Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενας τεχνίτης κεντρικός αμυντικός

Δημοφιλή

Ο Παναγιώτης Παναγιώτου έκλεισε προχθές Πέμπτη τα 18 του χρόνια, αλλά η ποδοσφαιρική του ενηλικίωση είχε έρθει αρκετά νωρίτερα. Δεν θα μπορούσε να συμβεί και διαφορετικά, αφού σε ηλικία μόλις 13,5 χρόνων άφησε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννενα, και εγκαταστάθηκε στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, αρχίζοντας την καριέρα του με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Αν και πρωτάρης φέτος στην Κ-19, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πάμπλο Γκαρσία και να έχει καθιερωθεί ως ο παρτενέρ του Γιάννη Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας, μετρώντας συνολικά δώδεκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα (οι έντεκα από αυτές είναι στην αρχική ενδεκάδα).

Ποιος, όμως, είναι ο Παναγιώτου και πώς εξελίχθηκε η μέχρι τώρα καριέρα του; Πιο αρμόδιος για να περιγράψει τα αγωνιστικά, και όχι μόνο, χαρακτηριστικά του, είναι ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας «ΑΟ Γιάννινα», Βασίλης Κίτσης , ο οποίος τον είχε κοντά του από την ηλικία των πέντε ετών και για τα επόμενα οχτώ χρόνια. «Ο Παναγιώτης άρχισε να παίζει στην ακαδημία μας ως επιτελικός χαφ. Ανέκαθεν έπαιζε ποδόσφαιρο και με το μυαλό του. Και ήταν πάντα ένας αριστούχος μαθητής» σημειώνει στη FORZA, και συνεχίζει: «Μεγαλώνοντας, γύρισε ως αμυντικός χαφ. Και τώρα στον ΠΑΟΚ βλέπω ότι αγωνίζεται ως στόπερ, μια και στην ομάδα νέων θέλουν τους παίκτες να κάνουν παιχνίδι από πίσω. Φυσικά και υπήρχαν πολλές ομάδες, που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, όταν το καλοκαίρι του 2015 φάνηκε ότι είχε έρθει η ώρα να αποχωρήσει από τα Γιάννενα. Αλλά νομίζω ότι η τελική επιλογή του ΠΑΟΚ ήταν και η πιο ενδεδειγμένη. Μην ξεχνάτε ότι η ακαδημία μας έχει αναδείξει κι άλλους παίκτες, που συνεχίζουν στον ΠΑΟΚ. Και αυτοί είναι οι Γαϊτανίδης, Μακρής και Κιτσάκης. Και, βέβαια, ήταν και ο Βρακάς, που πλέον ανήκει στη Νάπολι».

Με την έλευση του στον ΠΑΟΚ, ο Παναγιώτου εντάχθηκε στην Κ-14. Οι διακρίσεις δεν άργησαν να έρθουν. Τη σεζόν 2016-17 πανηγύρισε με την Κ-15 την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, όταν οι νέοι του Δικεφάλου επικράτησαν στον τελικό της διοργάνωσης της αντίστοιχης ομάδας του Ολυμπιακού με 7-6 γκολ στη διαδικασία των πέναλτι. Παράλληλα, εμπλούτιζε συνεχώς και τις διεθνείς εμπειρίες του, συμμετέχοντας με τις ομάδες νέων του ΠΑΟΚ σε τουρνουά του εξωτερικού.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Διεθνής με την εθνική παίδων, ο ύψους 1,83 μ. ποδοσφαιριστής, κλήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τους υπεύθυνους της ομάδας και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Και δύο μήνες αργότερα, ο Αμπέλ Φερέιρα τον συμπεριέλαβε στην αρχική ενδεκάδα του φιλικού αγώνα του Δικεφάλου στη Δράμα εναντίον της τοπικής Δόξας. Και εκεί ο Παναγιώτου (αντικαταστάθηκε με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου στο δεύτερο ημίχρονο) αγωνίστηκε για ένα ολόκληρο ημίχρονο δίπλα στον Φερνάντο Βαρέλα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την Κλαμπ Μπριζ (video)

Η Κλαμπ Μπριζ πήρε την νίκη στην Τούμπα και μαζί το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference League, εκεί...

Στην ίδια κατηγορία