Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ενας «παλιός» στους… νέους

Δημοφιλή

Γεννημένος στις 15 Ιανουάριου 2000, ο Αχιλλέας Σαλαμούρας δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος σε ηλικία της Κ-19, αλλά και ο παίκτης, που έχει ήδη προλάβει να αγωνιστεί και σ’ επίπεδο ανδρών.

Αρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο σε ηλικία πέντε ετών στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου, ενώ δύο χρόνια αργότερα συνέχισε στο Μαγνησιακό. Ξεχώρισε ως επιτελικός χαφ, μέχρι που άρχισε να καλείται και στις μικτές Θεσσαλίας και να γίνονται ευρύτερα γνωστές οι επιδόσεις του. Οι σκάουτερ του ΠΑΟΚ τον εντόπισαν και, μετά από κάποιες προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη (είχε βρεθεί και στου Ρέντη για προπονήσεις στην ακαδημία του Ολυμπιακού), το καλοκαίρι του 2015 ο Σαλαμούρας εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών του Δικεφάλου. Πριν μετακομίσει, όμως, στη Θεσσαλονίκη, είχε προλάβει να γνωρίσει το ποδόσφαιρο των μεγάλων, αφού πριν καλά κλείσει τα δεκαπέντε του χρόνια, συμμετείχε με το Μαγνησιακό σε παιχνίδια της Α΄ κατηγορίας στην ΕΠΣ Θεσσαλίας. Ακόμη νωρίτερα, είχε συμμετάσχει με την αποστολή της Μπορούσια Ντόρτμουντ σε τουρνουά στην Αθήνα.

Τις δύο πρώτες χρονιές στον ΠΑΟΚ έπαιξε με την Κ-17, ενώ τη σεζόν 2017-18 επέστρεψε στο Βόλο για ν’ αγωνιστεί στη Γ΄ κατηγορία με τον ΝΠΣ Βόλος (κατέγραψε συνολικά 19 συμμετοχές). Παράλληλα, τελειώνοντας το Λύκειο, πέτυχε την εισαγωγή του στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πέρσι επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, κατακτώντας το πρωτάθλημα με την Κ-19. Ο Πάμπλο Γκαρσία (ήταν ο πρώτος του προπονητής στο Δικέφαλο τη σεζόν 2015-16) τον χρησιμοποίησε σε συνολικά 23 ματς (ήταν βασικός σε εννέα παιχνίδια και ένα γκολ).

Φέτος ο 20χρονος μέσος μετράει δώδεκα συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα. Οι παρουσίες του στο βασικό σχήμα θα ήταν περισσότερες, αν δεν υπήρχε ο περιορισμός της χρησιμοποίησης σε κάθε αγώνα μάξιμουμ τριών παικτών, που είναι γεννηθέντες το 2000 (σ’ αυτήν την κατηγορία ανήκουν, εκτός του Σαλαμούρα, και οι Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας και Δούμτσης, για τους οποίους η φετινή είναι και η τελευταία σεζόν στο πρωτάθλημα νέων).

Τον περασμένο Νοέμβριο, στο φιλικό παιχνίδι εναντίον της Δόξας στο γήπεδο της Δράμας, έκανε και το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Ο Αμπέλ Φερέιρα τον είχε βάλει αλλαγή του Μαουρίσιο στο 55΄ και, λίγο πριν το φινάλε, είδε τον Βολιώτη παίκτη να δίνει την ασίστ στον Λάμπρου για το τελικό 3-1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κοτάρσκι, παρών: Οι καλύτερες επεμβάσεις του στο Conference (videos)

Κατά ριπάς σκοράρισμα από πλευράς ΠΑΟΚ στην Ευρώπη εξ ου και η πρώτη καλύτερη επίθεση που κατοχυρώθηκε στην εντυπωσιακή...

Στην ίδια κατηγορία