοίκηση της ΠΑΕ, η προσπάθεια της οποίας θα ήταν να κρατήσουν όρθιο τον ΠΑΟΚ εν μέσω τεράστιων οικονομικών προβλημάτων. Στις 18 Ιουνίου 2007 καταρτίστηκε το διοικητικό σχήμα με τη συμμετοχή και των Γιάννη Παπαδόπουλου, Ανδρέα Μανδρίνου και Ηλία Βιολίδη (μια μέρα αργότερα ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου σε θέση ειδικού συμβούλου). Ο Ποικιλίδης είχε επιφορτιστεί κυρίως με το κομμάτι των σχέσεων της ΠΑΕ με τους οργανωμένους οπαδούς.

Γεννημένος στην Καλαμαριά το 1965, υπήρξε αθλητής του ΒΑΟ, όπως κι ο αδελφός του Γιώργος, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός του. Αυτός τον μύησε στα ταπί και στο άθλημα της πάλης, από νωρίς, από το 1981, έστω και αν στον Παναγιώτη άρεζε πολύ και το μπάσκετ.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες ήταν μόλις 19 ετών, ο Βενιαμίν της ομάδας. Στη διοργάνωση του 1984 νίκησε τον Αμερικανό Τζεφ Μπλάτνικ, ο οποίος στη συνέχεια του ολυμπιακού τουρνουά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα +100 κιλά. Αυτό ήταν το μεγάλο του παράπονο: είχε νικήσει τον χρυσό ολυμπιονίκη και έφυγε από την Αμερική χωρίς μετάλλιο. Τελικά κατετάγη 4ος στην ελληνορωμαϊκή.

Τα επόμενα χρόνια τα αφιέρωσε στα ταπί. Στόχος του ήταν να γίνει καλύτερος και να αγωνιστεί στη διοργάνωση του 1988 στη Σεούλ για να διεκδικήσει το μετάλλιο που έχασε για ένα σημείο στο Λος Αντζελες. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όμως, που προηγήθηκε, δεν κατάφερε να διακριθεί (έμεινε εκτός εξάδας, που ήταν και το «όριο» πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες) και η τότε διοίκηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δεν τον άφησε να πάρει μέρος στη διοργάνωση της Ν. Κορέας. Ο Παναγιώτης ήταν σε άριστη κατάσταση, αλλά δεν το έστειλαν στη διοργάνωση. Αυτό του “έκοψε” τα πόδια. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι εκείνη τη χρονιά είχε κερδίσει σε διεθνή τουρνουά τον Πολωνό Βρόνσκι και τον Αμερικανό Κοσλόφσκι, χρυσό και χάλκινο ολυμπιονίκη της Σεούλ αντίστοιχα…

Στους αγώνες πριν από τους Ολυμπιακούς του 1992 δεν είχε πετύχει τα αποτελέσματα που θα του έδιναν το εισιτήριο για τη διοργάνωση. Ετσι, δεν προετοιμάστηκε και πήγε για διακοπές στην αγαπημένη του Χαλκιδική. Τελευταία στιγμή ήρθαν έτσι τα πράγματα, που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους αγώνες της Βαρκελώνης. Και χωρίς προπόνηση παραλίγο να μπει στην εξάδα.

 

 

 


Τελευταία νέα

Μπαίνει στις μάχες των ημιτελικών

Η σειρά των ημιτελικών αγώνων πρωταθλήματος χάντμπολ για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ επρόκειτο ν’ αρχίσει το προηγούμενο Σάββατο,...

Στην ίδια κατηγορία