Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένας… Ναπολιτάνος για τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Μετά από μια σεζόν στην Ιταλία και στην ιστορική Ποζίλιπο, ο Γιάννης Παπάκος επέλεξε τον επαναπατρισμό για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο 24χρονος φουνταριστός που θα φοράει την επόμενη σεζόν το «ασπρόμαυρο» σκουφάκι, μιλάει στη FORZA για την μεταγραφή του στον Δικέφαλο, αλλά και τα όσα του άφησε, το πέρασμα του από την Ιταλία και την Νάπολι.

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με το πόλο;

«Από μικρός, δέκα ετών ξεκίνησα να ασχολούμαι με την πισίνα, αρχικά σαν κολυμβητής και λίγο αργότερα στο πόλο. Δημιουργήθηκε μια αγάπη και έτσι συνέχισα μέχρι και σήμερα».

Πότε κατάλαβες ότι θα το ακολουθήσεις επαγγελματικά;

«Το έβλεπα πάντα σοβαρά, ίσως όχι επαγγελματικά από την αρχή, αυτό ήρθε με τον καιρό. Από την Πάτρα που ξεκίνησα έπαιξα τρία χρόνια Α1 από μικρός, οπότε ήρθε αυτό από μόνο του».

Αγωνίστηκες πέρσι στο εξωτερικό και στην Ιταλία. Τι εμπειρία ήταν αυτή;

«Ήταν κάτι μοναδικό. Μου ήρθε μια πρόταση από την Ποζίλιπο, μια ομάδα που έχει γράψει ιστορία στο άθλημα, ενώ το ιταλικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό».

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σου έδωσε αυτή σου η παρουσία;

«Με άλλαξε, έζησα μια άλλη χώρα μόνος μου οπότε σκληραγωγήθηκα καθώς και οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες όταν παίζεις σε ένα τέτοιο σύλλογο. Μόνο θετικά στοιχεία αποκόμισα από την παρουσία μου στην Ιταλία».

Τι αποκόμισες από τη Νάπολι; Πως σου φάνηκε σαν πόλη;

«Σίγουρα δεν είναι Βόρεια Ιταλία, είναι μια ιδιαίτερη πόλη η Νάπολι. Εκεί θα βρεις την καλύτερη πίτσα που υπάρχει, την καλύτερη μοτσαρέλα, και τον καλύτερο καφέ, που υπάρχει. Τα όσα αρνητικά λένε για την άλλη πλευρά της πόλης έχουν μια δόση αλήθειας, αλλά δεν ισχύουν στον απόλυτο βαθμό».

Μετά από ένα χρόνο στην Ποζίλιπο, αφήνεις το εξωτερικό για την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Τι σε οδήγησε σε μια τέτοια απόφαση;

«Στην Ποζίλιπο με πίεζαν να ανανεώσουμε την συνεργασία μας αλλά το φλερτ με τον ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε τώρα. Είχαμε ξανασυζητήσει στο παρελθόν και η πρόταση που μου έγινε από την ομάδα, αλλά και το πρότζεκτ που μου παρουσιάστηκε, με κάλυψαν πλήρως. Είμαι χαρούμενος που πήρα αυτή την απόφαση, γιατί πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλά πράγματα στον ΠΑΟΚ φέτος, και θα είναι μια χρονιά- εφαλτήριο για κάτι καλύτερο τα επόμενα χρόνια».

Ποιος είναι ο στόχος σου ερχόμενος στον ΠΑΟΚ;

«Θέλω να δώσω 100% του εαυτού μου σε κάθε προπόνηση και παιχνίδι, για να καταφέρουμε να φτάσουμε τον ΠΑΟΚ ψηλά. Στόχος είναι η είσοδος στην τετράδα και το να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται».

Κατάγεσαι από την Πάτρα, μετακόμισες στην Αθήνα και ακολούθως στην Ιταλία και τη Νάπολι. Από την Θεσσαλονίκη έχεις «εικόνα»;

«Έχω βρεθεί πάρα πολλές φορές στην Θεσσαλονίκη, σαν επισκέπτης και μου αρέσει πάρα πολύ ως πόλη. Πρώτη φορά έρχομαι τώρα για να εγκατασταθώ και είμαι χαρούμενος για αυτό. Ανυπομονώ να τη ζήσω για τα καλά και πλέον όχι σαν επισκέπτης».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα του Γιώργου;

«Σίγουρα η ημέρα ξεκινάει με ένα πολύ καλό πρωινό για να αντέξω στην προπόνηση. Καθημερινά γυμναστήριο μια ώρα, και μετά η προπόνηση στην πισίνα. Ξεκούραση και το απόγευμα ξανά προπόνηση. Όπως καταλαβαίνεις το πρόγραμμα του αθλητή είναι λίγο στάνταρ».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Πηγαίνω σινεμά, ενώ όταν έχω χρόνο πηγαίνω αρκετές φορές γήπεδο, είτε ποδόσφαιρο, είτε μπάσκετ που μου αρέσει και περισσότερο».

Αγαπημένες ταινίες;

«Αγαπημένες ταινίες δεν έχω επειδή δεν βλέπω ποτέ δεύτερη φορά κάποια. Αγαπημένος ήρωας είναι ο Iron Man».

Από σειρές;

«Οι δυο κορυφαίες είναι το “ Breaking Bad” και το “Prison Break”».

Έχεις κάποιο χόμπι, πέραν του πόλο;

«Ναι, είμαι πολύ φανατικός του τένις. Τώρα στις διακοπές παίζω και αφιερώνω αρκετές ώρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία