Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ενας «τρελός» με μια βαλίτσα στο χέρι

Δημοφιλή

Η αυλαία της καριέρας του Πέντρο Ενρίκε στον ΠΑΟΚ έπεσε με τη μετακίνηση του Βραζιλιάνου ακραίου στην Τουρκία.

Από τον Ιανουάριο του 2012 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, η καριέρα του Πέντρο Ενρίκε ήθελε τον Βραζιλιάνο να έχει «γράψει» 2,5, χρόνια παρουσίας στη Ζυρίχη και άλλα 2,5 χρόνια παρουσίας στη Ρεν. Χωρίς πολλά σκαμπανεβάσματα, μέχρι να βρεθεί ο ΠΑΟΚ και να τον χτυπήσει την πόρτα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο Πέντρο Ενρικέ έγινε ποδοσφαιριστής – ταξιδιώτης.

Αρχικά έμεινε για έξι μήνες στον ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι του 2017 μετακόμισε στο Μπακού για λογαριασμό της Καραμπάχ. Στο Αζερμπαϊτζάν έμεινε ένα χρόνο, και το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να προλάβει να αδειάσει τις βαλίτσες του, καθώς το τοπίο παραμονής του ήταν θολό. Για έξι μήνες βρέθηκε στο Καζακστάν, εκεί που αγωνίστηκε για λογαριασμό της Αστάνα. Στην Θεσσαλονίκη επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2019 και αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της ιστορικής για τον Δικέφαλο χρονιάς, που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του νταμπλ. Οι δρόμοι του Πέντρο Ενρίκε και του ΠΑΟΚ έμελλε να χωρίσουν και πάλι, όμως αυτή τη φορά οριστικά, με τον 29χρονο να μετακομίζει στην Τουρκία. Στο διάστημα παρουσία του στον Δικέφαλο, ο Πέντρο Ενρίκε πανηγύρισε τα τρία από τα τέσσερα τρόπαια που κατακτήθηκαν. Όπως και να ξεκινήσει μια συζήτηση που αφορά του Ενρίκε,  πάντα αυτή θα καταλήγει στο για ποιο λόγο ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να στεριώσει στον Δικέφαλο. Σε μια θέση στην οποία ο ΠΑΟΚ συνεχώς ψάχνεται, ο Πέντρο Ενρίκε αλλά και κάθε άλλος εξτρέμ, καλείται κάθε φορά να περνάει ένα πήχη που συνεχώς μπαίνει ολοένα και ψηλότερα. Ο Βραζιλιάνος έχει αποδειχθεί πως αν έχει ένα χαρακτηριστικό είναι πως μπορεί να πάρει τη ταμπέλα του «game changer», του ποδοσφαιριστή που μπορεί να επιστρατευτεί από τον πάγκο και με το νεύρο και την ενέργειά του να αλλάξει τα δεδομένα ενός αγώνα που δεν πηγαίνει καλά. Το ζητούμενο για τον Ενρίκε αφορούσε την ενσωμάτωσή του σε τακτικά «καλούπια» προκειμένου να μπορεί να αποτελέσει επιλογή για έναν προπονητή σε μόνιμη βάση. Στο διάστημα που ο Πέντρο Ενρικε βρισκόταν στο δυναμικό του ΠΑΟΚ, στο ρόστερ των ασπρόμαυρων προστέθηκαν στη θέση ποδοσφαιριστές όπως οι Δημήτρης Λημνιός, Λέο Ζαμπά και Μίροσλαβ Στοχ ενώ στα άκρα μετατέθηκε και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Οι τρεις εκ των τεσσάρων (καθώς ο Στοχ επέστρεψε στον ΠΑΟΚ το τρέχων καλοκαίρι) έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους με πειστικό τρόπο, βάζοντας δύσκολα όχι μονο στον Πέντρο Ενρίκε, αλλά και άλλους ποδοσφαιριστές που διεκδίκησαν μια θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ για τα εξτρέμ, όπως ο Λάζαρος Λάμπρου. Οι απαιτήσεις των «ασπρόμαυρων» δεν θα μπορούσαν να αρχίσουν και να τελειώνουν στο να μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να αποτελεί μια λύση για τον προπονητή όταν ένα παιχνίδι «στραβώνει», ενώ την ίδια στιγμή, ο Πέντρο Ενρίκε όπως και ο καθένας στη θέση του, αναζητά ένα περιβάλλον στο οποίο θα νιώθει πως μπορεί να έχει θέση βασικού.

Η «ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ» ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ

Η αυλαία της παρουσίας του Πέντρο Ενρίκε στον ΠΑΟΚ έπεσε με τον Βραζιλιάνο να έχει καταγράψει 35 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα. Σε αυτές σημείωσε 9 γκολ και έδωσε 5 ασίστ. Οσον αφορά την δεύτερη ανάγνωση των συμμετοχών του, οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την έλευσή του από τον πάγκο σε ένα σημαντικό όγκο αναμετρήσεων. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο πρωταθλήματος ο Πέντρο Ενρίκε μέτρησε 18 συμμετοχές, με τις 6 να έχουν έρθει από τον πάγκο και τις 10 να έχει αντικατασταθεί. Σε επίπεδο πλέι οφ πρωταθλήματος, ο Βραζιλιάνος έγραψε 5 συμμετοχές εκ των οποίων οι 2 ως αλλαγή και στις 3 αντικαταστάθηκε, ενώ στο κύπελλο είχε 6 συμμετοχές, με τις 2 ως αλλαγή. Σε επίπεδο προκριματικών Γιουρόπα Λιγκ με τον ΠΑΟΚ, ο Ενρίκε είχε 4 συμμετοχές, όλες ως αλλαγή, το καλοκαίρι του 2017. Συνολικά στη καριέρα του ο Ενρίκε έχει γράψει 230 παιχνίδια, και από αυτά μόνο στα 49 «έγραψε» 90λεπτη συμμετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπαίνει στις μάχες των ημιτελικών

Η σειρά των ημιτελικών αγώνων πρωταθλήματος χάντμπολ για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ επρόκειτο ν’ αρχίσει το προηγούμενο Σάββατο,...

Στην ίδια κατηγορία