Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ενδιαφέροντα στοιχεία από την προϊστορία των ΠΑΣ-ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2022-23 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Ηπειρώτες.

5 διαδοχικές νίκες στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα έχει ο ΠΑΟΚ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και έτρεχε ένα σερί με θετικά αποτελέσματα, αλλά η ομάδα της Ηπείρου το έσπασε με τη νίκη της (1-0) στα Play Offs του πρωταθλήματος στις 8 Μαΐου 2022.

Στις 14 τελευταίες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες ο ΠΑΟΚ έχει ηττηθεί δύο φορές στην έδρα του και μια στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ, ενώ σε αυτή τη σειρά των αγώνων μετρά 11 νίκες, ενώ υπάρχει και η νίκη εντός του ΠΑΣ Γιάννινα για τα Play Offs.

Στα έξι τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων έχει σκοράρει μόνο η μια από τις δύο και το τελευταίο που σκόραραν και οι δύο ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2020, στη νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1.

Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει 12 νίκες και επτά ισοπαλίες στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η ηπειρωτική ομάδα μετρά εννιά νίκες. Στις επτά νίκες από αυτές ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε γκολ. Το 2-0 με τέσσερις παρουσίες είναι το δημοφιλέστερο σκορ στις νίκες του Δικεφάλου, ενώ ακολουθεί το 3-1. Το πιο εντυπωσιακό σκορ ήταν το 5-4 για τον ΠΑΟΚ, με το οποίο έκανε την πρώτη νίκη του στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα στις 26 Δεκεμβρίου 1977.

Στις τελευταίες του επισκέψεις στα Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ παίρνει γκολ μόνο από ξένους ποδοσφαιριστές και ο τελευταίος που σκόραρε εκεί ήταν ο Κώστας Κατσουράνης στις 2 Ιουνίου 2013 στη νίκη του Δικεφάλου με 2-1 για τα Play Offs του πρωταθλήματος.

Συνολικά έχουν γίνει 57 αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες και στις δύο έδρες, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 32 νίκες, ο ΠΑΣ Γιάννινα 14 νίκες και υπάρχουν 11 ισοπαλίες.


Τελευταία νέα

Γερμανός στο ντέρμπι της Τούμπας

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές της 8ης αγωνιστικής των Play Off, με την ΚΕΔ να επιλέγει για το ντέρμπι του...

Στην ίδια κατηγορία