Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Ενέσεις»… εμπειρίας

Δημοφιλή

Το πρωτάθλημα άρχισε, οι μεταγραφές συνεχίζονται. Τα φώτα πέφτουν στις ομάδες κορυφής, αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζουν κι οι προσπάθειες των υπόλοιπων της Σούπερ Λιγκ για να δυναμώσουν τα ρόστερ τους.

O Aστέρας Τρίπολης δυνάμωσε το κέντρο της αμυντικής του γραμμής, αποκτώντας τον 35χρονο Βόσνιο στόπερ Ερβιν Ζουκάνοβιτς, με τον οποίο υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Την τελευταία διετία αγωνίζονταν στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Καραγκουμρούκ, ενώ στα «καλά» του ποδοσφαιρικά χρόνια αγωνίστηκε για μια εξαετία (με δύο μικρά… διαλείμματα δανεισμού σε Γάνδη και Αλ Αχλι) στο Καμπιονάτο, όντας παίκτης-κατά σειρά- της Κιέβο Βερόνα, της Σαμπντόρια, της Ρόμα, της Αταλάντα, της Τζένοα και της Σπαλ. Η ομάδα, πάντως, με την οποία ο Ζουκάνοβιτς έχει μετρήσει τις περισσότερες συμμετοχές (65) στην καριέρα του είναι η βελγική Κορτράικ. Με την εθνική ομάδα της χώρας του (τελευταία κλήση τον Οκτώβριο του 2019) είχε 38 παρουσίες.

Διετές συμβόλαιο με τον Ατρόμητο υπέγραψε ο 32χρονος Ισλανδός φορ Βίνταρ Ερν Κιάρτανσον, συμπαίκτης μέχρι πριν από λίγες ημέρες του Νέσμπεργκ στη Βαλερένγκα. Με 32 συμμετοχές (και τέσσερα γκολ) στην εθνική ομάδα της χώρας του (έπαψε να καλείται τον τελευταίο χρόνο), κατάφερε να κάνει ευρέως γνωστό το όνομα του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ τη διετία 2016-18, όταν σε 92 συμμετοχές με την ομάδα του Ισραήλ είχε πετύχει 44 γκολ. Εκείνες οι επιδόσεις του άνοιξαν το δρόμο για το πρωτάθλημα Ρωσίας, όπου όμως δεν μπόρεσε να σταδιοδρομήσει, είτε με τη Ροστόφ, είτε με τη Ρούμπιν Καζάν. Στην ομάδα του Περιστερίου δεν θα αγωνίζεται πλέον ο Χάρης Χαρίσης, που παραχωρήθηκε στη Σίβασπορ.

Στο Λεβαδειακό έστρεψαν την προσοχή τους στο πολωνικό πρωτάθλημα, αποκτώντας δύο ποδοσφαιριστές. Ο 32χρονος Πολωνός τερματοφύλακας Γκρεγκόρ Σαντομιέρσκι (έμεινε ελεύθερος από την Γκόρνικ) θα προσπαθήσει να πετύχει στην ομάδα της Βοιωτίας ό,τι δεν κατάφερε στις προηγούμενες απόπειρές του να καθιερωθεί μακριά από την πατρίδα του, μια και δεν μπόρεσε να στεριώσει-κατά σειρά-σε Βέλγιο (Γκενκ), Αγγλία (Μπλάκμπερν), Κροατία (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και Ρουμανία (Κλουζ). O 29χρονος Σλοβάκος επιτελικός χαφ Μιχάλ Σκβάρκα ήταν παίκτης πέρσι της Βίσλα Κρακοβίας, ενώ είχε προηγηθεί η διετής θητεία του στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας με τη φανέλα της Φερεντσβάρος. Ο Σκβάρκα, πάντως, έχει ταυτίσει την καριέρα του με τη Ζίλινα (237 συμμετοχές). Από το Λεβαδειακό έμεινε ελεύθερος ο Χρήστος Αραβίδης.

Την τελευταία εβδομάδα ο ΟΦΗ έριξε το βάρος στην ενίσχυση της αμυντικής γραμμής. Ο 30χρονος Ολλανδός τερματοφύλακας Σόνι Στέφενς προέρχεται από τριετή θητεία στην Καμπούρ.

Όπως ο Στέφενς, έτσι κι ο 31χρονος Σουηδός αμυντικός Ερικ Λάρσον θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του μακριά από τη χώρα του. Αν μη τι άλλο, οι 233 παρουσίες του στην Α΄ κατηγορία της Σουηδίας με τις Γκέφλε, Σούντσβαλ και Μάλμε φανερώνουν τη μεγάλη του εμπειρία. Για το αριστερό άκρο της άμυνας η επιλογή έγινε στο πρόσωπο του 30χρονου Ισλανδού Γκούντμουντουρ Τοράρινσον. Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν έπαιξε στην Ααλμποργκ, ενώ τη χρονιά του 2020 ήταν κάτοικος της Νέας Υόρκης, όντας παίκτης της τοπικής Σίτι. Με τη Νόρκεπινγκ (πρωτάθλημα Σουηδίας) έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια (98) στην καριέρα του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απέκτησε τον20χρονο επιθετικό Μοχάμεντ Φοφανά. Ο ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού έπαιξε πέρσι με τη Βέροια στη Σούπερ Λιγκ 2.

Οσο για τον Ιωνικό, αφού αρχικά είχε αποχαιρετήσει τον Αoσμαν (είχε συμφωνήσει με την Ντεμιρσπόρ), υποδέχτηκε ξανά στις τάξεις της τον 27χρονο Σύριο μεσοεπιθετικό, ο οποίος είχε έξι γκολ και επτά ασίστ στην περσινή Σούπερ Λιγκ.

Η Λαμία απέκτησε τον 29χρονο Γκανέζο επιθετικό Ρίτσμοντ Μποάκιε (φωτ.-πέρσι έπαιξε στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ), ο οποίος στην κορύφωση της καριέρας του ήταν «ενεργός» σε Λα Λίγκα (με την Ελτσε τη σεζόν 2013-14) και Καμπιονάτο (με την Αταλάντα την αμέσως επόμενη περίοδο). Ο Μποάκιε έχει συνδέσει, πάντως, την καριέρα του με τον Ερυθρό Αστέρα (104 συμμ.-60 γκολ).

Στην ομάδα της Φθιώτιδας θα συνεχίσει κι ο 31χρονος Αργεντινός κεντρικός αμυντικός Ολιβερ Μπενίτεζ. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη του εμπειρία στην Ευρώπη (κι η δεύτερη μακριά από τη χώρα του, έχοντας θητεύσει το 2018 στο πρωτάθλημα της Χιλής). Νέα προσθήκη στην άμυνα είναι κι ο 24χρονος αμυντικός Γιώργος Κορνέζος, που πέρσι έπαιξε στην ΑΕΚ Β΄. Παρελθόν για τη Λαμία είναι ο Γιώργος Μανουσάκης, που συνεχίζει στον Ηρακλή.

Ακόμη, ο Bόλος απέκτησε τον 20χρονο στόπερ Κυριάκο Ασλανίδη, που έμεινε ελεύθερος από τον Αρη.

 

Προηγούμενο άρθροTo χάρηκε ο Ντάντας
Επόμενο άρθροΕπτά χρόνια χωρίς τον Παρίδη


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία